10 χρήσιμα tips μαγειρέματος που μας δίνουν λύσεις οικονομίας!


10 χρήσιμα tips μαγειρέματος που μας δίνουν λύσεις οικονομίας!

Ας μαγειρέψουμε έξυπνα!

Είναι πλέον γεγονός! Στο μυαλό μας κυριαρχεί η φράση «πρέπει να κάνω οικονομία!». Στην πράξη, όμως; Φράσεις όπως zero food-waste και low-waste lifestyle τις ακούμε, τις συζητάμε, αλλά… τις εφαρμόζουμε;

Η οικονομία πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, η λιγότερη σπατάλη δεν πρέπει να είναι απλά μια τάση! Και υπάρχουν εύκολοι τρόποι και πρακτικές για να το πετύχουμε, ενώ, απλές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Πιο κάτω, σας δίνουμε 10 έξυπνες, πρακτικές και καθόλα οικονομικές λύσεις μαγειρέματος που θα δώσουν ανάσα στο χρόνο και στην τσέπη σας!

1. Επενδύστε σε σύγχρονες συσκευές

Σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας μπορούν να καταναλώνουν μέχρι και 50% λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα σε σχέση με αντίστοιχη συσκευή μικρότερης απόδοσης. Και η διαφορά στο λογαριασμό του ρεύματος (και φυσικά στο περιβάλλον) είναι τεράστια! Το Thermomix® είναι μία εξαιρετική επένδυση οικονομίας (συνδυάζει 20+ οικιακές συσκευές σε μία!), αφού, μας γλιτώνει από περιττές μικροσυσκευές, με λιγότερη κατανάλωση ρεύματος, εξοικονομώντας μας και πολύτιμο χρόνο.

2. Η λίστα σώζει… λεφτά!

Πριν βγούμε για ψώνια, καλό είναι να καταγράφουμε σε λίστα όλα όσα χρειαζόμαστε και να αποφεύγουμε τις μαζικές και αχρείαστες αγορές τροφίμων. Μάλιστα, με το Thermomix® μπορούμε να προγραμματίσουμε την εβδομαδιαία λίστα στην οθόνη του ΤΜ6 εύκολα, με σύμμαχο την ηλεκτρική πλατφόρμα συνταγών Cookidoo® η οποία μας δίνει χιλιάδες επιλογές στο τι να μαγειρέψουμε και αυτόματα παράγει τη λίστα μας για ψώνια σε όσα επιλέξουμε, στέλνοντάς μας την με ηλεκτρονικό μήνυμα.  Είναι τόσο πρακτικό!

3. Κάνοντας… στοκ το στοκ

Φυλάγουμε τα υπολείμματα των λαχανικών από όταν μαγειρεύουμε σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη ή ακόμα καλύτερα, τα ρίχνουμε την ίδια ώρα στον κάδο του Thermomix® και φτιάχνουμε πεντανόστιμους ζωμούς που σίγουρα θα μας χρειαστούν για να δώσουν έξτρα γεύση στα διάφορα πιάτα μας.

4. Σωστή φύλαξη

Είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύουμε σωστά το φαγητό σε κατάλληλα δοχεία και στη σωστή θερμοκρασία και κατανοούμε πώς εφαρμόζονται οι ημερομηνίες λήξης, ώστε να μην πετάμε φαγητό που τρώγεται ακόμα. Είναι πολύ σημαντικό να πατάξουμε το food-waste και να αλλάξουμε τη συμπεριφορά προς την αλόγιστη κατανάλωση! Το Thermomix®, μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχός μας στην προσπάθεια αυτή.

5. Σπιτικές γεύσεις

Αν ωρίμασαν υπερβολικά τα φρούτα, δεν τα πετάμε! Με την ευκολία του Thermomix® μπορούμε να τα κάνουμε στο πι και φι μαρμελάδες, χυμούς ή smoothies και με τις ντομάτες νόστιμη σάλτσα, ακόμη και κέτσαπ! Κι αν ωρίμασαν τα λεμόνια φτιάχνουμε σπιτική λεμονάδα, μέσα στον κάδο του ΤΜ6, που όλοι θα λατρέψουν!

