Τα tips που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα!


Τα tips που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα!

Με την αξία του χρήματος να μεγαλώνει διαρκώς, όλοι προσπαθούν να κάνουν περικοπές εξόδων.

Άλλο όμως περικοπές εξόδων και άλλο οι εκπτώσεις στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και αγαθών. Το ΝΥΦΗ συντάσσει τον απόλυτο οδηγό για να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα, χωρίς να στερήσετε τίποτα από τον εαυτό σας και τους καλεσμένους σας. Ιδού οι 17 χρυσές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Κάντε κράτηση εγκαίρως. Η γνωστή παροιμία που λέει πως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» αποδεικνύεται πολύτιμη και σε ότι αφορά το payment plan του γάμου και της δεξίωσης. Όταν κάνετε εγκαίρως κράτηση μπορείτε να πετύχετε καλύτερες τιμές για την δεξίωση, τόσο για τον χώρο όσο και το catering ειδικά αν είστε πρόθυμοι να δώσετε και προκαταβολή. Τα κανονίσματα της τελευταίας στιγμής πληρώνονται χρυσά, ενώ προσφέρουν και πολύ λιγότερες δυνατότητες επιλογής.
Αποφύγετε τον Σαββατόβραδο και οργανώστε τον γάμο σας βράδυ Παρασκευής ή ακόμα καλύτερα Πέμπτης, Τετάρτης ή Δευτέρας, ώστε να εξοικονομήστε έως και το 30-40% της δαπάνης. Μικρότερο όφελος, της τάξης του 10-15% θα έχτε αν αντί για το περιζήτητο σαββατόβραδο προτιμήστε το απόγευμα μιας Κυριακής. Αντί για μπουφέ ή καθιστό γεύμα προτιμήστε ένα κόκτειλ πάρτι. Μερικές ποικιλίες μεζέδων σε μέγεθος μπουκιάς και δύο σερβιτόροι για να μετακινούν τις πιατέλες ανάμεσα στους καλεσμένους είναι ό,τι χρειάζεστε για να ξεφαντώσετε μέχρι πρωϊας με καλή μουσική.

Οργανώστε την δεξίωση το σπίτι σας ώστε να πληρώσετε μόνο για το φαγητό και να αποφύγετε την δαπάνη για την ενοικίαση του χώρου. Αν το σπίτι σας δεν χωρά τους προσκεκλημένους αποφύγετε την καθιερωμένη δεξίωση με καθιστό γεύμα που προϋποθέτει χώρο για τις ροτόντες και αν δεν μπορεί να φιλοξενήσει ούτε ένα κόκτειλ πάρτι δανειστείτε ένα φιλικό σπίτι. Άλλωστε οι ανταλλαγές σπιτιών έγιναν μόδα για τις διακοπές οπότε μπορείτε να δανειστείτε ένα φιλικό εξοχικό σπίτι σε κάποιον κοντινό οικισμό.

Διαλέξτε ένα απλό νυφικό ή φορέστε ένα cocktail dress αντί για νυφική τουαλέτα. Η νέα μόδα θέλει τις νύφες να ασπάζονται τον μινιμαλισμό, οπότε μπορεί ακόμα και να δημιουργήσετε με την στυλιστική σας επιλογή μια νέα τάση. Επίσης αποφύγετε τα πολλά αξεσουάρ (γάντια, πέπλα, κουάφ) και στολίστε τα μαλλιά σας με ένα απλό λουλούδι, που δίνει και πιο φρέσκια νότα στην εμφάνισή σας. Εξοικονόμηση χρημάτων μπορείτε να κάνετε και στο μακιγιάζ, καθώς αποφεύγοντας τους make up artists με τα τρανταχτά ονόματα (που χρεώνουν 300 και 400 ευρώ για νυφικό μακιγιάζ) μπορείτε να μακιγιαριστείτε από ειδικό στο επαγγελματικό μακιγιάζ, πληρώνοντας μόλις 60-80 ευρώ.

