«Κάτι έχει αλλάξει…»


«Κάτι έχει αλλάξει…»

Δωρεάν εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης για εφήβους 12-18 ετών.

Αλλάζει το σώμα, αλλάζει η ψυχολογία, αλλάζει η σκέψη και τελευταία πολύ έντονα αλλάζει και η κοινωνία γύρω μας. Πως αντιλαμβάνονται και κυρίως πως εκφράζουν οι έφηβοι αυτές τις αλλαγές; Διαφορετικές τέχνες και επιστήμες ανοίγουν το διάλογο σε ένα πρακτικό εργαστήρι. 5/7 Λευκωσία , 12/7 Πάφος, 19/7 Λεμεσός, χωρίς κόστος συμμετοχής – απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Εμψυχωτές: Περσεφόνη Κρασίδου (Art Therapist, Εκπαιδευτικός, Καλλιτέχνις), Ξένια Μιχαήλ (Ηθοποιός), Φωτεινή Παπαδοπούλου (Youth Sport and Physical Education Academic), Χρήστος Πολυμενάκος (Performance Writer, Ηθοποιός, Ερευνητής)

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Πολυμενάκος

Με την ευγενική υποστήριξη: Jake Athanasiades, Αντριάνα Αθανασίου, Χρίστος Κρασίδης, (χώροι διεξαγωγής του εργαστηρίου), Γιάννης Ελευθεράκος (φωτογραφία τύπου)

Το διεπιστημονικό εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης για εφήβους 12-18 «Κάτι έχει αλλάξει…» εφοδιάζει τους εφήβους με ένα πλαίσιο ασφάλειας και εργαλεία ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, για να ακουστεί η δική τους φωνή και να αποκτήσουν μέσα που θα τους βοηθήσουν να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις αλλαγές στη ζωή τους.

Στελεχώνεται από έμπειρους επιστήμονες με εμπειρία στη συνεργασία με εφήβους και την ανάγκη να έρθουν σε δημιουργικό διάλογο με την κοινωνία μέσα από την έρευνα τους.

Την αρχική σύλληψη και την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφει ο Χρήστος Πολυμενάκος. Η δίχως κόστος συμμετοχή υποστηρίζεται από την αφιλοκερδή εργασία των εισηγητών και τη δωρεάν παραχώρηση των χώρων και του τεχνολογικού εξοπλισμού από τους υποστηρικτές. Οι εισηγητές δεσμεύονται να αναφέρουν τα ονόματα των συμμετεχόντων εφήβων, εφόσον οι κηδεμόνες το επιτρέπουν, σε κάθε παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συλλογικής έρευνας. Δεν χρειάζεται προηγούμενες γνώσεις και εμπειρία.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων για όλες τις πόλεις: 999 450 70 (καθημερινές 10:00 -13:00& 17:00-20:00), cpolymenakos@hotmail.com, fb : «Κάτι έχει αλλάξει…» δωρεάν εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης για εφήβους 12-18 * Λευκωσία - Λεμεσός -ΠάφοςΛευκωσία: Παρασκευή 5 Ιουλίου, 09:30-15:30, Μετοχίου 68, #101, Έγκωμη, Πάφος: Παρασκευή 12 Ιουλίου, 09:30-15:30, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 13, Λεμεσός: Παρασκευή 19 Ιουλίου, 09:30-15:30, Αγίας Μαρίνας 5Α

Όσο και αν νιώθουμε έφηβοι, μόνο εκείνοι είναι στ’ αλήθεια σε μια ηλικία που τη χαρακτηρίζουν έντονα οι αλλαγές, με τον αυθορμητισμό και την ευαισθησία που εμείς παλεύουμε να διατηρήσουμε. Μέλη μιας κοινωνίας που διαρκώς αλλάζει, πόσο εύκολο είναι να εκφράσουν τις δικές τους επιθυμίες; Πόσα έχουμε να μάθουμε από τους εφήβους;

Ο σεβασμός στις ιδιαιτερότητες αυτής της ηλικιακής ομάδας και οι εκπληκτικές εμπειρίες που μου πρόσφεραν ειδικά κατά τη διάρκεια της συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στο πλαίσιο των παραστάσεων μέσα στις τάξεις (Θέατρο Βαλίτσα – Η Μητέρα μου η Μήδεια) και των εργαστηρίων με εφήβους για τη συλλογή υλικού για τη συγγραφή θεατρικού έργου (Young Europe 2 / Κάλι-Καντζάρ & Σία) με έφεραν πιο κοντά σε σκέψεις, συναισθήματα και δράσεις που στο γενικό πνεύμα της ανασφάλειας είχα αποσιωπήσει.

Όλοι οι συνεργάτες, είναι πρώτιστα φίλοι. Επιπλέον τους εκτιμώ για τη δουλειά και το ήθος τους. Με όλους έχουμε προβληματιστεί για τις τρέχουσες εξελίξεις και μοιραζόμαστε ένα αυθεντικό ενδιαφέρον για τους εφήβους, την Κύπρο, το σήμερα και το αύριο. Επίσημα και ανεπίσημα έχουμε συνεργαστεί σε απαιτητικά και πρωτότυπα εγχειρήματα. Αμέσως δέχτηκαν τη νέα πρόταση. Προσφέρουν τις γνώσεις, τους χώρους, τα έργα τους, αλλά πάντα και την ψυχή τους. Τους ευχαριστώ και τους χαίρομαι. Ως τολμηροί μη έφηβοι ξεκινάμε με επίγνωση, ευθύνη αλλά και όνειρα, ένα νέο ταξίδι με προορισμό που θα καθορίσουν εκείνοι που είναι στην ηλικία να το κάνουν.

Tags veramand studio, εργαστήρι, έφηβοι, εκδηλωση, πολιτισμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5754 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2519 s // Total time: 2.8272 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X