6. Σε 4 επίπεδα!

Η ζωή μας γίνεται ακόμα πιο εύκολη χρησιμοποιώντας την ευελιξία του Thermomix®, που μας επιτρέπει να ετοιμάζουμε ταυτόχρονα τέσσερις διαφορετικές γευστικές συνταγές, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο και αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο σε οικογένεια και φίλους! Είναι εκπληκτικό να μπορούμε να ψήνουμε ψάρι ή κοτόπουλο στον ατμό μέσα στο δίσκο Varoma, και ταυτόχρονα να ψήνονται λαχανικά, ρύζι και σάλτσα – όλα σε μία συσκευή!

7. Από… σπίτι!

Φροντίζουμε να ετοιμάζουμε κολατσιό από το σπίτι για να πάρουμε στη δουλειά ή για να δώσουμε στα παιδιά στο σχολείο. Το κέρδος είναι πολύ μεγάλο σε βάθος μήνα και πραγματικά αξιόλογο σε βάθος χρόνου. Με το Thermomix® μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα, υγιεινές μπάρες και σπιτικό γιαούρτι, άλειμμα φουντουκιού ή φυστικοβούτυρου κι άλλα τόσα! Έτσι, γλιτώνουμε ένα σημαντικό έξοδο που θα δίναμε στο σουπερμάρκετ!

8. Ζυμώστε και ξεγνοιάστε

Ο φούρνος είναι ένα κονδύλι από μόνο του! Εύκολα μπορούμε να το μειώσουμε στο ελάχιστο, με ένα μόνο εργαλείο κουζίνας: το Thermomix®! Η λειτουργία ‘Ζύμη’, μας δίνει εύκολες στην εκτέλεση συνταγές για να φτιάξουμε στην εντέλεια μυρωδάτα φραντζολάκια, σλάις, προζυμένιο ψωμί, βάση πίτσας, ελιόπιτες, τυροπιτάκια, κρουασάν και ό,τι άλλο επιθυμούμε, ξοδεύοντας τα μισά απ’ όσα θα δίναμε στο φούρνο της γειτονιάς.

9. Η ταχύτητα… σώζει!

Πολτοποιούμε, αλέθουμε και θρυμματίζουμε σχεδόν τα πάντα, γρήγορα και εύκολα, με το Thermomix® και τον κινητήρα της Vorwerk ισχύος 500W με περιστροφή και ταχύτητα υψηλότερες των 10,000 στροφών ανά λεπτό για να εξοικονομήσουμε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Είναι τόσο απλό στη χρήση, ασφαλές και γρήγορο!

10. Το gadget εξοικονόμησης!

Μαγειρεύουμε με δημιουργικότητα και πειραματιζόμαστε χάρη στις αξιόπιστες λειτουργίες του Thermomix® για σταθερά και αλάνθαστα αποτελέσματα και με σημαντική εξοικονόμηση σε χρόνο και χρήμα! Τσιγαρίζουμε το φαγητό μας στη λειτουργία ‘Υψηλή Θερμοκρασία’ εύκολα και γρήγορα για περισσότερη γεύση, μαγειρεύουμε σε κενό αέρος σε χαμηλές θερμοκρασίες με τη λειτουργία ‘Sous-vide’ και πετυχαίνουμε το τέλειο ψήσιμο σε ατμό με το Varoma ή με τη λειτουργία ‘Slow cooking’ για ένα απίστευτα ζουμερό και νόστιμο αποτέλεσμα!

*Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Thermomix για περισσότερες πληροφορίες. 


 

Tags thermomix


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2423 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3313 s // Total time: 2.5736 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X