10 female empowerment στιγμές της δεκαετίας! 


10 female empowerment στιγμές της δεκαετίας! 

Οι γυναίκες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και ενέπνευσαν τις υπόλοιπες!  

Ο ρόλος της γυναίκας είναι πολυδιάστατος και με την πάροδο των χρόνων έχει εξελιχθεί με τις γυναίκες ολοένα και περισσότερο να διεκδικούν και να λαμβάνουν όλα όσα τους αξίζουν οδηγώντας την κοινωνία προς έναν κόσμο πιο ισότιμο και χωρίς διακρίσεις. 

Το ilovestyle.com το οποίο από τη φύση του αποτελεί ένα μέσο που απευθύνεται σε γυναίκες, προσπάθησε αυτά τα δέκα χρόνια ζωής του να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα και με τις ανάγκες της εκάστοτε περιόδου. 

Πιο κάτω εντοπίσαμε και σας παρουσιάζουμε δέκα γυναίκες που μέσα από τη δράση τους ή ακόμα και τη στάση ζωής τους κατάφεραν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για χιλιάδες άλλες γυναίκες εκεί έξω. 

Μαλάλα Γιουσαφζάι 

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι είναι μία νεαρή κοπέλα από τo Πακιστάν που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της. Το πρωί της 9ης Οκτωβρίου 2012 ένας άντρας πυροβόλησε στο κεφάλι τη Μαλάλα Γιουσαφζάι ενώ βρισκόταν μέσα στο σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά. Τις μέρες μετά την επίθεση νοσηλεύθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στο Πακιστάν. Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε μια έκρηξη συμπαράστασης προς την 15χρονη τότε μαθήτρια, τόσο στο Πακιστάν όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Δύο χρόνια αργότερα της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Σήμερα είναι ο νεότερος κάτοχος βραβείου Νόμπελ στον κόσμο, κερδίζοντας το σε ηλικία 17 ετών.

Angelina Jolie

Η φιλανθρωπική δράση της Angelina Jolie είναι γνωστή εδώ και δύο περίπου δεκαετίες. Ωστόσο πριν από 10 χρόνια η Hollywoodιανή ηθοποιός έλαβε μία πολύ σημαντική θέση που μάλιστα κανείς δεν είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στις 17 Απριλίου 2012, μετά από πάνω από μια δεκαετία υπηρεσίας ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Τζολί προήχθη στον βαθμό της Ειδικής Απεσταλμένης στον Ύπατο Αρμοστή Αντόνιο Γκουτέρες, η πρώτη που ανέλαβε μια τέτοια θέση στον οργανισμό. Στον διευρυμένο ρόλο της, της δόθηκε η εξουσία να εκπροσωπεί τον Γκουτέρες και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε διπλωματικό επίπεδο, με επίκεντρο τις μεγάλες προσφυγικές κρίσεις και έκτοτε την είδαμε σε αρκετές αποστολές σε εμπόλεμα πεδία, στο πλευρό των προσφύγων. 

Winnie Harlow

Το 2014 η Winnie Harlow συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο αμερικάνικο Next Top Model. Έκτοτε είδε την καριέρα της να απογειώνεται κλείνοντας συνεργασίες με τα μεγαλύτερα fashion brands, ωστόσο, το πιο σημαντικό με το διεθνούς φήμης μοντέλο είναι πως είδαμε για πρώτη φορά ένα κορίτσι με λεύκη να πρωταγωνιστεί στις πασαρέλες προάγοντας τη διαφορετικότητα ως πλεονέκτημα, σε έναν χώρο όπου τα στερεότυπα ομορφιάς ήταν πολύ συγκεκριμένα. Η Winnie Harlow κατάφερε με την παρουσία της να σπάσει τα στερεότυπα ομορφιάς που καθόριζαν για αρκετές δεκαετίες τον χώρο του μόντελινγκ. 

Chrissy Teigen 

Την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της βίωσε to 2020 η Chrissy Teigen, γνωστή Αμερικανίδα μοντέλο, η οποία απέβαλε στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η γνωστή τηλεπερσόνα θέλησε να μοιραστεί στιγμιότυπα από το μαιευτήριο κατά τη διάρκεια της αποβολής, αλλάζοντας για πάντα την ιστορία του Instagram, καθώς ήταν η πρώτη φορά που κάποια επώνυμη γυναίκα μοιράστηκε τόσο προσωπικές στιγμές σε μία ιδιαίτερα θλιβερή κατάσταση για εκείνη, δίνοντας δύναμη σε γυναίκες που περνούν παρόμοια συνθήκη.  

