Τα πλεονεκτήματα της χρήσης TRX στην άσκηση 


Τα πλεονεκτήματα της χρήσης TRX στην άσκηση 

Ο personal trainer θα σε πείσει να το χρησιμοποιήσεις.   

Η μέθοδος γυμναστικής TRX έχει πολλά οφέλη καθώς γυμνάζει όλο το σώμα, βοηθά στη διατήρηση της οστικής μάζας, ενεργοποιεί το μέγιστο αριθμό των μυϊκών ινών και εκτοξεύει στα ύψη το μεταβολισμό.

Oι ιμάντες TRX είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ενδυναμώσουμε το σώμα μας, ενώ μπορεί να συνδυάσει cardio με προπόνηση δύναμης, σύμφωνα με τον Νικόλα Χρηστίδη, personal trainer. 

1. Δυναμώνει το κορμό του σώματος

Η ενδυνάμωση του κορμού είναι ζωτικής σημασίας για τους αθλητές όλων των επιπέδων. Ο πυρήνας (ο κορμός) του σώματος πρέπει να είναι ικανός να παρέχει στο υπόλοιπο σώμα τη απαραίτητη δύναμη ώστε να εξυπηρετούνται οι διάφορες κινήσεις. Το TRX εμπλέκει ενεργά τον πυρήνα σου μέσα από μια ποικιλία ασκήσεων που μπορούν να γίνουν σε διαφορετικές γωνίες και διαφορετικά επίπεδα έντασης. Στην πραγματικότητα, κάθε άσκηση που γίνεται με το σύστημα TRX γυμνάζει τους μυς του κορμού σου.

2. Ευελιξία

Ένα από τα μεγάλα οφέλη της προπόνησης με TRX είναι ότι χρησιμοποιώντας το δικό σου σωματικό βάρος και τη βαρύτητα, μπορείς να προσαρμόσεις τις ασκήσεις στο δικό σου επίπεδο φυσικής κατάστασης. Για παράδειγμα, μπορείς να αυξήσεις το επίπεδο έντασης της προπόνησής σου απλά περπατώντας πιο κοντά ή πιο μακριά από το σταθερό σημείο πρόσδεσης του ιμάντα. Αυτό σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να διατηρείς αυξημένο καρδιακό ρυθμό καθώς συνεχίζεις να κινείσαι.

3. Βελτιωμένη ισορροπία και σταθερότητα

Ένα σημαντικό στοιχείο όλων των αθλημάτων είναι ένας ισχυρός κορμός. Ενώ το TRX χρησιμοποιείται για την απομόνωση συγκεκριμένων σημείων του σώματος, λόγω της φύσης των ασκήσεων σε αναγκάζει ταυτόχρονα να αναπτύξεις και την ισορροπία σου.

4. Ποικιλία

Το TRX σου επιτρέπει να κάνεις απίστευτα αποτελεσματικές και αποδοτικές προπονήσεις ολόκληρου του σώματος. Σου επιτρέπει να προπονηθείς όπως ένας αθλητής καθώς είσαι σε θέση να δουλέψεις με την ταχύτητα, την ευελιξία και την ισορροπία αλλά και να βελτιώσεις την αερόβια αντοχή σου.

5. Φορητότητα

Το σύστημα με ιμάντες TRX ζυγίζει λιγότερο από δύο κιλά και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί. Μπορείς επίσης να το πάρεις μαζί σου όταν ταξιδεύεις, καθώς χωράει εύκολα σε βαλίτσα ή τσάντα μεταφοράς. Με τη σειρά του, αυτό αφαιρεί τη δικαιολογία της διακοπής των προπονήσεων σου. Σου επιτρέπει επίσης να ασκηθείς σχεδόν οπουδήποτε θέλεις καθώς μπορεί να στερεωθεί σε πόρτες, δέντρα και ξύλινα δοκάρια στήριξης.

Πηγή: madamefigaro.cy 
 

Tags trx, γυμναστικη, άσκηση, fitness


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 3.2485 s (232 Queries.) // Parse time: 0.3008 s // Total time: 3.5493 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X