Η Άννα Κριθ παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο - Όσα αποκαλύπτει πριν την κυκλοφορία του


Η Άννα Κριθ παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο - Όσα αποκαλύπτει πριν την κυκλοφορία του

Η συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Τη συγγραφή του πρώτου της μυθιστορήματος το οποίο είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, παρουσιάζει προσεχώς σε μια πολλά υποσχόμενη βραδιά, με λαμπερούς καλεσμένους από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό, η δημοσιογράφος, Άννα Κριθ, στo Cap St Georges Resort στην Πάφο. 

Η παρουσίαση πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουλίου, και λίγο πριν το event, η δημοσιογράφος - συγγραφέας, μίλησε στο ilovestyle.com, για το βιβλίο της, και για τους στόχους της ευρύτερα. 

Πιο κάτω ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο, Έλενα Τσικκά.

Ποια ήταν η πηγή έμπνευσής σου γύρω από τη συγγραφή του εν λόγω μυθιστορήματος το οποίο αναφέρεις πως είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα;

"Θα έλεγα, ότι πηγή έμπνευσής μου, αποτέλεσαν αναπάντεχα συμβάντα της καθημερινότητάς μου καθώς και πρόσωπα που συνάντησα -εντελώς τυχαία- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι μέρος της ζωής μου. Μάλιστα, ένα μεγάλο ποσοστό απο τους χαρακτήρες των ηρώων του μυθιστορήματός μου, βασίζονται στη ψυχοσύνθεση ατόμων που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, εξαιτίας της αλλόκοτης ή ναρκισσιστικής συμπεριφοράς τους καθώς αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν σε διάφορες καταστάσεις που παρουσιάστηκαν στο διάβα της ζωής τους".

Πόσο χρόνο σου πήρε η μελέτη και η συγγραφή ενός τέτοιου βιβλίου;

"Θα σου απαντήσω διαφορετικά στο ερώτημά σου, με ένα γνωμικό του Carl Sandburg, το οποίο λέει "Ο χρόνος είναι το νόμισμα της ζωής σου. Είναι το μοναδικό νόμισμα που έχεις και μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις πώς θα το ξοδεύεις. Πρόσεχε μόνο μην αφήνεις άλλους ανθρώπους να το ξοδεύουν αυτοί για' σένα!"

Ποιο είναι για σένα Αννα Κρίθ, το “Τίμημα της Ομορφιάς”;

"Για κάθε πράξη που κάνεις, «πληρώνεις» και το ανάλογο τίμημα. Το ίδιο ισχύει και για την ομορφιά. Θα παρομοίαζα το «τίμημα» με την αρπαγή της ωραίας Ελένης, απο τον Πάρι, όπου για χάρη της έγινε o Τρωικός πόλεμος, ο μακροβιότερος πόλεμος όλης της αρχαιότητας. Τα "ίχνη" της στην ελληνική γραμματεία αποτέλεσαν έμπνευση για τα ομηρικά έπη. Άλλωστε, δεν υπάρχουν απαράβατοι κανόνες στην αναζήτηση του ωραίου".

Στο βιβλίο ξετυλίγονται 4 ιστορίες, τι σημαίνουν για σένα προσωπικά αυτές οι ιστορίες, και ποιαν ξεχωρίζεις, ποιαν βρίσκεις πιο ενδιαφέρουσα;

"Σε αυτή την ερώτηση, θα απαντούσα όπως θα απαντούσε μια μητέρα εαν την ρωτούσαν σε ποιο απο τα παιδιά της έχει αδυναμία. Προσωπικά, όλες οι ιστορίες έχουν τη δική τους σημασία και άφησαν τη «σφραγίδα» τους γι’ αυτό και κατάφερα να γράψω το βιβλίο".

Συνήθως οι συγγραφείς εμπνέονται για τα γεγονότα του βιβλίου τους από πρόσωπα, στη δική σου περίπτωση ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο βιβλίο;

"Δεν θα ήθελα να 'φωτογραφίσω' κανένα απο τα πρόσωπα που υπάρχουν στο βιβλίο μου, ωστόσο, είναι αρκετό να πω ότι ο κάθε αναγνώστης θα ταυτιστεί με κάποιο γεγονός που έχω καταγράψει στο μυθιστόρημα".

