Τραγωδία με 8χρονη Κύπρια που πέθανε σε συναυλία: "Δεν επέστρεψε ποτέ στο δωμάτιο της"


Τραγωδία με 8χρονη Κύπρια που πέθανε σε συναυλία: "Δεν επέστρεψε ποτέ στο δωμάτιο της"

Συντετριμμένοι οι γονείς της

Τον περασμένο μήνυμα, η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στη συναυλία της Ariana Grande στο Manchester Arena ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των τελευταίων στοιχείων. Η δημοσιογράφος του BBC, Judith Moritz, συνάντησε την οικογένεια της 8χρονης Κύπριας, Saffie Ρούσσος, του νεότερου θύματος του τρομοκρατικού κτυπήματος, και έμαθε τις τραγικές λεπτομέρειες της ζωής τους μετά τον άδικο χαμό της κόρης τους.

Η κρεβατοκάμαρα της Saffie μοιάζει ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς να είναι το δωμάτιο ενός οκτάχρονου. Τα έργα τέχνης της κοσμούν τους τοίχους. Ένας πίνακας γράφει "I love mummy so much" και ένας άλλος δείχνει όλη την οικογένεια με το μήνυμα  "εγώ, η Saffie". Αλλά η Saffie δεν επέστρεψε ποτέ στο δωμάτιό της. Και παρόλο που το κρεβάτι είναι προσεκτικά στρωμένο, δεν θα κοιμηθεί ποτέ σε αυτό. Η παιδική ηλικία της Saffie σταμάτησε απότομα όταν δολοφονήθηκε στη βομβιστική επίθεση στο Manchester Arena το 2017.

Πριν σκοτωθεί, η Saffie ζούσε με τους γονείς της Λίζα και Άντριου, οι οποίοι έχουν καταγωγή από την Κύπρο, και τον αδελφό της Xander, σε ένα διαμέρισμά πάνω από το οικογενειακό εστιατόριο fish and chip στο Leyland του Lancashire. Όταν όμως εξερράγη η βόμβα, η ζωή τους άλλαξε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Μετά την έκρηξη δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους και δεν άνοιξαν ξανά το εστιατόριο τους. Η μητέρα της 8χρονης πέρασε πολλούς μήνες στο νοσοκομείο και όταν ολοκληρώθηκε η νοσηλεία της, πήρε την οικογένεια και πήγε διακοπές στο Ντόρσετ. Και αποφάσισαν τελικά να μείνουν εκεί.  
Η Λίζα παραδέχεται ότι ήταν συντετριμμένη. Αρχικά δεν ήθελε να μετακομίσει καθώς ένιωθε ότι απομακρυνόταν από τη Saffie, ήθελε να είναι εκεί που είχε ζήσει. Πέρασε λίγος καιρός πριν συνειδητοποιήσει ότι θα ήταν δυνατό να μετακομίσει και να νιώθει ακόμα κοντά στο κοριτσάκι της. "Η Saffie θα είναι πάντα μαζί μας", λέει απλά.

Η Λίζα και ο Άντριου άρχισαν να ψάχνουν σπίτι. Αν και χρειάζονταν ένα σπίτι με δύο υπνοδωμάτια, αποφάσισαν να ψάξουν για ένα τρίκλινο. Η Saffie θα είχε ξανά το δικό της δωμάτιο καθώς οι γονείς της αποφάσισαν ότι ήταν καιρός να ξεπακετάρουν τα υπάρχοντά της και να της φτιάξουν ένα νέο δωμάτιο. Η Λίζα εξηγεί ότι δεν ήθελαν να βάλουν τα πράγματά της σε ντουλάπια ή στη σοφίτα, αλλά αντίθετα ήθελαν να προχωρήσουν με την 8χρονη κόρη τους. "Παρόλο που θέλαμε να κρατήσουμε τα έπιπλά της, τα ανανέωσα λίγο γιατί ξέρω ότι θα ήθελε νέα πράγματα".

Η δημοσιογράφος εξηγεί ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Άντριου λίγες εβδομάδες μετά το τρομοκρατικό, όταν η Λίζα ήταν ακόμα στο νοσοκομείο και η οικογένεια ήταν συγκλονισμένη από την επίθεση. Είπε τότε ότι η Saffie πάντα ήθελε να γίνει διάσημη τραγουδώντας και χορεύοντας όπως το είδωλό της την Ariana Grande. Ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το όνομά της θα συνδεόταν με αυτό της τραγουδίστριας για τους πιο τραγικούς λόγους. Ο Άντριου Ρούσσος ήταν με τον γιο του έξω από το Manchester Arena μετά τη βομβιστική επίθεση. Η δημόσια έρευνα του έδωσε την ευκαιρία να μάθει σε βάθος τι πραγματικά έχει συμβεί. Αναφέρει στο BBC:  "Η κινητήρια μου δύναμη, υποθέτω, είναι να γνωρίζω τις πληροφορίες. Είμαι λοιπόν εκεί και εκπροσωπώ την οικογένειά μου και την κόρη μου. Παρόλο που η νομική μας ομάδα είναι εκεί για να το κάνει αυτό, θέλω να μάθω. Θέλω να εξετάσω τους πάντες μέχρι να φτάσω στην αλήθεια".

Το πένθος για ένα παιδί μπορεί να καταστρέψει έναν γάμο. Αλλά η Λίζα και ο Άντριου λένε ότι δεν θα τα κατάφερναν χωρίς ο ένας τον άλλον. Οι χαρακτήρες τους αλληλοσυμπληρώνονται.

Πηγή: www. Sigmalive.com

Tags ARIANA GRANDE, Saffie Ρούσσος, showbiz


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2951 s (251 Queries.) // Parse time: 0.5053 s // Total time: 3.8003 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X