Θάσος: το πράσινο καταφύγιο


Θάσος: το πράσινο καταφύγιο

Τη Θάσο χαϊδεύει η αύρα της θάλασσας στο πράσινο των δέντρων, στο χρυσό της άμμου και στο γαλάζιο του πελάγους. Η Θάσος έχει χρώματα, παράδοση και ιστορία.

Η Θάσος σας προσκαλεί να την απολαύσετε αλλά και να την εξερευνήσετε.. Βουνοκορφές,  φαράγγια, ρεματιές, σπηλιές, βράχια και παραλίες συνθέτουν ένα καλοκαιρινό προορισμό με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Ανεβείτε μέχρι την κορυφή του Όρους Υψάριο, του υψηλότερου βουνού της Θάσου, το ύψος του οποίου φτάνει τα 1204 μέτρα. Μνημεία, ιστορικά κτίρια και παραδόσεις θα σας δώσουν μια γεύση από το χθες. Σας περιμένει το Αρχαίο Θέατρο, τα τείχη, ο αρχαιολογικός χώρος Αλυκές με τις παλιές παλαιοχριστιανικές εκκλησίες, το Εβραιόκαστρο και τόσα άλλα. Οι παραλίες του νησιού είναι μοναδικές. Η άμμος σμίγει με το πράσινο των δέντρων και για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ θα ανακαλύψουν ότι η Θάσος τα έχει όλα!

Που να μείνετε:
1. Το MAKRYAMMOS BUNGALOWS σε περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς θα σας κερδίσει αμέσως. Η παραλία Μακρύαμμος είναι από τις ωραιότερες του νησιού.
2. Το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ESPERIA είναι στο Πευκάρι, δίπλα στην υπέροχη αμμώδη παραλία. Ασχοληθείτε εδώ με καταδύσεις και άλλα θαλάσσια σπορ.
3. Η Villa Fotini βρίσκεται μέσα στην κωμόπολη της Θάσου κοντά σε εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας. Αποτελείται από 10 επιπλωμένα στούντιο και διαθέτει ωραία πισίνα.
4. ΤΟ ΕΝ ΠΛΩ βρίσκεται πάνω στο κύμα στην παραλία της Σκάλας Ποταμιάς Θάσου. Διαθέτει 5 στούντιο και δυο ευρύχωρα διαμερίσματα. 
5. Τα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ είναι ιδανικά για όσους θέλουν να εξερευνήσουν το νησί. Οι Καστανιές βρίσκονται στο καταπράσινο χωριό Καζαβίτι, με θέα στη θάλασσα, από υψόμετρο 350 μέτρων.

Αξίζει να δείτε:
1. Επισκεφθείτε τα Κοίνυρα, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ανατολικής Θάσου. Η βλάστηση εδώ είναι πυκνή, λόγω των πολλών πηγών που υπάρχουν στις γύρω πλαγιές. Στα Κοίνυρα ανήκει και το μικρό ιδιωτικό νησάκι, το Κοινυριώτικο που είναι ακατοίκητο και καλύπτεται σχεδόν σε ολόκληρη την επιφάνεια του από πεύκα, αγριελιές και χαμηλή βλάστηση. Τα πανέμορφα Κοίνυρα φημίζονται και για την παραλία Παράδεισος που αποτελεί μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας.
2. Κάντε θαλλάσια σπορ στο Μακρύαμμο, τη Χρυσή Ακτή, στη Σκάλα Παναγιάς, την ακτή στο Πευκάρι, την Ψιλή Άμμο, τον Παράδεισο, το Νυστέρι και το Γλυκάδι και ανακαλύψτε κι άλλες παραλίες που, είτε οργανωμένες είτε απομονωμένες, θα σας εντυπωσιάσουν.
3. Επισκεφθείτε το χωριό Παναγιά όπου οι κάτοικοι ζουν ακόμη με τις παραδόσεις του τόπου. Οι λιθόστρωτοι στενοί δρόμοι δίνουν μοναδικό χαρακτήρα. Αλλά και η ιστορία του χωριού θα σας κινήσει το ενδιαφέρον. Η Παναγιά ήταν η πρωτεύουσα του νησιού αμέσως μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το Δεκαπενταύγουστο το χωριό διοργανώνει μία μεγάλη γιορτή στους δρόμους προς τιμήν της Παναγίας.

Που να φάτε:
1. Δοκιμάστε το περίφημο μέλι της Θάσου αλλά και τα γλυκά του κουταλιού όπως το σύκο, το κολοκύθι και το καρυδάκι. Στο Λιμένα βρίσκεται και ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού, το Καφέ-Μπαρ-Ουζερί Καρνάγιο.
2. Πολλοί χώροι ψυχαγωγίας βρίσκονται στο Ποτό, ένα υπέροχο παραθαλλάσιο χωριό στη νότια πλευρά του νησιού, 45 χιλιόμετρα από την κωμόπολη της Θάσου. Κέντρα διασκέδασης, ταβερνούλες και καφετερίες υπάρχουν αρκετές.
3. Για γνήσια καλοκαιρινή διασκέδαση θα βρείτε στην παραλία Ψιλή Άμμο το Beach Bar.

Μη χάσετε:
Τη μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, κοντά στην Αλυκή, που είναι κτισμένη σε γκρεμό και προσφέρει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα.

Tags θασος, Ταξιδι, ταξιδια, Διακοπές, καλοκαιρι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0951 s (253 Queries.) // Parse time: 0.3998 s // Total time: 2.4949 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X