Εικαστική έκθεση  Γεωργίας Μιχαηλίδου Σάαντ "MYSTERIUM TREMENDUM"


Εικαστική έκθεση  Γεωργίας Μιχαηλίδου Σάαντ "MYSTERIUM TREMENDUM"

Από τις 12 Μαΐου 2022 έως τις 28 Μαΐου 2022, στην γκαλερί Exhibit 8.

Την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022,  στις 19:30, η γκαλερί Exhibit 8, εγκαινιάζει την εικαστική έκθεση  της Γεωργίας Μιχαηλίδου Σάαντ με τίτλο «MYSTERIUM TREMENDUM». Την έκθεση θα εγκαινιάσει o κ. Λουκάς Χριστοδουλίδης, πρόεδρος του  μη κερδοσκοπικού οργανισμού International Action  Art Κύπρου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Μαΐου  2022.

Η Γεωργία Μιχαηλίδου Σάαντ γεννήθηκε στη Λεμεσό. Έζησε αρκετά χρόνια στη Νότια Αφρική και από το 1996 ζει και δημιουργεί στη Κύπρο. Έχει ολοκληρώσει τις ανώτερες της σπουδές, στην τέχνη και την εκπαίδευση, σε  πανεπιστήμια της Νότιας Αφρικής  ενώ το 1994 βραβεύτηκε με το Robin Aldwinckle Merit Bursary από το Πανεπιστήμιο Νοτίου Αφρικής. Συνέχισε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης.

Η Γεωργία Μιχαηλίδου Σάαντ έχει εργαστεί ως καθηγήτρια τέχνης στη Νότια Αφρική και στην Κύπρο. Έργα της βρίσκονται στις δημόσιες συλλογές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στην Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού και Λευκωσίας ενώ συγχρόνως η τέχνη της εμφανίζεται σε πολλές δημοσιεύσεις. Έχει στο ενεργητικό της  συμμετοχές σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο, Γαλλία, Κίνα και Νότια Αφρική.   Το 2017 συμμετείχε με το έργο της Iris Bostrensis, Silk Road στην Μπιενάλε του Πεκίνου, “The Silk Road and World’s Civilizations: The 7th Beijing Iinternational Art Biennale, China 2017”.  Το έργο της επιλέχθηκε για την συλλογή του ‘Εθνικού Μουσείου Τέχνης της Κίνας’. 

Σκεπτικό έκθεσης

Μέσα από τα έργα της  η Γεωργία Μιχαηλίδου Σάαντ έχει πρωταρχικό  στόχο να εξερευνήσει τις φυσικές μορφές, και πιο συγκεκριμένα τις μορφές των λουλουδιών. Τα λουλούδια αντιπροσωπεύουν για την ίδια τον μικρόκοσμο σε σχέση με τον μακρόκοσμο, και τη συσχέτιση του περιορισμένου με το άπειρο. Η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τη μορφή του λουλουδιού σαν ένα θραύσμα από ένα μεγαλύτερο σύνολο από το οποίο έχει αποκοπεί. Με αυτό τον τρόπο υπαινίσσεται ότι το αντικείμενο που παρουσιάζει  ξεπερνά το πλαίσιο και παραπέμπει σε μια υπερβατική πραγματικότητα. Απεικονίζει τα λουλούδια λεπτομερώς και σε μεγέθυνση ώστε να μεταφέρει το αίσθημα του μυστηρίου και του δέους που της προκαλούν ακόμη και οι πιο μικροσκοπικές φυσικές φόρμες.

Επιμελήτριες έκθεσης: Ευδοκία Γεωργίου, Άντρη Αριστοτέλους

Υπεύθυνη δημιουργικής ομάδας: Σόνια Φωτίου

Καλλιτεχνική καθοδήγηση: Άννα Αγαπίου

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη , 12 Μαΐου 2022, ώρα 19:30.

Διάρκεια έκθεσης: 12 Μαΐου 2022 – 28 Μαΐου 2022

Ιδιωτικές προβολές μπορούν να πραγματοποιηθούν κατόπιν ραντεβού.

Exhibit8

Διεύθυνση: Γεωργίου Γενναδίου 16 και Αντρέα Θεμιστοκλέους, Καθολική, 3041, Λεμεσός

Email: gallery@exhibit8.com.cy / Ιστοσελίδα: www.exhibit8.com.cy/ Τηλέφωνο: 25212171

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 10:00-23:00

Tags εκθεση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3195 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3209 s // Total time: 2.6404 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X