Τζιλ Δούκας: Crisis Management


Τζιλ Δούκας: Crisis Management

Πώς να βρεις τα δυνατά σου σημεία και πώς να αξιοποιήσεις την οικονομική κρίση, για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Η life coach, εισηγήτρια και συγγραφέας, Τζιλ Δούκα ξέρει τα κατάλληλα tips. Γιατί η κρίση γεννά μόνο ευκαιρίες. Είσαι έτοιμη να τις αρπάξεις;

Πως είναι να ξυπνάς ένα πρωί Σαββάτου, να έχει προηγηθεί ένα ολονύχτιο Eurogroup και να αλλάζει η ζωή σου κατά 180 μοίρες; Ξεχνάς όσα ήξερες, προσπαθείς να επαναπροσδιοριστείς και ξεκινάς απ' την αρχή. Βεβαίως εδώ που τα λέμε, αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Γιατί καλή η θετική σκέψη, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάθλιψη, απογοήτευση, θυμός είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη της ζωής μας. Το θέμα όμως είναι, εμείς τι θα κάνουμε γι' αυτό. Θα παρακολουθούμε τη ζωή μας και την ψυχολογία μας να βουλιάζουν ή θα αναλάβουμε άμεσα δράση;

Το σοκ
Οι ειδικοί -σε αντίθεση με τους πολιτικούς- ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, πως οι κρίσεις όσο επίπονες και αν είναι δημιουργούν μόνο ευκαιρίες. «Από τη δική μου πλευρά, ως επαγγελματίας θεωρώ πως η αλλαγή αυτή, είναι καλύτερα να έρχεται απότομα. Το ξέρω είναι πολύ μεγάλο το σοκ, αλλά αυτό βοηθά, γιατί σε υποχρεώνει αμέσως να προσαρμοστείς. Κοιτάς να δεις τι θα κάνεις, άμεσα» τονίζει η Life Coach, εισηγήτρια και συγγραφέας Τζιλ Δούκα. Ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που πρέπει να διαχειριστούμε, σήμερα στην Κύπρο, είναι η ανεργία. «Η κρίση γεννάει μόνο ευκαιρίες. Αυτό το βλέπω από την Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι που έμειναν άνεργοι, κατάφεραν τελικά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Γιατί ο βρεγμένος, τη βροχή δεν τη φοβάται. Οπότε από τη στιγμή που είτε έχασες τη δουλειά σου, είτε κινδυνεύεις να τη χάσεις, είσαι έτοιμη να πάρεις το ρίσκο. Να προχωρήσεις και να κάνεις αυτό που πάντα σκεφτόσουν» λέει η Τζιλ Δούκα.
Τα πρώτα βήματα
Η αλλαγή, ιδιαίτερα αν δεν την έχεις επιλέξει, τείνει να γίνει επίπονη. Ωστόσο, όπως τονίζει η Τζίλ Δούκα, χωρίς πόνο δεν μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα και αυτό νομοτελειακά είναι χαρακτηριστικό και της ιστορίας και της ανθρώπινης φύσης. «Κάθε τι που μας συμβαίνει, ουσιαστικά είναι για να μας οδηγήσει σε μία καλύτερη κατάσταση». Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να οδηγηθούμε σε αυτή την καλύτερη κατάσταση; Η Τζιλ έχει την απάντηση. Αρκεί να βρούμε τη δύναμη να κάνουμε κάποια απλά βήματα:
1ο ΒΗΜΑ: Το πιο σημαντικό είναι να επικεντρωθείς και να δεις τι σου αρέσει σε ό,τι αφορά στα εργασιακά σου.
2ο ΒΗΜΑ: Να βρεις και να συνεργαστείς με άλλους ανθρώπους που κάνουν το ίδιο πράγμα ή κάτι παραπλήσιο και ύστερα να δημιουργήσεις κάτι που απευθύνεται σε μία παγκόσμια αγορά. Δεν υπάρχει τοπική αγορά σήμερα, μόνο παγκόσμια.
3ο ΒΗΜΑ: Από τη στιγμή που υπάρχει το ίντερνετ, χρειάζεσαι μόνο ένα laptop και μία σύνδεση για να δημιουργήσεις έναν global οργανισμό ή προϊόν.
4ο ΒΗΜΑ: Σε ό,τι αφορά στα προσωπικά σου, πρέπει να βρεις και να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που σκέφτονται θετικά. Βγες από το κλαμπ της αρνητικότητας.
