Μαύρισε τρώγοντας!


Μαύρισε τρώγοντας!

Η συστηματική κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μάς επιτρέπει να αποκτήσουμε πιο εύκολα το πολυπόθητο μπρονζέ χρώμα.

Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία. Οι τροφές που φαίνεται να βοηθούν στην ενίσχυση μελανίνης είναι:
-Τα Αυγά: περιέχουν βιταμίνη Α, αμινοξέα και βιταμίνη 2 ιδαίτερα θρεπτική για το δέρμα.
-Τα Βερίκοκα: Βασική  πηγή β-καροτίνης με ισχυρά αμινοξέα τα οποία ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης.
-Τα Καρότα: Η πιο γνωστή τροφή που ενισχύει το μαύρισμα είναι και πάλι στη λίστα με τις top καλοκαιρινές τροφές «μαυρίσματος». Τα καρότα περιέχουν β-καροτίνη και συντελούν στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.
-Τα αναποφλοίωτα δημητριακά: Είναι πλούσια σε σελήνιο το οποίο έχει την ικανότητα να παρεμποδίζει την οξείδωση και το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών. Ακόμη, τα αναποφλοίωτα δημητριακά βοηθάνε στην επούλωση των εγκαυμάτων χάρη στη μεγάλη ποσότητα  από ψευδαργύρου.
-Τα Γαλακτοκομικά: Το γάλα και τα τυριά είναι σημαντική πηγή βιταμινών Α και Β2.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι η ντομάτα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διατροφής για να «πάρεις» το πολυπόθητο χρώμα. Συγκεκριμένα, οι εθελοντές της έρευνας που έτρωγαν κάθε μέρα για 90 μέρες 55 γραμμάρια από συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, μαζί με 10 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είχαν προετοιμάσει το δέρμα τους να μαυρίζει από την έκθεση στον ήλιο κατά 33% περισσότερο από εκείνους που κατανάλωναν μόνο ελαιόλαδο. Το καλύτερο απ’ όλα είναι πως για να αποκτήσεις το τέλειο μαύρισμα, η έρευνα έδειξε πως δεν χρειάζεται να τρως τη ντομάτα σκέτη ή ωμή αναγκαστικά, αλλά μπορείς να την τρως ψημένη σε φαγητά όπως πίτσα, ρύζι και ζυμαρικά. Μόνο με μέτρο, διότι αυτά τα φαγήτά παχαίνουν και ο δικός σου σκοπός είναι να βγεις στην παραλία. Μην το ξεχνάς.

Tags Διατροφή, μαύρισμα, ηλιοθεραπεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0106 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0393 s // Total time: 0.0499 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X