Ξηρές και σκασμένες φτέρνες: Άμεση θεραπεία σε 3 βήματα!


Ξηρές και σκασμένες φτέρνες: Άμεση θεραπεία σε 3 βήματα!

Ένα από τα πράγματα που χαίρομαι να κάνω μόλις ζεσταίνει ο καιρός, είναι να \"πετάω\" τις κάλτσες και τα καλσόν και να φοράω ανοιχτά, καλοκαιρινά παπούτσια. Φαντάζομαι το ίδιο αισθάνεσαι και εσύ! Αν όμως, έχεις αμελήσει τη φροντίδα των ποδιών σου όλο το χειμώνα, τώρα είσαι αντιμέτωπη με τις ξηρές και σκασμένες φτέρνες σου, οι οποίες φαίνονται πολύ άσχημες! Χρειάζεσαι μια άμεση θεραπεία η οποία αποτελείτε από 3 βήματα:

1o Βήμα: Απολέπιση
Σε εντελώς στεγνά πόδια, χρησιμοποίησε την ειδική λίμα αφαίρεσης σκληρού δέρματος (ράσπα). Πέρασε εμπρός - πίσω, τρίβοντας τις ξηρές και σκασμένες περιοχές για την αφαίρεση του σκληρού δέρματος από το πέλμα. Η ράσπα διαθέτει δύο πλευρές: Η τραχιά επιφάνεια αφαιρεί εύκολα και με ασφάλεια το σκληρό δέρμα. Η πιο λεία επιφάνεια λειαίνει το τραχύ και ξηρό δέρμα, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και απαλή. Περνάς πρώτα πολλές φορές με την τραχιά επιφάνεια, και μετά με τη λεία.

Κατόπιν χρησιμοποιείς μια ειδική κρέμα απολέπισης. Το filenades.gr, σου προτείνουμε την παρακάτω φυσική κρέμα για απολέπιση:

3 κουταλιές χλιαρό μέλι
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
1 αυγό

Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα υλικά. Αλείφεις τα πόδια σου με το μείγμα και τα τρίβεις, επιμένοντας στις σκληρές περιοχές. Ξεπλένεις με ζεστό νερό και σκουπίζεις.

2o Βήμα: Ποδόλουτρο
Προχωράς με ένα αναζωογονητικό ποδόλουτρο, μουλιάζοντας τα πόδια σου για 15 λεπτά σε χλιαρό νερό στο οποίο έχεις διαλύσει μια χούφτα άλατα. Επίσης, πολύ καλό προϊόν για να χρησιμοποιείς είναι η απλή μαγειρική σόδα. Μπορείς να προσθέσεις και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Αφού έχουν μουλιάσει καλά τα πόδια σου, τρίβεις ξανά τα σκληρά σημεία με μια ελαφρόπετρα. Οι φυσικές ελαφρόπετρες είναι άριστες. Να ξέρεις ότι η ελαφρόπετρα θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν τα πόδια είναι υγρά.

3o Βήμα : Ενυδατική κρέμα
Σκούπισε ελαφρά τα πόδια σου. Χρησιμοποίησε μια παχιά ενυδατική κρέμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βούτυρο ή και βαζελίνη. Αν έχεις επίμονους κάλους, να απευθυνθείς σε έναν ειδικό.

Τα παραπάνω 3 βήματα, θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις επειγόντως την κακή κατάσταση. Μη νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες. Θα πρέπει συχνά να επαναλαμβάνεις τη θεραπεία και να βάζεις ενυδατική κρέμα κάθε μέρα. Έτσι θα διατηρήσεις όμορφες τις φτέρνες σου!

Και να ξέρεις, δεν υπάρχουν όμορφα πόδια με άσχημες φτέρνες!

Tags φτέρνες, ξηρές και σκασμένες φτέρνες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9597 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2584 s // Total time: 2.2181 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X