10 συμβουλές για υγιεινό καλοκαίρι!!!


10 συμβουλές για υγιεινό καλοκαίρι!!!

Τι να προσέξεις!  

Το καλοκαίρι όσο όμορφο και ξέγνοιαστο κι αν είναι κρύβει πολλούς κινδύνους όσον αφορά στην υγεία μας. Τα μικρόβια είναι παντού και με τη ζέστη αναπτύσσονται ακόμη περισσότερο. Από μύκητες μέχρι και ουρολοιμώξεις μπορούμε να πάθουμε αν δεν προσέχουμε. Γι’ αυτό και πρέπει να κρατάμε κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής για να μην έχουμε τρεχάματα με γιατρούς στη συνέχεια. 10 απλές συμβουλές είναι αυτές που θα σας δώσουμε γι’ αυτό πάρτε χαρτί και μολύβι και καταγράψτε τις, προκειμένου να έχουμε απολαυστικό καλοκαίρι.

1.Ποτέ με ένα μόνο μαγιό στην παραλία! Πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε ένα έξτρα μαγιό για να αλλάζουμε το βρεγμένο. Αποτελεί μεγάλο κίνδυνο να παραμένουμε με το μαγιό το βρεγμένο αφού η υγρασία που μένει στο μαγιό μετά το μπάνιο αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μυκητών.

2. Διάλεξε βαμβακερά και αέρινα... Τα βαμαβακερά μπορεί να μην είναι τόσο σέξυ αλλά είναι σαφώς καλύτερα για την ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η πίεση στο σημείο και η τριβή με συνθετικά υφάσματα θα αυξήσει τη θερμότητα τοπικά με αποτέλεσμα πιθανή κολπίτιδα ή ουρολοίμωξη.

3. Προσοχή στον ιδρώτα! Και ο ιδρώτας ευθύνεται για την ανάπτυξη κολπίτιδων και μηκυτιάσεων. Φροντίστε κάθε τόσο να κάνετε ένα κρύο ντους και να δροσίζεστε.

4. Μην ξεχνάς ποτέ το νερό! Πρέπει να πίνετε όσο το δυνατό περισσότερο νερό μπορείτε. Σε περίπτωση που ξεχάσατε τι είναι το νερό κινδυνεύετε να αφυδατωθείτε με πολλές επιπτώσεις στο δέρμα αλλά και στην υγεία σου.

5. Προσπάθησε να τη... βγάλεις στην ψάθα! Καλή η άμμος και παιχνιδιάρικη αλλά καλό θα ήταν να την περιορίσουμε λιγάκι και να παραμείνουμε στο υπέροχο και άνετο κρεβατάκι θαλάσσης. Η άμεση επαφή  μπορεί να δημιουργήσει μύκητες γεννητικών οργάνων.

6. Στη θάλασσα με περίοδο; Φυσικά και μπορείτε να πάτε παραλία ενώ διανύετε τις δύσκολες ημέρες του μήνα, και να βουτήξετε επίσης με ταμπόν αλλά όσο λιγότερες φορές το κάνετε αυτό τόσο το καλύτερο.

7. Όχι ξυπόλητη στην άμμο...Δυστυχώς όμως αν περπατάτε με γυμνά πόδια στην άμμο κινδυνεύετε από μύκητες ποδιών. Διατηρήστε τα πέλματά σας στεγνά και σκουπίστε σχολαστικά με την πετσέτα ανάμεσα στα δάκτυλα μετά το μπάνιο.

8. Κάντε ηλιοθεραπεία την ώρα που πρέπει. Μείνε μακριά από  την παραλία μεταξύ 11:00 και 16:00, πάρε πάντα μαζί σου νερό και υγρά για να πίνεις και μισή ώρα πριν βγεις στον ήλιο φρόντισε να βάλεις αντηλιακό και να επαναλαμβάνεις κάθε δύο ώρες για όσο διάστημα βρίσκεσαι εκτεθειμένη στον ήλιο.

9. Σεξ στη θάλασσα. Αν πραγματικά το θέλετε τότε φροντίστε να το κάνετε σωστά και με ασφάλεια. Πριν ξεκινήσετε κάτι τότε φροντίστε να είστε καθαροί και οι δύο.

10. Δύο πετσέτες μαζί μας! Δεν παίρνουμε ποτέ μόνο μία πετσέτα μαζί μας. Η μία πρέπει πάντα να είναι στεγνή και καθαρή για κάθε περίπτωση.
 

Tags καλοκαιρι, μαγιο, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1836 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2483 s // Total time: 2.4319 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X