Κι όταν όλα πάνε στραβά, χαμογέλα στραβά!


Κι όταν όλα πάνε στραβά, χαμογέλα στραβά!

Η Τζιλ Δούκα, life coach, σου λέει όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις. 

Πόσες φορές έχεις ακούσει αυτή τη φράση; Πόσες φορές την έχεις διαβάσει; Σε άρθρα, στα social media, ακόμα και στους τοίχους!

Και να είναι ικανή να μας κάνει να χαμογελάσουμε στιγμιαία! Τι σημαίνει όμως στ΄αλήθεια; Πώς θα το κάνεις πράξη στην καθημερινότητά σου;

Υπάρχουν εκείνες οι ημέρες που αισθάνεσαι πως όλα πάνε στραβά και το ένα κακό διαδέχεται το άλλο, δημιουργώντας μια αρνητική προδιάθεση παντού γύρω σου. Ναι ξέρω πως αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που θέλεις να κλειστείς στο σπίτι σου και να βυθιστείς σε όλες αυτές τις σκέψεις.

Εκείνη, όμως είναι ακριβώς η στιγμή που πρέπει να πιστέψεις σε σένα πιο πολύ από ποτέ και να κάνεις εκείνο το extra βήμα όσο δύσκολο κι αν φαντάζει για να βρεις ξανά την ισορροπία σου. Άλλωστε το coaching διδάσκει ακριβώς αυτό. Ό,τι συναίσθημα κι αν έχουμε προέρχεται από εμάς. Εμείς ορίζουμε ποια κατάσταση θα μας επηρεάσει και ποια όχι.

Και επειδή η αλλαγή ξεκινά από μέσα σου, ακόμα και η αλλαγή στη διάθεσή σου βρίσκεται στο χέρι σου. Με την άσκηση που θα σου δώσω μπορείς να βρεις ξανά το κέντρο σου, εσένα και να αλλάξεις το πως αισθάνεσαι σε λίγα μόνο λεπτά!

Άνοιξε το ημερολόγιό σου και χώρισε την ζωή σου σε παρόν – παρελθόν και μέλλον.Ξεκινώντας από το παρόν, θέλω να καταγράψεις 10 πράγματα που σου φτιάχνουν την διάθεση και τα οποία δεν απαιτούν καθόλου κόπο, μπορείς να τα κάνεις πάρα πολύ εύκολα. Για παράδειγμα, μπορείς να γράψεις ότι σου φτιάχνει τη διάθεση το να ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι, το να βάζεις μια λίστα μουσικής και να χορεύεις ή το να πηγαίνεις για τρέξιμο.

Αφού καταγράψεις αυτές τις 10 ασχολίες που μπορούν εύκολα να σου ανεβάσουν την διάθεση, φρόντισε να βάζεις κάθε ημέρα 2 από αυτές στο πρόγραμμά σου. Την μία μέρα μπορείς να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι και να χορέψεις με όλη σου την ψυχή, την επόμενη μπορείς να κάνεις το ίδιο ή να επιλέξεις κάποια από τα υπόλοιπα. Θα δεις αυτό πόσο καλό θα κάνει στη διάθεσή σου.

Έπειτα προχωρώντας στο μέλλον, θέλω να σκεφτείς πολύ καλά τα "γιατί" σου, τον σκοπό σου. Γιατί είσαι φτιαγμένη, τι είναι αυτό που αγαπάς να κάνεις, τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις, πώς θέλεις να δεις την ζωή σου σε έναν χρόνο από τώρα.

Γράψε με κάθε ακρίβεια το όραμά σου, τους στόχους σου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, τα πάντα! Πώς θέλεις να αισθάνεσαι την κάθε ημέρα που θα ξυπνάς, ποιοι άνθρωποι θα είναι στην καθημερινότητά σου. Αφού το ολοκληρώσεις, διάβαζέ το κάθε μέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να αισθανθείς όλα εκείνα τα θετικά συναισθήματα που θέλεις να βιώσεις και θα σε κάνει να είσαι προσηλωμένη στον στόχο σου. Θα έχεις ένα επιπλέον έναυσμα να πετυχαίνεις κάθε μέρα και μία μικρή νίκη προς την εκπλήρωση των ονείρων σου.

Τέλος, το παρελθόν! Στο παρελθόν, γράψε όλους εκείνους του ανθρώπους που αισθάνεσαι πως σε έχουν πληγώσει, όσοι κι αν είναι. Έπειτα, κάθε εβδομάδα γράψε ένα γράμμα συγχώρεσης για κάθε ένα από τα πρόσωπα αυτά. Δεν πρόκειται για ένα γράμμα που θα σταλεί στον παραλήπτη, αλλά για ένα γράμμα που αφορά εσένα. Εκεί έχεις την ευκαιρία να εκφράσεις όλα σου τα αρνητικά συναισθήματα, να τα ξεσπάσεις χωρίς να λογοκρίνεις τον εαυτό σου και τελικά και συγχωρέσεις και να αισθανθείς αγάπη. Έτσι, απελευθερώνεις όλα εκείνα τα αρνητικά συναισθήματα και επιτρέπεις στον εαυτό σου να μπει στην χαρά, την αγάπη, την ευγνωμοσύνη και όλα εκείνα τα θετικά συναισθήματα που αξίζεις να ζεις.

Μπορείς να βρεις και να πάρεις εντελώς δωρεάν από τη σελίδα της Global Academy of Coaching  τα εργαλεία για να δημιουργήσεις το όραμά σου, αλλά και το γράμμα συγχώρεσης, ώστε να κάνεις την άσκηση ακόμα πιο ολοκληρωμένα: https://globalacademyofcoaching.com/el/free-exercises/

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill Douka

Instagram: @jilldouka

Website: www.globalacademyofcoaching.com 

 Μοναδικό δώρο από την Τζιλ: Κάνε μια δωρεάν συνεδρία life coaching με έναν διαπιστευμένο life coach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ: https://globalacademyofcoaching.com/el/one-on-one-sessions/

Tags τζιλ δουκα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3452 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2295 s // Total time: 2.5747 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X