4 τροφές για μυαλό που παίρνει πολλές στροφές!


4 τροφές για μυαλό που παίρνει πολλές στροφές!

Χρειάζεσαι σούπερ τροφές που θα ταΐσουν το μυαλό σου; Μάθε τι να φας για να γίνεις πιο έξυπνη και να αποκτήσεις μεγαλύτερη εγρήγορση.  

1. Λιπαρά ψάρια

Το σκουμπρί, ο τόνος και ο σολομός είναι πλούσια σε DHA, έναν τύπο λιπαρού οξέος Ω-3 που είναι σημαντικός για την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα μωρά. Έρευνες συσχετίζουν την πλούσια σε λιπαρά ψάρια διατροφή με το χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer.

2. Άγριο βατόμουρο

Δεν ξέρεις πως να συγκεντρωθείς για να διαβάσεις στην εξεταστική; Δοκίμασε τα άγρια βατόμουρα. Έχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό και βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts.

3. Εμπλουτισμένα δημητριακά

Θέλεις να ξεκινήσεις τη σχολική χρονιά με τις καλύτερες προοπτικές; Οι επιπλέον βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχουν τα δημητριακά παίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία των νεύρων και του εγκεφάλου και λειτουργούν πιο αποτελεσματικά όταν λαμβάνονται μαζί.

4. Ντομάτα

Αρχίζεις να ξεχνάς το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα που απόλαυσες στις διακοπές; Ρίξ' το στην ντομάτα! Περιέχει λυκοπένιο, ένα πανίσχυρο καροτενοειδές που καταπολεμά τις ασθένειες, το οποίο ενδέχεται να προστατεύει από την άνοια, καθώς και από τον καρκίνο του παγκρέατος και του προστάτη.

Tags ντομάτα, δημητριακα, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1311 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4385 s // Total time: 2.5696 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X