Φτιάξτε μόνοι σας τις μπομπονιέρες. Αφού προμηθευτείτε τα κουφέτα, το τούλι ή τα υφασμάτινα πουγκιά και κορδέλες σε διάφορα χρώματα, αφήστε ελεύθερη την φαντασία σας και εκφράστε με μπομπονιέρες-χειροτεχνήματα την δημιουργικότητά σας. Για την ιστορία και για χάριν συγκρίσεως αναφέρουμε ότι η τιμή μιας έτοιμης μπομπονιέρας συνήθως ξεκινά από 1 ευρώ το τεμάχιο και πως έτσι μπορείτε να γλυτώστε το 50% της δαπάνης τουλάχιστον. Αν μάλιστα πρόκειται για ακριβή μπομπονιέρα, τα δικά σας χειροτεχνήματα θα σας έρθουν 70-80% φθηνότερα, ειδικά αν βάλετε σε κάθε πουγκί τον μίνιμουμ αριθμό κουφέτων (τρία αντί για πέντε ή επτά, πάντοτε μονός αριθμός που αντιπροσωπεύει την ένωση των δύο νεονύμφων σε ένα).

Αποφύγετε την σαμπάνια. Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι πίνουν κρασί στην δεξίωση-ελάχιστοι ουίσκι ή μπίρα- και κανείς τους δεν θέλει να ανακατέψει το ποτό του με άλλο οινοπνευματώδες, οπότε με την σαμπάνια βρέχει απλώς τα χείλη του. Ωστόσο εσάς αυτό το βρέξιμο των χειλιών σας κοστίζει ακριβά! Βγάλτε λοιπόν την σαμπάνια από το ‘μενού και εξοικονομήστε έως και 20% της δαπάνης ή ακόμα περισσότερα χρήματα αν σκοπεύατε να σερβίρετε μια πολύ ακριβή σαμπάνια.

Υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας με ένα απεριτίφ και όχι με πλήρες μπαρ. Το welcome cocktail είναι χρήσιμο γιατί σας προσφέρει τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεστε για να κάνετε την καθυστερημένη άφιξή σας στον χώρο της δεξίωσης, αλλά δεν χρειάζεται να προσφέρει τεράστια ποικιλία ποτών στους καλεσμένους σας. Αρκεί ένα απεριτίφ χωρίς αλκοόλ.

Παντρευτείτε απόγευμα και όχι βράδυ. Τα μεσημεριανά και απογευματινά wedding parties κοστίζουν λιγότερο. Γίνονται την Κυριακή ή το απόγευμα μιας Παρασκευής, αρκεί βέβαια να εξυπηρετεί και τον κοινωνικό σας κύκλο. Αν για παράδειγμα όλοι οι φίλοι σας δουλεύουν μέχρι αργά, δεν μπορείτε να οργανώστε τον γάμο σας απόγευμα καθημερινής.
Αποφύγετε κάποιες περιζήτητες εκκλησίες που ζητούν πολλά χρήματα. Το έγκαιρο booking της εκκλησίας βοηθάει να εξοικονομήσετε χρήματα και κυρίως να βρείτε διαθέσιμη την ώρα που θέλετε για το γάμο.

Κάντε μαζί τον γάμο με την βάφτιση αν έχετε ήδη αποκτήσει μωρό. Οι διπλές τελετές, με κοινή δεξίωση αποτελούν ένα νέο trend που έκανε πριν από μερικά χρόνια την εμφάνισή του στην χώρα μας και πλέον λαμβάνει μαζικές διαστάσεις. Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια δέχονται την επίσκεψη του πελαργού προτού παντρευτούν οπότε οργανώνοντας έναν διπλό γάμο-βάφτιση έχουν εξοικονόμηση του 50% της δαπάνης. Αν αναλογιστείτε ότι κάποια πολύ δημοφιλή resort και ξενοδοχεία χρεώνουν για την δεξίωση 160 ευρώ (κατά κεφαλήν κόστος, all inclusive), καταλαβαίνετε για τι είδους εξοικονόμηση μιλάμε…