5ο ΒΗΜΑ: Μία πρόταση είναι να πας και να γίνεις μέλος σε κάποια κλαμπ που εκπέμπουν σε αυτό το μήκος κύματος, όπως π.χ. το open coffee ή το TEDx. Είναι πολύ σημαντικό να διαφυλάξεις τον εαυτό σου.
6ο ΒΗΜΑ: Αν γκρινιάζεις θα ξεφύγεις από την πραγματικότητα; Ο μόνος τρόπος για να την αντιμετωπίσεις είναι να παράγεις. Να δημιουργήσεις μέσα από αυτή.
Το life coaching
Μία δαιδαλώδης κατάσταση που επηρεάζει τη ζωή μας σε πρακτικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο, σίγουρα χρειάζεται εκτός από GPS και ειδικό χειρισμό. Το life coaching είναι μία μέθοδος για να ξαναβρούμε το δρόμο μας, σε όλους τους τομείς της ζωής μας. «Είναι ένας τρόπος να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Και αυτό γίνεται μέσα από πολύ δυναμικές ερωτήσεις και από διάφορες τεχνικές. Παίρνουμε διάφορα εργαλεία, τα οποία υπάρχουν και ανάλογα με την περίπτωση και την πρόκληση, που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος τον υποστηρίζουμε. Το βασικό είναι ότι για να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό είναι να τον ξέρεις. Εκεί ξεκινά όλο το ωραίο κομμάτι. Μέσα από το life coaching μαθαίνεις τον εαυτό σου, αποκτάς αυτοπεποίθηση, ξεκαθαρίζεις τι ακριβώς θέλεις και μετά βρίσκεις τρόπους και το καταφέρνεις» τονίζει η Τζιλ Δούκα. Η ίδια μέσα από τις προσωπικές της εμπειρίες κατάφερε να δημιουργήσει τη δική της μέθοδο. Το Uniqueness Coaching Μodel, το οποίο βοηθά τον κάθε άνθρωπο να ανακαλύψει την μοναδικότητά του. «Συνειδητοποίησα ότι αυτό που μας λείπει πιο πολύ είναι το γνώθι σαυτόν. Το να γνωρίσουμε τα δυνατά μας σημεία, τις αξίες μας, τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν και μας βλέπουν οι άλλοι αλλά και αυτά που κάνουμε πάρα πολύ καλά. Γιατί από την ημέρα που γεννιόμαστε, όλοι φροντίζουν να μας επισημάνουν τα αρνητικά μας σημεία, κανείς όμως δεν μας λέει για τα δυνατά μας σημεία. Πάνω σε αυτό βασίζεται και το Uniqueness Coaching Μodel, με το οποίο βρίσκουμε τη μοναδικότητά μας. Γιατί όσο και να διορθώσεις τα αρνητικά σου δεν θα τα φτιάξεις εκατό τοις εκατό, ούτε και θα σε πάνε μπροστά» Διερωτώμαι αν ο κάθε άνθρωπος διαθέτει δυνατά στοιχεία; Χαμογελά, σε αυτό το θέμα είναι απόλυτη. «Όχι μόνο έχει, αλλά αν δεν τα βγάλει προς τα έξω όλο αυτό επηρεάζει την παγκόσμια κοινότητα. Ο κάθε ένας από εμάς, ήρθε εδώ για να εκπληρώσει κάτι πολύ μεγάλο» μου λέει.
Πώς να βρεις τα δυνατά σου σημεία
•Το Uniqueness Game που θα βρεις στην ιστοσελίδα της  Tζιλ Δούκα, (http://uniquenessdevelopmentgroup.com) θα σε οδηγήσει σε αυτό το δρόμο. Απ' εκεί και πέρα μπορείς να αρχίσεις το coaching, αλλά και το διάβασμα.
•Το Α και το Ω είναι να δεις τι σου αρέσει και τι όχι. Αν κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν, ο εαυτός σου «κλωτσά» προς διάφορες κατευθύνσεις και πολλές φορές δεν το συνειδητοποιείς κιόλας.
•Οπότε πάρε ένα χαρτί και γράψε τι σου αρέσει να κάνεις. Θα σε βοηθήσει ώστε να δώσεις στον εαυτό σου μικρές απολαύσεις. Είναι ένας τρόπος να του δείξεις ότι τον αγαπάς.
•Πρέπει να κάνουμε όμορφα πράγματα με τον εαυτό μας. Γι' αυτό έχουμε έρθει. Όχι για να ταλαιπωρούμαστε.