Υπήρχαν στιγμές που ήρθες σε συναισθηματική φόρτιση κατά τη διάρκεια της συγγραφής;

"Σαφώς! Υπήρχαν στιγμές, που όταν έγραφα κάποια αποσπάσματα με συγκεκριμένο τρόπο, ξάφνου, απεικονιζόταν στο μυαλό μου, η στιγμή που κάποιος απο τους ήρωες του μυθιστορήματός μου, μού περιέγραφε το σκηνικό που προσπαθούσα να αποτυπώσω πάνω σε μια λευκή σελίδα. Ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαρίσω και να τονίσω, ότι δεν έχω καταγράψει τα περιστατικά όπως ακριβώς έχουν συμβεί στην πραγματικότητα, καθώς θα έπρεπε να τα προσαρμόσω ανάλογα με τις ανάγκες της υπόθεσης του βιβλίου μου. Χωρίς συναίσθημα, δεν βγαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Σκέφτηκες ποτέ να παρατήσεις τη συγγραφή του βιβλίου, βρίσκοντας ενδεχομένως κάποιες δυσκολίες;

"Δεν θα κρύψω ότι μπήκα στο «τρυπάκι» να σταματήσω στα μισά της διαδρομής, παρόλα αυτά, είμαι ένας άνθρωπος που όταν αρχίσω κάτι, πρέπει να το τελειώσω, οπότε να’μαστε στο σήμερα, με το μυθιστόρημα στο χέρι".

Ποιο θα έλεγες πως είναι για εσένα, το αγαπημένο κομμάτι του βιβλίου σου;

"Όπως έχω προαναφέρει, δεν μπορώ να ξεχωρίσω και να διαχωρίσω κάποιο κεφάλαιο ή συγκεκριμένο σημείο. Κάθε κομμάτι, συμπληρώνει το puzzle, διαφορετικά δεν μπορεί να συμπληρωθεί".

Τι μηνύματα θα ήθελες να περάσεις στο αναγνωστικό κοινό, το οποίο θα σε εμπιστευτεί και θα προμηθευτεί το βιβλίο σου;

"Υπάρχουν πολλαπλών ειδών μηνυμάτων. Ο κάθε αναγνώστης, θα αναγνωρίσει κομμάτια του εαυτού του, που «κλειδώνουν» και «κουμπώνουν» στη ψυχοσύνθεσή του και απο εκεί θα  απορρέουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα που τον ταλανίζουν και θα του δώσουν «τροφή» για σκέψη. Το «γιατί», και το πώς έχουν διαμορφωθεί κάποια πράγματα στη ζωή του καθενός, θα τα ανακαλύψει καθώς θα «ταξιδεύει» μέσα απο τις λέξεις που χρησιμοποίησα για να περιγράψω την κάθε σκηνή".

Υπάρχουν σκέψεις για ένα δεύτερο βιβλίο; Υπάρχει κάτι νέο στα σκαριά; Θα δούμε ίσως ένα δεύτερο μέρος από το “Τίμημα της Ομορφιάς”.

"Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας το πρώτο βιβλίο, ο αναγνώστης θα αντιληφθεί ότι έχω αφήσει το ενδεχόμενο να υπάρχει συνέχεια του πρώτου. Παρόλα αυτά, η απάντηση στο εαν θα υπάρχει και δεύτερο βιβλίο, το αφήνω στο 'νήμα' μιας αόρατης, λεπτής κλωστής που ονομάζεται πεπρωμένο".

Υπάρχει περίπτωση ή θα ήθελες το βιβλίο σου να γίνει κινηματογραφική ταινία; Υπάρχουν τα θεμέλια για κάτι τέτοιο;

"Όταν έγραφα το βιβλίο, κάθε παράγραφος και κάθε γραμμή, ήθελα να παρεπέμπουν  τον αναγνώστη στο να σχηματίσει μια κινηματογραφική σκηνή στο μυαλό του. Αυτό ήθελα να αποδώσω. Οπότε, θεωρώ ότι έμμεσα απάντησα στο ερώτημά σου. Άμεσα, θα το δούμε εμπράκτως".

