Η Τζιλ Δούκα λίγο πριν το workshop στην Κύπρο μας έδωσε όλες τις λεπτομέρειες


Η Τζιλ Δούκα λίγο πριν το workshop στην Κύπρο μας έδωσε όλες τις λεπτομέρειες

Τι είπε στην ιστοσελίδα μας η Master life coach;

Η Τζιλ Δούκα είναι Master Certified Coach και συγγραφέας no1 best seller βιβλίων, ενώ όπως υποστηρίζει η ίδια ο σκοπός της είναι να ξεκλειδώνει το όραμα κάθε ανθρώπου και αισθάνεται το ίδιο περήφανη για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά που βοηθά να βρει τη δύναμη μέσα του και να υπερπηδήσει από το πιο μικρό εμπόδιο, μέχρι το πιο μεγάλο, όπως ο καρκίνος.

Διαβάστε ακόμα: Η best seller και life coach Τζιλ Δούκα έρχεται στην Κύπρο για ένα μοναδικό σεμινάριο

Άλλωστε όπως συνηθίζει να λέει το coaching δεν σου δίνει το ελιξήριο ευτυχίας, αλλά αυτό που κάνει είναι να σου δίνει τη δύναμη να προχωράς πάντα μπροστά και να συνεχίζεις με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη σε όποια δυσκολία βρεθεί στο δρόμο σου, γιατί δεν θα αλλάξουν οι εξωτερικές συνθήκες, αλλά εσύ.

Με αφορμή την Παγκόσμια εβδομάδα coaching που γιορτάζεται παγκοσμίως φέτος 8-14 Μαΐου βρεθήκαμε μαζί της σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για το πώς ξεκίνησε αλλά και ποιο είναι το όραμά της.

Τζιλ, αρχικά θέλω να μου πεις ποια πιστεύεις ότι είναι τα χαρακτηριστικά που έχει ένας coach που θεωρείται από τους καλύτερους στον κόσμο;

Λατρεύω αυτή την ερώτηση! Σ’ ευχαριστώ! 

Πιστεύω ότι ένας πολύ καλός coach έχει κάποια πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Για αρχή είναι η αγάπη στον άνθρωπο και τις δυνατότητες που έχει κάθε άνθρωπος για εξέλιξη.

Είναι τέλειο το να μπορώ να δω που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος και να το οραματιστούμε μαζί, να το κάνουμε εικόνα για αρχή και να δουλέψουμε μέχρι να φτάσει σ’ αυτό το σημείο.

Ένα ακόμα πολύ βασικό κομμάτι για εμένα που οφείλει να έχει ένας coach είναι η αγάπη για την εξέλιξη, την αυτοβελτίωση, τη μάθηση. Δεν μπορείς να παρακινείς τους άλλους να δουλέψουν με τον εαυτό τους, όταν πρώτα δεν το κάνεις εσύ με τον εαυτό σου. Οφείλεις να είσαι πρότυπο, να μπαίνεις κι εσύ στη θέση του μαθητή.

Ξέρεις, όταν πήρα την πιστοποίηση Master Coach από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching και μου είπαν αυτό ήταν δεν υπάρχει κάτι πιο πάνω. Αυτή τη στιγμή ανήκεις στο 4% των coaches παγκοσμίως που έχουν κατακτήσει αυτή τη βαθμίδα. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

Λέω, όχι! Δεν έχω φτάσει στην κορυφή. Αν ποτέ το αισθανθώ αυτό, θα σταματήσω να είμαι καλή σε αυτό που κάνω. 

Μέρος της δουλειάς μας ως coaches είναι να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι κάθε μέρα. Αυτό κάνουμε με τον εαυτό μας και αυτό διδάσκουμε στους coachees μας. 

Τι από αυτά σε έκανε να εμπνευστείς την ίδρυση της σχολής σου, της Global Academy of Coaching;

Όπως σου είπα για εμένα ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που έχει ένας εξαιρετικός coach είναι το να εξελίσσεται πρώτα απ’ όλα ο ίδιος.

Έτσι, ήταν πολλοί οι μαθητές μου που είδαν τη θετική επίδραση που είχε στη ζωή τους το coaching και μου έλεγαν θέλω να γίνω σαν εσένα, πώς μπορώ κι εγώ να σπουδάσω coaching;

Και τότε δεν είχα που να τους κατευθύνω, γιατί δεν υπήρχε κάποια σχολή που να έχει αυτή την ολιστική προσέγγιση ή να μαθαίνει στους σπουδαστές τους νόμους του σύμπαντος και πώς μπορούν να τους κάνουν να λειτουργήσουν υπέρ τους.

Επίσης πολλοί από τους μαθητές μας που ξεκίνησαν σεμινάρια ή σπουδές σε κάποιες σχολές που δεν έχουν την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Coaching μου έλεγαν για πρακτικές που μαθαίναν, όπως να έχουν στάνταρ ερωτήσεις να κάνουν κατά τη διάρκεια των συνεδριών στους coachees, το οποίο πρακτικά δεν μπορεί να γίνει, γιατί κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και σε κάθε συνεδρία ψάχνεις τον δικό του σκοπό, χτίζεις το δικό του όραμα. Δεν μπορείς να έχεις ερωτήσεις-φασόν για όλους τους ανθρώπους.

Όταν λοιπόν έγινα μαμά, μετά από λίγους μόνο μήνες, το 2016 αποφάσισα σε έναν από τους οραματισμούς μου να ιδρύσω τη δική μου σχολή. Και ξεκίνησα από την Κύπρο με τους πρώτους μαθητές μου. Γι’ αυτό είναι πολύ σπουδαίο για εμένα να επιστρέφω εδώ.

Συγκινούμαι κάθε φορά που γυρνάω και πάντα θέλω να δίνω στον κόσμο της Κύπρου.

Έχεις ετοιμάσει κάτι για τους Κύπριους;

Φυσικά! Εγώ και η σπουδαία ομάδα μου της Global Academy of Coaching έχουμε οργανώσει ένα μοναδικό live Workshop στη Λεμεσό το Σάββατο 20 Μαΐου με θέμα “Happiness, Health and Abundance, The 3 keys towards your own Restart” όπου θα μιλήσουμε για όλα και πώς μπορεί κανείς να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του, αρκεί να το θελήσει.

Και θέλω ολοκληρώνοντας να πω ότι είμαι διπλά χαρούμενη γιατί ομιλητές στο Workshop θα είναι και πολλοί απόφοιτοι και σπουδαστές της σχολής. Έτσι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ζωντανό παράδειγμα όσων λέμε και πώς πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι έκαναν την επιλογή να φέρουν τη θετική εξέλιξη στην ζωή τους και κατόρθωσαν να αλλάξουν σε όλους τους τομείς!
Ενώ, ακόμα και όσοι δεν μπορούν να κατανοήσουν σήμερα πώς το coaching μπορεί να τους βοηθήσει - που είναι πολύ λογικό αν δεν το έχουν γνωρίσει- θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια mini συνεδρία στο χώρο, χωρίς έξτρα κόστος και να δουν πώς μπορούν να οριοθετήσουν τους δικούς τους στόχους και να οργανώσουν τα επόμενα βήματά τους για να τους πετύχουν!

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Live Workshop και να κλείσεις τη θέση σου, μπορείς να βρεις όλες τις λεπτομέρειες εδώ: https://globalacademyofcoaching.mykajabi.com/workshop-gr-icw2023-1
 

Tags τζιλ δουκα, Συνεντευξη, life coach


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2163 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2819 s // Total time: 2.4982 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X