"Κάθε παιδί στο θέατρο"


"Κάθε παιδί στο θέατρο"

Διαβάστε αναλυτικά. 

Ο Αssitej Κύπρου, το Κυπριακό Κέντρο Θεάτρου για Παιδιά και Νέους, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου για Παιδιά και Νέους -που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου- αλλά και τα πρώτα του γενέθλια, προσκαλεί το κοινό σε μια γιορτή με δωρεάν παραστάσεις, εργαστήρια, συζητήσεις και άλλες δράσεις θεατρικές, την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, στη Λευκωσία.
Με το σλόγκαν «Κάθε παιδί στο θέατρο», ο Assitej Κύπρου γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα δίνοντας έμφαση στο δικαίωμα κάθε παιδιού για συμμετοχή στο θέατρο, καθώς και στον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία γενικότερα. Μέσα από τις δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν, να ενημερωθούν, να ψυχαγωγηθούν, να συζητήσουν και να γιορτάσουν μαζί μας τη σπουδαία αυτή μέρα.  

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα:

10:00-10:40
«Amikeco» | Παράσταση Κουκλοθεάτρου (3+) από τους Canícula Puppets.
Χωρίς λόγια και δίχως λέξεις, το θεατρικό έργο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη μουσική ως ένα οικουμενικό εργαλείο επικοινωνίας. Σ’ αυτή την παράσταση η μελωδία, γραμμένη ειδικά για τον πρωταγωνιστή Αmikeco, παίζει εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο. Η  σύνθεση της μουσικής έγινε αποκλειστικά και ειδικά για τον Αmikeco, ο οποίος, συνοδευόμενος από αυτήν, περνά από πολλές περιπέτειες, ψάχνοντας κάτι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν, κάτι που οι θεατές θα ανακαλύψουν στην πορεία!
Trailer της παράστασης Αmikeco: https://www.youtube.com/watch?v=B2ylBj85zFw 

11:00-12:00 
Εκθεσιακή Performance από την Ομάδα Κουκλοθεάτρου του Assitej Κύπρου.
Συμμετέχουν οι  Βασιλική Ανδρέου, Λουκία Αντωνίου, Βασίλης Βασιλάκης, Ανδρούλα Εμπεδοκλέους, Ελένη Ιωσηφίδου, Μαρίνα Κατσαρή, Ρομπέρτο Μπρέιχαμ, Άντζελα Ριζάκη, Ιζέλ Σεϊλανί, Πάμπος Χαραλάμπους. 
*Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, στις 21 Μαρτίου. 

12:00-14:30 
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» | Βιωματικό Εργαστήρι για παιδιά και γονείς, με εμψυχώτρια τη Βασιλική Ανδρέου. 
Με αφορμή το αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ «Ο μικρός πρίγκιπας», οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα τόσο σπουδαία μηνύματα του παραμυθιού με βιωματικό τρόπο. Στόχος του εργαστηρίου είναι να ανακαλύψουμε νέους τρόπους μάθησης, δίνοντας χώρο στα παιδιά να δημιουργήσουν οι ίδιοι την ιστορία, να συνεργαστούν, να ανακαλύψουν, να βιώσουν. Για το ξεδίπλωμα της ιστορίας χρησιμοποιούνται θεατρικά εργαλεία όπως η αφήγηση, η ανάληψη ρόλων, η χρήση κούκλας, το θεατρικό παιχνίδι.

15:00-18:00 
«Danceability» | Εργαστήρι για καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς, με εμψυχώτρια την Ελευθερία Σωκράτους. 
H μέθοδος Danceability, είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος συμπεριληπτικού χορού, που ξεκίνησε από την Κάρεν Νέλσον και τον Αλίτο Αλέσσι το 1987, η οποία βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο ρεπερτόριο ασκήσεων κινητικού αυτοσχεδιασμού που επιτρέπει σε οποιονδήποτε άνθρωπο, ανεξάρτητα από τις κινητικές/νοητικές  του ικανότητες, να χορέψει.
Η Ελευθερία Σωκράτους είναι πιστοποιημένη δασκάλα στη μέθοδο αυτή από το 2015, με δάσκαλό της τον Αλίτο. Στο εργαστήρι αυτό, θα παρουσιάσει ένα μέρος του θεωρητικού υπόβαθρου της μεθόδου αλλά κυρίως θα εστιάσει στη βιωματική μάθηση, μέσω  των βασικών κινητικών ασκήσεών της. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, φροντιστές ιδρυμάτων/κέντρων ημέρας αλλά και καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν ως κύριο μέσο έκφρασής τους το σώμα. Σκοπός της Ελευθερίας είναι να δώσει στους συμμετέχοντες εργαλεία τα οποία θα μπορούν να εντάξουν στη δουλειά τους.
“Αν μπορείς να αναπνέεις, τότε μπορείς και να χορεύεις”, Αλίτο Αλέσσι. 
Γλώσσα: Ελληνικά/Αγγλικά

15:30-18:00 «Peace Out» | Εργαστήρι για έφηβους (14-17), με εμψυχώτριες τις Oya Akin & Μαριλένα Κυριάκου. 
Ένα θεατρικό εργαστήρι για εφήβους ηλικίας 14 με 18. Οι συμμετέχοντες, μέσω διαδραστικών θεατρικών παιχνιδιών, θα ανακαλύψουν πως η ειρήνη βρίσκεται παντού, σε διαφορετικές μορφές και σχήματα. 

Γλώσσα: Αγγλικά
19:00 «Κάθε παιδί στο θέατρο» | Ανοιχτή Συζήτηση με τους Μαρίνα Βρόντη, Ελλάδα Ευαγγέλου, Λένα Κάσιου, Παναγιώτη Τοφή και τους εφήβους Μαρία Δράκου και Κωνσταντίνο Τομασίδη. 
Τη συζήτηση συντονίζει η Αθηνά Βιολάρη.

20:30 Κλείσιμο μετά μουσικής από την Ομάδα Μουσικής του Assitej Κύπρου. 

Για δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια, επικοινωνήστε μαζί μας στο 99189208.


 

Tags Θεατρο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4925 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3188 s // Total time: 2.8113 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X