Ανθοδέσμη και πώς να την επιλέξεις


Ανθοδέσμη και πώς να την επιλέξεις

Η ανθοδέσμη δεν είναι απλή υπόθεση. Σημαίνει πολλά!

Η νυφική ανθοδέσμη συμβολίζει την αγάπη, την ευτυχία και τη γονιμότητα του ζευγαριού, αφού από τα άνθη βγαίνουν οι καρποί. Η ρίψη του μπουκέτου είναι ένα έθιμο με γαλλικές ρίζες και μάλλον ένα παιχνίδι μεταξύ της νύφης και των ελεύθερων φίλων της. Πολλές νύφες φτιάχνουν μία δεύτερη ανθοδέσμη-απομίμηση και κρατάνε την αυθεντική για τον εαυτό τους.

Αν το μπουκέτο αποτελείται από φρέσκα λουλούδια, τότε πρέπει να το παραδώσουν στο γαμπρό (γιατί αυτός θα την κρατά μέχρι να φτάσεις) λίγο πριν το γάμο. Επέλεξε λουλούδια αναλόγως της εποχής έτσι ώστε να αντέξουν στις καιρικές συνθήκες. Ένα όμορφο λουλούδι για καλοκαιρινό γάμο, που δεν συνηθίζεται, είναι η ζέρμπερα, ενώ για το χειμώνα καλή επιλογή είναι νεραγκούλα και φυσικά η ορχιδέα.

Ο ανθοπώλης που θα αναλάβει το στολισμό το ξέρει ήδη αλλά καλό είναι να γνωρίζεις και εσύ πως η ανθοδέσμη είναι ωραίο να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Αν για παράδειγμα παίξεις με λευκά τριαντάφυλλα, θα μπορούσες να διαλέξεις μια ανθοδέσμη με 2 ή 3 διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ και λευκά τριαντάφυλλα.

Μια ανθοδέσμη μπορεί να σε αναδείξει όσο κι αν ακούγεται περίεργο αυτό. Οι επαγγελματίες του είδους λένε πως στη ψηλή νύφη ταιριάζουν όλα τα σχέδια ανθοδέσμης, αλλά μια μικροκαμωμένη νύφη είναι προτιμότερο να κρατά ένα μπουκέτο στρογγυλό ή σε σχήμα σιντριβανιού.

Τέλος, οι στυλίστες εξηγούν ότι το νυφικό με κρύσταλλα ή δαντέλες «δένει» καλύτερα με απλή και συμμετρική ανθοδέσμη και πως το νυφικό με ίσια γραμμή θέλει διάφορα λουλούδια μαζεμένα σε στυλ σταγόνας.  Από την άλλη, το πλούσιο μπουκέτο ταιριάζει με πιο αριστοκρατικά φορέματα ενώ για όσες επιλέγουν λευκό φόρεμα (και όχι απόχρωση του μπεζ) τα λουλούδια με έντονο χρώμα είναι μια τέλεια pop επιλογή.

Tags Γαμος, ανθοδεσμη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3120 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2382 s // Total time: 2.5502 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X