Νέα φάρμακα για το Αλτσχάιμερ σταματούν ή και αντιστρέφουν τη νόσο


Νέα φάρμακα για το Αλτσχάιμερ σταματούν ή και αντιστρέφουν τη νόσο

Παρόλο που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, μία πρόσφατη ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων έρχεται να αναπτερώσει τις ελπίδες για την καταπολέμηση της νευροεκφυλιστικής νόσου.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια δημιούργησαν ένα είδος φαρμάκων το οποίο μπορεί να σταματήσει ή ακόμα και να αντιστρέψει τις καταστροφικές επιπτώσεις της νόσου, τουλάχιστον στα πειραματόζωα.

Στα πλαίσια της έρευνας οι επιστήμονες μετάλλαξαν γενετικά τα ποντίκια προκαλώντας τους την ασθένεια και ταυτόχρονα διατηρούσαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους χαμηλά. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα υποσύνολο πρωτεϊνών που ονομάζονται translocator (TSPO) για να τα θεραπεύσουν, υποβάλλοντας τα σε 4 εβδομαδιαίες θεραπείες και παρατήρησαν ότι τα ποντίκια επέδειξαν σημαντική βελτίωση στη μνήμη και τα λοιπά κλινικά συμπτώματα της νόσου.

Τώρα ο επόμενος στόχος της ερευνητικής ομάδας είναι να προσδιορίσουν ποιο ακριβώς συστατικό των φαρμάκων συνέβαλε στην επιτυχία τους, προκειμένου να δημιουργήσουν φάρμακα με πιο στοχευμένη δράση για τον άνθρωπο.

Tags φαρμακα, Αλτσχάιμερ, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3438 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2601 s // Total time: 2.6039 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X