Τρόποι εκγύμνασης όταν δεν έχετε χρόνο για άσκηση! 


Τρόποι εκγύμνασης όταν δεν έχετε χρόνο για άσκηση! 

Μάθετε πως η γυμναστική προκύπτει μέσα από τις καθημερινές σας συνήθειες.  

Όλοι γνωρίζουμε ότι η γυμναστική μας ωφελεί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Ταυτόχρονα όμως, είναι και μια χρονική δέσμευση, γι' αυτό και μπορεί να είναι δύσκολο να ασκηθείτε, αν δεν έχετε διαθέσιμο χρόνο. Όμως με μικρές αλλαγές μπορείτε να ενσωματώσετε την άσκηση στο πρόγραμμά σας όσο φορτωμένο και απρόβλεπτο μπορεί να είναι.

Πάρτε τις σκάλες

Ναι, είναι αλήθεια: μελέτες έχουν δείξει ότι το ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών θεωρείται έντονη σωματική δραστηριότητα έντασης και καίει περισσότερες θερμίδες ανά λεπτό από το τζόκινγκ. Άρα, την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίζετε το δίλημμα ασανσέρ ή σκάλες, ανεβείτε με τα πόδια.

Ανταλλάξτε την καρέκλα σας με μια μπάλα γυμναστικής

Εάν όσο βρίσκεστε σπίτι κάθεστε σε μια μπάλα γυμναστικής θα δυναμώσετε τον πυρήνα σας, επειδή συνεχώς προσπαθείτε να ισορροπήσετε. Και ενώ οι κινήσεις θα είναι τόσο μικρές, που θα αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς και άνετοι στη μπάλα, από την άλλη μεριά οι κοιλιακοί σας μυς, δουλεύουν συνεχώς, ώστε να σας κρατήσουν σταθερούς.

Ισορροπείστε στο ένα πόδι

Η ισορροπία στο ένα πόδι θα βοηθήσει τη ροή του αίματος και θα ενισχύσει τους μύες του κορμού σας. Προσπαθήστε να αυξήσετε το χρόνο που είστε σε θέση να ισορροπήσετε, κάθε φορά που το κάνετε.

Βγείτε έξω στη φύση

Βρείτε τα Σαββατοκύριακα μια υπαίθρια δραστηριότητα που μπορείτε να απολαύσετε. Εάν πραγματικά διασκεδάζετε, δεν θα παρατηρήσετε ότι κάνετε γυμναστική ή ότι χάνετε το χρόνο σας.

Σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας

Αν στέκεστε κάπου για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, δοκιμάστε σιγά-σιγά να κάθεστε στις μύτες των ποδιών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα γυμνάζετε τις γάμπες σας, και όσο αυξάνετε τον χρόνο που είστε στις μύτες, τόσο θα δυναμώνουν όλοι οι μύες των ποδιών σας.

Τέλος είναι σημαντικό να κάνετε μικρές αλλαγές και να βάζετε εφικτούς στόχους. Η λογική του «όλα ή τίποτα» δεν θα σας βοηθήσει να κάνετε τη γυμναστική τρόπο ζωής.

Πηγή: jenny.gr 
 

Tags άσκηση, γυμναστικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7515 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3419 s // Total time: 2.0934 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X