Η Έλενα Παύλου στο ilovestyle.com


Η Έλενα Παύλου στο ilovestyle.com

“Ήρθε ο καιρός οι συλλογές μου να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι…”.

Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας που κρύβεται πίσω από τα hip brands, two in a gondola και ELENA PAVLOU, μας μιλά για την επιτυχημένη της συνεργασία με τη Ματθίλδη Μαγγίρα, ενώ μας αποκαλύπτει τα μελλοντικά της σχέδια που αφορούν ένα δικό της κατάστημα στην Κύπρο!

Αλήθεια, πως προέκυψε η συνεργασία σου με την γνωστή performer και ηθοποιό;
Η συνεργασία μου με τη Ματθίλδη ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, έτσι απλά! Εκεί που διαλέγαμε τι ρούχο θα φορέσει για μία εκπομπή, μου πέταξε την ιδέα να δημιουργήσουμε μαζί τη δική της συλλογή ρούχων και εγώ απλά της απάντησα “και δεν το δοκιμάζουμε;”. 

Τι ήταν αυτό που σας έδεσε;
Μοιραζόμαστε τον ίδιο ενθουσιασμό γι’ αυτό που κάνουμε και έχουμε πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το τι θέλουμε. Φυσικά υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και θαυμασμός. Η Ματθίλδη είναι χαρακτήρας πολυδιάστατος, πνευματώδης και τη συναρπάζουν οι μυστικιστικές κουλτούρες. Από την άλλη, είναι ένας άνθρωπος τολμηρός, με χιούμορ, που δε διστάζει να εκτεθεί για να υποστηρίξει τα πιστεύω της.

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Matthildi Maggira collection;
Είναι ευκολοφόρετα ρούχα που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κάθε σεζόν κάνει αναφορά σε εποχές ή κουλτούρες που ενθουσιάζουν τη Ματθίλδη, πάντα σε έντονα χρώματα και εμπριμέ μοτίβα. Για το φετινό χειμώνα, θέμα μας είναι το aviator look, με έντονες αναφορές στη γυναίκα πιλότο της δεκαετίας του ‘40.

Άρα η συνεργασία σας θα συνεχιστεί και μελλοντικά.
Η επιτυχία αυτής της συνεργασίας ήταν δεδομένη για εμάς και γι’ αυτό και προχωρήσαμε εξαρχής σε σύσταση εταιρείας. Αυτό που δείξαμε είναι μόνο η αρχή!

Παράλληλα είσαι και η δημιουργός των γνωστών brands, two in a gondola και ELENA PAVLOU. Σε ποια σημεία συναντιούνται και σε ποια διαφέρουν οι δυο αυτές σου συλλογές;
Τα two in a gondola είναι το πρώτο μου “παιδί” και με αυτό με ξέρει ο περισσότερος κόσμος. Είναι μία συλλογή με διπλό χαρακτήρα και αποτελείται από ευκολοφόρετα ρούχα με σχεδιαστικό twist, ποιότητα κατασκευής και πολυμορφικό χαρακτήρα, με τη value-for-money φιλοσοφία της να την καθιστά προσιτή σε όλους. Όσο για την exclusive σειρά μου ELENA PAVLOU, πρόκλησή μου είναι η χρήση haute couture στοιχείων στο prêt-à-porter.

Για την σεζόν, Φθινόπωρο/Χειμώνας 2012-13, τι να περιμένουμε;
Η κορύφωση της κρίσης με πείσμωσε τόσο, που δεν αφέθηκα στην πεπατημένη κάνοντας ασφαλείς προτάσεις. Πάντα πιστή ως προς το στυλ, χρησιμοποίησα πολύ ιδιαίτερα υφάσματα με επεξεργασίες που δίνουν την αίσθηση αλουμινόχαρτου, ζέρσεϊ που μιμούνται επιφάνειες από βότσαλα, ενώ πρόσθεσα και πληθώρα έντονων χρωμάτων, ως αντίδραση στην πίεση των δύσκολων καιρών που διανύουμε. Τα σχήματα είναι οργανικά και τα χρώματα σκούρα και μεταλλιζέ για τη γραμμή ELENA PAVLOU, ενώ στα two in a gondola επικρατεί το εύθυμο χρώμα και οι ιδιαίτερες υφές.