Info: Μάθε περισσότερα για την Τζιλ Δούκα και το Uniqueness game εδώ!

BETTER LIFE DAY
Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ο οποίος έχει ιδρυθεί από την Τζιλ Δούκα. Στόχος του Better Life Day η μετάδοση γνώσεων από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες σε θέματα που αφορούν στην καριέρα, στην υγεία και στις προσωπικές σχέσεις. Μέσα από την εκπαιδευτική online πλατφόρμα και τα βιωματικά εκπαιδευτικά συνέδρια στοχεύει να βοηθήσει το κοινό να αναπτύξει τις δεξιότητες αυτές που είναι απαραίτητες πέραν των ακαδημαϊκών γνώσεων, για να έχει μία ολοκληρωμένη παιδεία και μία καλύτερη και πιο ισορροπημένη ζωή. Η πρώτη ημερίδα του Better Life Day θα πραγματοποιηθεί την 1/6 στο American College of Greece, στο Pierce Theater στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα. Info: www.betterlifeday.com, Τηλ.: +302118005342.

Αγάπησε τον εαυτό σου
Ο αρνητικός διάλογος που έχουμε στο μυαλό μας, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αγάπη προς τον εαυτό μας. Μία καλή αρχή αντιμετώπισης του αρνητικού διαλόγου είναι η παρακάτω άσκηση που προτείνει η Τζιλ Δούκα.
1. Γράψε ένα γεγονός για το οποίο μιλάς πολύ συχνά αρνητικά στον εαυτό σου (π.χ. γυμναστήριο, κάτι που είπες, πώς μίλησες, τι έφαγες, πώς ντύθηκες).
2. Τώρα γράψε αυτά που σκέπτεσαι με τη μορφή του θυμού, π.χ. Είμαι πολύ θυμωμένη/ος που κάθεσαι και δουλεύεις μέχρι το βράδυ και δεν παίρνεις τα πόδια σου, για να πας να κουνηθείς λίγο στο γυμναστήριο. Ντροπή πια, έχεις δει πώς έχεις γίνει; Με αηδιάζεις!
3. Τώρα γράψε αυτά που σκέπτεσαι με τη μορφή του φόβου, π.χ. Φοβάμαι πως αν δεν αλλάξεις τακτική θα πεθάνεις, γιατί η καρδιά σου επειδή δεν γυμνάζεται είναι πολύ αδύναμη. Επίσης, νομίζω ότι τρως και παραπάνω, νομίζω ότι αν γυμναζόσουν, θα έτρωγες λιγότερο. Και, φυσικά, αν δεν γυμνάζεσαι πώς θα αρέσεις; Θα μείνεις μία ζωή μόνη/ος, σου το λέω, το φοβάμαι πολύ....
4. Το ζητάμε, αίτημα π.χ. θα ήθελα να πηγαίνεις στο γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα από 45 λεπτά. Θα ήθελα να περπατάς κάθε μέρα για 20 λεπτά. Θα ήθελα να βάλεις ένα στόχο να αυξήσεις τη φυσική σου κατάσταση, μήπως να πας στον Γιάννη που σου έχει πει να κάνεις τη μέτρηση; Θα ήθελα να καπνίζεις το πολύ 5 τσιγάρα την ημέρα.
5. Με αγάπη (αυτός είναι ο σωστός τρόπος). Σε αγαπώ πολύ και θέλω το καλύτερο για εσένα. Θέλω να είσαι υγιής και να είσαι πάντα στα καλύτερά σου. Σου αξίζει να έχεις ένα γυμνασμένο σώμα, να φοράς όμορφα ρούχα και να αισθάνεσαι όμορφα. Είμαι εδώ για να σε υποστηρίξω. Σε ευχαριστώ που με αφήνεις.

Tags Τζιλ Δούκας, Crisis Management, υγεια, ψυχολογια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5728 s (280 Queries.) // Parse time: 0.3622 s // Total time: 2.9350 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X