Το είδος της άσκησης που θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη 


Το είδος της άσκησης που θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη 

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση.  

Το "πώς θα φαίνομαι νεότερη" είναι μια ερώτηση που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, είτε το εκφράζουν ανοιχτά είτε όχι. Και, τελικά, τα πάντα καταλήγουν στο γεγονός ότι η άσκηση αυξάνει τα μιτοχόνδρια, το "εργοστάσιο" ενέργειας μέσα σε κάθε κύτταρο στο σώμα σου. Όσο περισσότερα και πιο αποτελεσματικά είναι τα μιτοχόνδριά σου, τόσο καλύτερα λειτουργεί το κάθε κύτταρο, είτε πρόκειται για κύτταρο του δέρματος που παράγει άφθονο κολλαγόνο είτε για μυϊκό κύτταρο που δημιουργεί νέες και πιο δυνατές μυϊκές ίνες. Και το σώμα σας δείχνει και δουλεύει σαν να είστε πολλά χρόνια νεότερη.

Πώς θα φαίνομαι νεότερη;

Αερόβια

Το μυστικό για να αυξήσεις τα μιτοχόνδρια σε όλο σου το σώμα είναι η αερόβια. "Για την ακρίβεια, η άσκηση αντοχής μπορεί να διπλασιάσει τα μιτοχόνδρια μέσα στους μυς σου" επισημαίνει ο Mark Tarnopolsky, MD, PhD, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά. "Παίρνοντας δείγμα από το στόμα αθλητών, διαπιστώσαμε πως έχουν αυξημένα μιτοχόνδρια εκεί" εξηγεί. Μετάφραση: Εάν αυξάνονται τα μιτοχόνδρια στο εσωτερικό των μάγουλων, σκέψου το όφελος για την καρδιά και το δέρμα σου. Όντως, στην έρευνα βρέθηκε πως η προπόνηση με ποδήλατο δύο φορές την εβδομάδα για 30-45 λεπτά (συν μία φορά την εβδομάδα βάδισμα) βοήθησε το δέρμα να αποκτήσει περισσότερο κολλαγόνο και πιο φρέσκια όψη σε μόλις 3 μήνες. 

Βάρη

"Έχουμε δει πως η προπόνηση με βάρη αύξησε την ποσότητα των μιτοχονδρίων κατά 30% σε μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες που έκαναν τρεις φορές την εβδομάδα προπόνηση με βάρη για 4 μήνες" συμπληρώνει ο δρ Tarnopolsky. Υπάρχει, λοιπόν, ένα ιδανικό πρόγραμμα προπόνησης ενδυνάμωσης; Σε νέα ανάλυση μελετών στο Frontiers in Physiology, όπου διερευνήθηκε η άσκηση με αντιστάσεις και η επίδρασή της στον αριθμό των μιτοχονδρίων στους μυς, υποδεικνύεται ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να εντοπιστεί μια μοναδική ιδανική άσκηση. 

Πώς θα ενισχύσετε τα μιτοχόνδριά σας;

Κάντε για 30 δευτερόλεπτα σπριντ με όλη σου τη δύναμη, αντί για αερόβια σταθερής έντασης, και μακρύτερα χαμηλότερης έντασης διαλείμματα (4 λεπτά στο 90% της αντοχής σου), σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Βικτόρια της Αυστραλίας. Βάλτε στόχο να κάνετε ΗΙΙΤ προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα. 

Πηγή: shape.gr

Tags άσκηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.9594 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2956 s // Total time: 3.2551 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X