Οι ιδανικές μορφές άσκησης κατά την περίοδο


Οι ιδανικές μορφές άσκησης κατά την περίοδο

Η γυμναστική που θα σε βοηθήσει για να αποφύγεις τον πόνο.   

Το να σηκωθείς από τον καναπέ ή να βρεις λίγο χρόνο μέσα στο πιεστικό πρόγραμμά σου για να κάνεις γυμναστική, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις μέρες της περιόδου σου. Σύμφωνα με έρευνες όμως, υπάρχουν πολλά οφέλη από την άσκηση κατά τη διάρκεια της περιόδου σου αφού μπορςί να σε βοηθήσει στη μείωση των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων που βιώνεις. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις κάποια πράγματα για να το κάνεις σωστά.

Ανάλογα και με το πόσο βαριά είναι η ροή της περιόδου σου και το πόσο άνετα αισθάνεσαι να γυμναστείς, θα πρέπει να το προσαρμόσεις. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να εστιάσεις σε ήπιας έντασης ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν και δεν θα σου προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα. Ο γυναικολόγος John Thoppil αναφέρει ότι η καλύτερη άσκηση που μπορείς να κάνεις στην περίοδό σου, είναι αυτή που νιώθεις ότι θέλεις να κάνεις.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για άσκηση κατά τη διάρκεια της περιόδου σου.

Ελαφρύ περπάτημα ή ελαφρύ cardio

Κράτησε την γυμναστική σου σε ήπια ένταση και ίσως ακόμη και τη διάρκειά της. Το περπάτημα και το ελαφρύ cardio είναι από τις πιο απλές και καλές επιλογές σου για εκείνες τις μέρες, ιδιαίτερα αν αισθάνεσαι πως δεν έχεις δύναμη για πολλά πολλά. Μάλιστα, η Research Trusted Source υποστηρίζει ότι οι πνεύμονες λειτουργούν καλύτερα πιο μετά στον κύκλο σου, οπότε σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις κάτι πιο έντονο μετά το τέλος της περιόδου σου.

Χαμηλής έντασης γυμναστική για ενδυνάμωση

Μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις ασκήσεις για ενδυνάμωση, χωρίς να πιέζεις τον εαυτό σου. Δοκίμασε να κάνεις ένα συνδυασμό ασκήσεων ενδυνάμωσης με cardio που θα έχει ίσως μια πιο μεγάλη διάρκεια.

Γιόγκα και πιλάτες

Δύο με τρεις μέρες πριν από την έναρξη της περιόδου σου, είναι μια πολύ καλή φάση για να ασχοληθείς με τη γιόγκα που είναι μια δραστηριότητα που θα χαλαρώσει το σώμα σου και πιθανό να μειώσει τα συμπτώματά σου όπως οι κράμπες, οι πόνοι στο στήθος και η μυϊκή κόπωση και πόνος. Το πιλάτες μπορεί επίσης να γίνει κατά τη διάρκεια της περιόδου σου και μπορεί επίσης να βοηθήσει με τα ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Βεβαίως όλα αυτά θα πρέπει να προσαρμοστούν στις δικές σου ανάγκες. Εάν αισθάνεσαι μια χαρά κατά τη διάρκεια της περιόδου σου και δεν έχεις πολύ βαριά ροή, μπορείς να συνεχίσεις κανονικά με το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείς καθημερινά.

Πηγή: madamefigaro.cy 
 

Tags άσκηση, γυμναστικη, περιοδος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.4783 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2641 s // Total time: 2.7424 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X