Σκέφτεται σε κάποια στιγμή της καριέρας σου, να αφήσεις πίσω το κομμάτι της δημοσιογραφίας, και να αφοσιωθείς επαγγελματικά με τη συγγραφή;

"Θα έλεγα ότι αυτή η ερώτηση, είναι ρητορική, διότι όταν εμείς κάνουμε σχέδια και πλάνα, ο Θεός γελάει! Ακόμη και να έλεγα ότι υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν γνωρίζω κατά πόσο θα συμφωνούσε ο Δημιουργός του Σύμπαντος (γέλιο!)"

Όσον αφορά στο μεγάλο event που θα διοργανώσεις για την παρουσίαση του βιβλίου σου στις 8 Ιουλίου, ποια είναι τα συναισθήματα που σε κυριεύουν, μιας και πρωταγωνίστρια εκείνης της βραδιάς θα είσαι εσύ.

"Πραγματικά, νιώθω δέος και μια απερίγραπτη ψυχική ευφορία, διότι ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι θα κυκλοφορήσω το πρώτο μου βιβλίο! Είμαι πολύ χαρούμενη, που θα γιορτάσουμε παρέα με φίλους και συγγενείς αυτό το εγχείρημά μου, το οποίο με στήριξαν όλοι απο το πρώτο λεπτό. Θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερές μου ευχαριστίες, στον CEO της εταιρείας Korantina Homes Γιώργο Ιωάννου, ο οποίος αποδέχθηκε απο την πρώτη κιόλας στιγμή την πρότασή μου, να φιλοξενήσει την παρουσίαση του βιβλίου μου στο υπερπολυτελές θέρετρο Cap St Georges Hotel & Resort καθώς και τον συνάδελφο και φίλο Μάριο Ιγνατίου για την άψογη διοργάνωση και τον συντονισμό του event. Νιώθω τυχερή, που έχω δίπλα μου ανθρώπους που πιστεύουν στα όνειρά μου και γίνονται «συνοδοιπόροι» στο «ταξίδι» που απόφασισα να κάνω".

Μπορείς να μας αποκαλύψεις, ποια επώνυμα πρόσωπα θα βρίσκονται στο πλευρό σου, και θα σε τιμήσουν με την παρουσία τους εκείνη τη βραδιά;

"Η βραδιά θα κρύβει πολλές εκπλήξεις! Ακόμη, και η ίδια η ημερομηνία που θα κάνω το event δεν είναι τυχαία! Όλα έχουν τη σημασία τους. Αρκεί να πω ότι θα βρίσκονται επώνυμοι απο τον χώρο της showbiz απο Ελλάδα και Κύπρο. Ωστόσο, έχω φροντίσει να παρευρεθεί ειδικά γι’ αυτή την ημέρα, ένα απο τα σπουδαιότερα μοντέλα και πρότυπα ομορφιάς που υπάρχουν στον πλανήτη. Βεβαίως, ο κάθε ένας που θα παρευρεθεί στη VIP εκδήλωσή μου, είναι ξεχωριστός και θέλω όλοι να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά".

Πως θα ήθελες να εξελιχθείς επαγγελματικά; Ποιος είναι ο επόμενος στόχος ζωής σου;

"Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, μπορούν να αντιληφθούν ότι είμαι ένας άνθρωπος απρόβλεπτος που δεν εφησυχάζεται ποτέ και πάντοτε στοχεύει σε κάτι! Θα ήθελα να εξελιχθώ στο κομμάτι των συνεντεύξεων και να γνωρίσω ανθρώπους που επηρεάζουν θετικά τους άλλους και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, η οποία έχει τα θεμέλια ενός άπιαστου ονείρου! Αυτοί, είναι οι άνθρωποι που με εμπνέουν και μου δίνουν τη δυνατότητα να θέτω τον πήχη ψηλά! Εξάλλου, 'sky is the limit!' Εγώ, όμως, δεν ξέρω εαν έχω όρια, γι’αυτό και κάποιες φορές ξεπερνώ τον στόχο μου! Στοχεύω, πάντοτε σε κάτι που φαντάζει ουτοπία, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο".

*Το βιβλίο της Άννα Κριθ, "Το τίμημα της Ομορφιάς", θα πωλείται στα καταστήματα Public, από τις 8 Ιουλίου.

 

photocredits: @maria.pelecha

Tags gossip, showbiz, celebrities, αννα κριθαριδου, αννα κριθ, βιβλιο, παρουσιαση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.6569 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3135 s // Total time: 3.9704 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X