Κάντε πολιτικό γάμο, αντί για θρησκευτικό και γιορτάστε το γεγονός με ένα ανεπίσημο πάρτι ή με ένα καθιστό τραπέζι σε παραδοσιακό μεζεδοπωλείο για λίγα άτομα. Και στις δύο περιπτώσεις θα ξοδέψετε κατά 50-60% λιγότερα χρήματα από ότι αν κάνατε μια δεξίωση μετά από παραδοσιακό θρησκευτικό γάμο.Αν θέλετε να παντρευτείτε εκτός πόλης διαλέξτε θέρετρο εκτός εποχής. Εν προκειμένω μια και βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου μπορείτε να πετύχετε πολύ καλές τιμές (έως και 30-40% φθηνότερες) αν διαλέξετε ένα κλασικό χειμερινό προορισμό για ένα γάμο μέσα στον Σεπτέμβριο ή ένα νησί για γάμο τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Στην τεέυταία περίπτωη προτιμήστε νησιά με εύκολη πρόσβαση (για τα οποία υπάρχουν σταθερά δρομολόγια όπως η Αίγινα, η Τζιά, η Άνδρος, η Τήνος) ώστε μια πιθανή κακοκαιρία να μην σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά σας.

Μοιράστε την κουμπαριά σε δύο ανθρώπους. Επειδή χρήματα πρέπει να εξοικονομήσουν και οι κουμπάροι (και αυτή περνούν δύσκολα τώρα με την ύφεση) βρείτε δύο ζευγάρια ή δύο μεμονωμένους φίλους για να μοιράσετε στα δύο τη δαπάνη. Εννοείται ότι η διπλή κουμπαριά επιβάλλεται σε περίπτωση που ο γάμος γίνεται μαζί με την βάφτιση του παιδιού καθώς τότε το κόστος είναι δυσβάσταχτο για ένα άτομο.

Φέρτε εσείς τα κρασιά. Αν έχετε γνωριμία σε κάβα ή εταιρία με ποτά μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε για να φέρετε εσείς τα κρασιά στην δεξίωση, ώστε να τα αγοράσετε σε καλύτερη τιμή. Επίσης μπορείτε να βάλετε στο μενού μόνο λευκό κρασί για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων.
Αποφύγετε την γαμήλια τούρτα. Σε αρκετούς γάμους τα τελευταία χρόνια το δείπνο ή το γεύμα ολοκληρώνεται με μια ποικιλία φρούτων και επιδορπίων χωρίς να υπάρχει η παραδοσιακή πολυώροφη τούρτα. Κανείς δεν θα σας κακολογήσει αν την βγάλετε από το μενού άλλωστε οι περισσότεροι προσκεκλημένοι έχοντας φάει του σκασμού την ώρα του φαγητού απλώς την δοκιμάζουν.

Αναλάβετε προσωπικά την μουσική επένδυση. Με την βοήθεια της τεχνολογίας και με απλά γκάτζετ όπως τα MP3 μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο μουσικό πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας, ώστε να παιχτεί την ώρα της γαμήλιας δεξίωσης αντικαθιστώντας επαξίως τον Disk jockey. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας επαγγελματίας DJ χρεώνει από 1000 έως 1700 ευρώ για να παίξει μουσική στον γάμο σας Σαββατόβραδο, αντιλαμβάνεστε ότι το οικονομικό όφελος είναι μεγάλο. Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον φίλο σας να κάνει χρέη DJ στην δεξίωση έναντι ενός φιλικού και συμβολικού αντιτίμου ή να μεταφέρετε το wedding party καθημερινή αντί για Σαββατοκύριακο οπότε μειώνεται κατά 30- 40% η χρέωση του επαγγελματία DJ.

Tags οικονομικός γάμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0083 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0328 s // Total time: 0.0411 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X