Μια ανδρική συλλογή είναι μέσα στα σχέδια σου;
Ποτέ δεν ξέρεις. Θα πρέπει όμως πρώτα να κλωνοποιηθώ για να τα προλάβω όλα!

Ζεις και δραστηριοποιείσαι χρόνια τώρα στην Αθήνα. Να φανταστώ ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης συναντάς αρκετές δυσκολίες σε ό,τι αφορά στο επάγγελμα σου;
Αυτή η περίοδος είναι πρόκληση για μένα. Είναι σαν να διασχίζεις ένα ναρκοπέδιο… Αν τα καταφέρεις να περάσεις απέναντι τότε είσαι νικητής!

Πιστεύεις ότι το στυλ ενός ανθρώπου ορίζεται από το budget του;
Το καλό ντύσιμο δεν είναι κατ’ ανάγκη και το ακριβό, αλλά ούτε και το φτηνό. Το να παίρνει κάποιος ένα ρούχο απλά και μόνο επειδή είναι φτηνό, είναι σαν να χαραμίζει τα λεφτά του. Αυτές τις εποχές βρίσκεις σωστά και ποιοτικά ρούχα σε τιμή που αντιπροσωπεύει την αξία τους.

Πως βλέπεις τη μόδα να εξελίσσεται τα επόμενα χρόνια;
Αυτή τη στιγμή, πέρα από την κρίση του χρηματοοικονομικού συστήματος, διανύουμε και κρίση αξιών. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρέπει να αναθεωρήσει τις αξίες του και να γίνει πιο υπεύθυνος πολίτης. Πλέον έχει άποψη για την πολιτική, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να σεβαστεί το περιβάλλον και επενδύει στις ανθρώπινες σχέσεις. Ο παλιός, υπερφίαλος τρόπος ζωής τελικά μας έχει αποδείξει ότι απλά μας οδηγεί στο χείλος το γκρεμού. Έτσι με αυτή τη πορεία του καινούριου lifestyle, ο κόσμος θα στραφεί στη φύση - τα οικολογικά προϊόντα ήδη είναι σε αυξημένη ζήτηση- και σε φόρμες πιο άνετες.

Ισχύουν οι φήμες ότι θα ανοίξεις τον δικό σου χώρο στην Κύπρο;
Νομίζω ήρθε ο καιρός οι συλλογές μου να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι…

Που θα βρίσκεται στην Λευκωσία;
Μόλις έχω κάτι χειροπιαστό θα σου το αποκαλύψω!

Υπάρχουν στιγμές που μετάνιωσες που ασχολήθηκες με ένα τόσο ανταγωνιστικό επάγγελμα;
Είναι γεγονός ότι ο χώρος της μόδας, είναι πολύ σκληρός και θέλει αντοχές. Δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας και σίγουρα ούτε εγώ προσωπικά ήξερα ότι είχα τόσες αντοχές! Μάλλον είναι κάτι που το κερδίζεις σιγά-σιγά. Παρόλα αυτά δεν το έχω μετανιώσει λεπτό.

Πως χειρίστηκες μέχρι τώρα τον ανταγωνισμό;
O ανταγωνισμός είναι μία πρόκληση. Αν πέσεις στη παγίδα να συγκρίνεσαι με τον οποιοδήποτε, έχεις χάσει το παιχνίδι. Οι επιτυχίες των ανταγωνιστών σου θα πρέπει να σου δίνουν κίνητρο να είσαι πάντα σε εγρήγορση!

Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή που σου έχουν δώσει στην μέχρι τώρα πορεία σου;
Να μαθαίνεις από τις αποτυχίες σου και να φυλάγεσαι από τις επιτυχίες σου.

Ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα;
Όταν είσαι μέσα στη φυγόκεντρη δύναμη απλά είσαι κολλημένος στον τοίχο και γυρνάς. Αυτό είναι και το τέλος ενός δημιουργού. Δε βιάζομαι λοιπόν να κάνω βήματα. Ήδη το στήσιμο του monobrand καταστήματος θα είναι ένα αρκετά απαιτητικό project!

Info: www.twoinagondola.com

Photo: Μιχάλης Κυπριανού

Tags μόδα, ελενα, παυλου, Συνεντευξη, σχεδιαστρια, Μοδας, κυπρια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5918 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2187 s // Total time: 2.8105 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X