Ethnic γεύσεις: κάνουν καλό


Ethnic γεύσεις: κάνουν καλό

Εξωτικά smoοthies και εθνίκ τροφές, γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας

Από το Περού μέχρι την Ταϊτή και τη Μογγολία. Αυτές οι τροφές προέρχονται από μακρινές και άλλοτε ερημικές περιοχές του κόσμου. Όμως δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις πολύ μακριά. Θα τα βρεις στα ράφια των σουπερμάρκετ της γειτονιάς σου και ιδίως στις αλυσίδες βιολογικών προϊόντων.

Μούρα
Χτύπησε στο μπλέντερ ένα φλιτζάνι τεμαχισμένο πάγο, ένα φλιτζάνι παγωμένα μούρα και μισό ποτήρι παγωτό με χαμηλά λιπαρά και έχεις το τέλειο light smoothie. Οι ποικιλίες μούρων ενισχύουν το μεταβολισμό παρέχουν και ελλαγικό οξύ, πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες τρεις ουσίες, full αντιοξειδωτικές. Όπως έδειξε μεγάλη ελληνική έρευνα, τα άγρια μύρτιλλα (blueberries) βελτιώνουν τη μνήμη, αυξάνουν την αντιοξειδωτική προστασία και καταπολεμούν παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά και το νευρικό σύστημα. Ακόμη, τα Goji berries αποτελούν μέρος της διατροφής διασήμων, όπως η Μαντόνα και η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ. Το συγκεκριμένο είδος βατόμουρου συλλέγεται από θάμνους στην Κίνα, τα Ιμαλάια και τη Μογγολία και μία από τις πολλές ιδιότητέ του είναι η προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Θα τα βρεις φρέσκα αλλά και σε αποξηραμένη μορφή.

Φυτά
Ένα από τα αγαπημένα μας εξωτικά φυτά, είναι τα μανιτάρια σιτάκε. Στην Ιαπωνία, απ’ όπου προέρχονται, είναι ευρέως γνωστά για την ανοσοποιητική τους δράση. Αν δυσκολεύεσαι να τα βρεις, επέλεξε φυτά όπως γλυκοπατάτες και πατζάρια.  Επίσης, το φυτό Μάκα περιέχει φυτικές στερόλες, αποτελεί πηγή ενέργειας, ενώ εξισορροπεί τα επίπεδα ορμονών γεγονός που το κάνει ευεργετικό για γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Καρποί
Πιο αντιοξειδωτικοί και από τη μαύρη σοκολάτα, οι ωμοί καρποί κακάο είναι ιδιαίτερα νόστιμοι. Ο καρπός του άγριου θάμνου Morinda Citrifolia ή αλλιώς το νόνι συλλέγεται στην Ταϊτή και παρά την άσχημη του μυρωδιά έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, είναι αντιφλεγμονώδες και όπως έχουν δείξει οι έρευνες, είναι εχθρός του καρκίνου.

Tags health, υγεια, μούρα, μάκα, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0512 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2043 s // Total time: 2.2554 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X