Δανάη Χρήστου: 'Εμεινε "άλαλη" με παραμύθι που δόθηκε στην κόρη της από το σχολείο [εικόνες]


Δανάη Χρήστου:

\"οι ζωγραφιές είναι τρομοκρατικές και εφιαλτικές\"

Την ενόχληση της για ένα παραμύθι που δόθηκε δωρεάν σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού,  εξέφρασε δημόσια η Δανάη Χρήστου, πριν από λίγες ημέρες. 

Η Κύπρια ηθοποιός σε ανάρτηση στο facebook της, μας πληροφορεί πως το εν λόγο παραμύθι αναφέρεται στον covid 19, και τον παρουσιάζει σαν ενα λυσσασμενο τέρας, με την εικονογράφηση και τις ζωγραφιές να είναι τρομοκρατικές και εφιαλτικές. 

Συγκεκριμένα σχολίασε τα εξής: "Χθές δόθηκε δωρεάν στα σχολεία το "παραμύθι" του Τριβιζα όχι δεν θα μας μπείτε στη μύτη ! Ενός Τριβιζα που σχεδων εχουμε όλη την συλλογή του. Ένα παραμύθι που το υπουργείο έδωσε εντολή να δωθει σε παιδιά νηπειαγωγειου και δημοτικού .Η χαρά μου δεν άντεξε για πολύ ! Έμεινα αλαλη.

Αρχικά με την εικονογραφιση, οι ζωγραφιές είναι τρομοκρατικές και εφιαλτικές! Απεικονίζουν τον κοβιτ σαν ενα λυσσασμενο τέρας . Δεν πίστευα στα μάτια μου!

Σειρά έχει το περιεχόμενο. Η εισβολή εξωγήινων στην γη που θέλουν να σκοτώσουν τους ανθρώπους παραπέμπει αμεσα σε συνθήκη πολέμου και αυτό δεν μπορεί να αποτελεί παιδαγωγικό προτυπο.

Τα παιδιά δεν ειναι στρατιώτες , δεν μπορούν να ζουν μονίμως με τον τρόμο μη κολλήσουν, ούτε μπορούν συνεχώς να πολεμούν κάτι .

Και αφου παρουσιάζει τον ιος σαν λυσσασμενους εξωγηινους "που θα τους επιτεθούνε με μανία μέχρι να πάθουν όλοι πνευμονία με φαρμακερες καρφίτσες και φονικες βελονες" τι γίνεται με τους ανθρώπους και τα παιδιά που έχουν κολλήσει; Θα δανειστουμε στοιχεία από ταινίες τρόπου οπου τα ζομπι δαγκωνουν ανθρωπους και γινονται και αυτα ζομπι;;;

Το εν λόγο παραμύθι σου παρουσιάζει ως απόλυτα φυσιολογική την έκτακτη συνθήκη αποστασιοποιησης, λεει στα παιδια πως αν βγουν εξω και παιξουν με φίλους τους, στους παιγχνιδοτοπους, στα λούνα παρκ, οπως καναμε όλοι παιδιά θα ερθει ο κοβιτ και θα παρει την αναπνοη τους. Προωθει τον εγκλεισμο, την εξ αποστασεως εκπαιδευση, τον φοβο. Αποκαλεί ο ιος τα παιδια ως "σκουπιδοπαιδα" " Ενοχοποιει και στοχοποιει τα παιδια που αγκαλιαζουν και φιλουν τους παππούδες και τις γιαγιαδες! Αν ειναι ποτε δυνατων.

Πως μπορει ενα μικρό παιδι να αντιληφθεί συνθετες έννοιες όπως αρρώστια , ατομική ευθύνη, απώλεια, μετρα, προφυλαξη, καραντινα;;;

Πως απηχει η δυσκολη συνθηκη της πανδημίας στην ψυχολογία των παιδιων;

Σε αυτο το παραμύθι ΔΕΝ ειναι προτεραιότητα το παιδι, αλλα μεσα απο κατευθυνομενη γραφη έπρεπε να περαστούν συγκεκριμενα μηνύματα!

Σαν γονιος έδωσα αγώνα δύο χρόνια τώρα ώστε να κρατήσω το παιδι μου σε μια οσο μπορούσα φυσιολογική κατασταση, συνυπολογιζα την ψυχική υγεία μαζι με την σωματικη κατι που δεν εκανε ποτε ουτε το υπουργειο ουτε τα κρατος. Αντισταθηκα οσο μπορούσαν για να διαφυλαξω την χαρά και την παιδικότητα μακριά απο υστερίες ! Όσο με άφησαν! Κράτησα την ψυχραιμία και τους φοβους μου ωστε να μη αποτρελλανω το παιδί μου. Δεν έχει κανένα δικαίωμα το υπουργείο παιδείας να εκμεταλλευεται την εξουσία και την υποχρεωτητα της εκπαίδευσης για να προωθει προπαγάνδα τρόμου, φρικης και να πλασσαρει το εν λόγω παραμύθι και οχι μονο, σαν ενδεδειγμενο σχολικο εγχειριδιο! Τα παιδιά μας ΔΕΝ τους ανηκουν". Δείτε τις εικόνες πιο κάτω:

 

Tags gossip, showbiz, celebrities, Δανάη Χρήστου, παραμύθι, διασημοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9386 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3328 s // Total time: 3.2714 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X