Το τσιγάρο και το άγχος, πάνε μαζί


Το τσιγάρο και το άγχος, πάνε μαζί

Συνδυασμός που σκοτώνει.  

Πολλοί, ισχυρίζονται πως το κάπνισμα μειώνει το στρες. Οι νέες έρευνες που έρχονται από τη Βρετανία, αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Η έρευνα της Βρετανικής Επιθεώρησης Ψυχιατρικής, βασίστηκε στις απαντήσεις σχεδόν 500 καπνιστών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε κλινικές της Αγγλίας. Η έρευνα διαπίστωσε «σημαντική» μείωση στα επίπεδα του άγχους μεταξύ των καπνιστών που το έκοψαν ύστερα από έξι μήνες.

Οι ερευνητές από αρκετά πανεπιστήμια περιλαμβανομένων του Κέιμπριτζ, της Οξφόρδης και του Kings’s College στο Λονδίνο, είπαν ότι τα ευρήματά τους θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να καθησυχάσουν τους καπνιστές που επιθυμούν να το κόψουν, καθώς είναι ανυπόστατη η άποψη ότι με την διακοπή, αυξάνονται τα επίπεδα του άγχους.

Ωστόσο, η μελέτη έδειξε ακόμη, ότι η αποτυχημένη απόπειρα διακοπής του καπνίσματος φαίνεται ότι όντως αυξάνει τα επίπεδα άγχους ως έναν βαθμό, αλλά σε εκείνους που υποφέρουν από διαταραχές της διάθεσης. Για όσους καπνίζουν για απόλαυση, κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να ισχύει.

Tags κάπνισμα, αγχος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3650 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2978 s // Total time: 2.6628 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X