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η ιστορία της Ιωάννας Παλιοσπύρου συγκλόνισε το πανελλήνιο και το παγκύπριο όταν τον Μάιο του 2020 η νεαρή δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Μία γυναίκα της είχε στήσει καρτέρι ενώ πήγαινε στη δουλειά και η ίδια πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή έχοντας υποστεί τεράστια ζημιά. Η Ιωάννα κατάφερε μετά από δεκάδες επεμβάσεις να επιζήσει και σήμερα περήφανα και θαραλλέα να κυκλοφορεί χωρίς τη μάσκα της δείχνοντας σε όλους το πρόσωπό της, απόδειξη πόσο σκληρά έχει παλέψει και ότι η ομορφιά πηγάζει από τη ψυχή του ανθρώπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα που της επιτέθηκε καταδικάστηκε σε 15 έτη κάθειρξη και τρεις μήνες. 

Σοφία Μπεκατώρου

Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν εκείνη που άνοιξε τον δρόμο για το κίνημα #metoo στην Ελλάδα. Σε συνέντευξη της που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και στα πλαίσια διαδικτυακής ημερίδας τον Ιανουάριο του 2021, κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση το 1998, παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Η καταγγελία της Μπεκατώρου ευαισθητοποίησε την ελληνική κοινωνία, με άλλες Ελληνίδες αθλήτριες να μοιράζονται βιώματα τους και την Εισαγγελία Αθηνών να ξεκινά έρευνα.

Ζέτα Δούκα 

Στον δρόμο που χάραξε η Σοφία Μπεκατώρου μετά την καταγγελία της για σεξουαλική παρενόχληση ούσα έφηβη, η Ζέτα Δούκα, τον Ιανουάριο του 2021 πήρε θάρρος και φιλοξενούμενη στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” αποκάλυψε πως και η ίδια έχει πέσει θύμα λεκτικής και σωματικής βίας από τον ηθοποιό, Γιώργο Κιμούλη. Ένα τεράστιο κύμα αποκαλύψεων ακολούθησε από εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου, με δύο πολύ μεγάλα ονόματα του θεάτρου και της τηλεόρασης να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται σε δίκη. Πρόκειται για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη. 

Kamala Harris 

Υπηρετεί ως 49η Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2021. Είναι η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η υψηλότερη θέση που έχει αναλάβει γυναίκα στις ΗΠΑ, ενώ είναι και η πρώτη Αφροαμερικανίδα και η πρώτη Ινδοαμερικανή Αντιπρόεδρος. Η Kamala Harris έγραψε ιστορία με το αξίωμα που υπηρετεί και η είδηση είχε γίνει viral στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες εκεί έξω ότι με σκληρή δουλειά και στόχους τα πάντα είναι εφικτά. 

Αννίτα Δημητρίου 

Ιστορική ήταν η εκλογή, το 2021, της Αννίτας Δημητρίου ως η Πρώτη Γυναίκα Πρόεδρος στην κυπριακή Βουλή. Μετά τις βουλευτικές εκλογές ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ως η υποψήφια του κόμματος για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της 10ης Ιουνίου εξελέγη στη θέση της προέδρου της Βουλή των Αντιπροσώπων με τις ψήφους του ΔΗΣΥ, του ΕΛΑΜ και της ΔΗΠΑ. Τα social media είχαν “πλημμυρίσει” εκείνη την ημέρα με μηνύματα στήριξης για την εκλογή της Αννίτας Δημητρίου επικροτώντας την απόφαση αυτή σε ένα μέχρι πρότινος ανδροκρατούμενο πόστο. 

Britney Spears 

Η υπόθεση της κηδεμονίας της Britney Spears από τον πατέρα της για σειρά ετών απασχόλησε έντονα την περσινή χρονιά τα media παγκοσμίως, με τους fans της pop τραγουδίστριας να δημιουργούν το κίνημα #FreeBritney ασκώντας πίεση στην πολιτεία. Η τραγουδίστρια όλα αυτά τα χρόνια δεν της επιτρεπόταν η βούληση για πολύ προσωπικά θέματα που αφορούσα στη ζωή της. Εν τέλει, το δικαστήριο αποφάσισε να “λύσει τα δεσμά” της Spears και να ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, απαλλαγμένη από περιορισμούς. 
 

Tags 10 χρόνια ilovestyle, ilovestyle. showbiz, gossip, γυναίκες, celebrities, διασημοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0447 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2942 s // Total time: 2.3389 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X