Το απλό task που πρέπει να κάνεις το πρωί για να ξεκινά η μέρα σου με θετική ενέργεια!


Το απλό task που πρέπει να κάνεις το πρωί για να ξεκινά η μέρα σου με θετική ενέργεια!

Ο κανόνας των 5 λεπτών που πρέπει να ακολουθήσεις.   

Tasks, projects και μια λίστα με "to do" που δεν τελειώνει ποτέ. Όλα όσα έχουμε να κάνουμε στην καθημερινότητα, είναι άπειρα και οι επιστήμονες καταλήγουν πως υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να βάζουμε σε προτεραιότητα και να κάνουμε κάθε πρωί πριν οτδήποτε άλλο.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, το να καθαρίζεις το γραφείο σου είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, τη ντουλάπα ή το δωμάτιο σου, είναι ένας εξαιρετικά απλός τρόπος για να εξασκήσεις την ικανότητα κατανόησης και διαχείρισης συναισθημάτων, τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Αν αναρωτιέσαι ποια ακριβώς είναι τα ψυχικά και συναισθηματικά οφέλη του να καθαρίζεις το γραφείο σου και πώς όλο αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να νιώθεις καλύτερα και να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις, η απάντηση κρύβεται στην τάξη. Για την ακρίβεια, όταν θέλουμε να ολοκληρώσουμε κάτι, κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται, κάνει όλο και πιο δύσκολη την υλοποίηση του task. Το πρώτο βήμα για να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά, είναι να ξεκινήσεις με το πρώτο εμπόδιο.

Η καθαριότητα και η οργάνωση σού δίνουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και το κίνητρο να προχωρήσεις. Κάθε εμπόδιο που βγαίνει από τον δρόμο σου, σε βοηθάει να σκεφτείς πιο καθαρά και να πάρεις πιο σωστές αποφάσεις.

Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου DePaul, το χάος όπως και τα σκουπίδια, μάς κάνουν αναβλητικούς ενώ προκαλούν συμπτώματα κατάθλιψης, απελευθερώνοντας αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης που συνδέονται με αρνητικά συναισθήματα.

Μπορείς να ξεκινήσεις να πειραματίζεσαι με την καθαριότητα του χώρου σου, αφιερώνοντας λίγα λεπτά τη μέρα από τον χρόνο σου. Κάνε το ίδιο και για το γραφείο που είναι τοποθετημένος ο υπολογιστής σου. Στη συνέχεια, θα δεις ότι θα αφιερώνεις περισσότερο χρόνο σε αυτά.

Εκμεταλλεύσου τον κανόνα των 5 λεπτών για ένα μικρό task τη φορά, ο οποίος θα οδηγήσει σε αυτοβελτίωση και διαρκή επιτυχία μέσα από τον πειραματισμό και τη μάθηση. Το ψυχολογικό αυτό κόλπο θα εκτοξεύσει την παραγωγικότητα, τις επιδόσεις και τον τρόπο που παίρνεις τις αποφάσεις στη ζωή σου.

Πηγή: jenny.gr 
 

Tags υπονος, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0748 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4290 s // Total time: 2.5038 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X