Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις – 11 tips για να αποφύγεις τις "παγίδες"


Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις – 11 tips για να αποφύγεις τις "παγίδες"

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.   

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών ενόψει της έναρξης της περιόδου εκπτώσεων σε ανακοίνωση καλεί τους καταναλωτές να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Αναλυτικά οι συμβουλές:

1. Πριν από την απόφαση συναλλαγής κάνετε έρευνα για το προϊόν που σας ενδιαφέρει. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα καταστήματα μπορούν να πραγματοποιούν εκπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουμε προϊόντα υπό πίεση.

2. Το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και χαμηλότερη τελική τιμή. Κριτήριο για την αγορά σας να είναι η τελική τιμή της αγοράς και όχι το ποσοστό έκπτωσης.

3. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής είναι υποχρεωτική. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν ότι τα καταστήματα μπορούν να πραγματοποιούν εκπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουν υπό πίεση. Ο πωλητής όμως διατηρεί το δικαίωμα να αναγράφει μόνο το ποσοστό έκπτωσης το οποίο όμως θα πρέπει να είναι απόλυτα κατανοητό και σαφές από τον απλό καταναλωτή.

4. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

5. Ενημερωθείτε για την πολιτική επιστροφών του καταστήματος, πριν προβείτε σε αγορά. Να θυμάστε ότι για αγορές από το κατάστημα δεν υπάρχει νομική υποχρέωση και επαφίεται στην πολιτική του κάθε καταστήματος αν θα αποδεχτεί επιστροφές ή αλλαγές.

6. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο προϊόν αξίας (πχ. κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή), είναι σημαντικό να αξιολογήσετε την αξιοπιστία και την ποιότητα εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου πωλητή. Ρωτήστε άλλους καταναλωτές για τις εμπειρίες τους, όπως για παράδειγμα η ανταπόκριση του πωλητή σε θέματα εγγυήσεων και η εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

7. Έχετε δικαίωμα νόμιμης εγγύησης δύο (2) ετών για καινούργια προϊόντα και ενός έτους (1) για μεταχειρισμένα προϊόντα.

8. Αν το προϊόν που αγοράσετε παρουσιάσει σοβαρό ελάττωμα τις πρώτες τριάντα (30) ημέρες, έχετε δικαίωμα αντικατάστασης ή επιστροφής των χρημάτων σας. 

9. Έχετε δικαίωμα επισκευής εντός εικοσιπέντε (25) ημερών, αν το προϊόν που αγοράσατε παρουσιάσει ελάττωμα.

10. Στην περίπτωση αγορών μέσω διαδικτύου, οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα υπαναχώρησης μέχρι και δεκατέσσερις (14) ημέρες μετά την παραλαβή του προϊόντος.

11. Ενημερωθείτε κατά πόσο το κατάστημα που σας ενδιαφέρει συμμετέχει στο μηχανισμό Εναλλακτικής Επίλυσης Καταναλωτικών διαφορών ή άλλο παρόμοιο μηχανισμό, όπως είναι ο μηχανισμός επίλυσης καταναλωτικών διαφορών που προσφέρει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, οι καταναλωτές θα πρέπει να επικοινωνούν με την Γραμμή του Καταναλωτή στο 1429 αλλά και με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στο 22516112. 

Πηγή: sigmalive.com 
 

Tags εκπτώσεις, sale, ΠΑΓΙΔΕΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8075 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2831 s // Total time: 3.0905 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X