Eurovision 2024: Μόλις ανακοινώθηκε επίσημα ποια σουηδική πόλη θα διοργανώσει τον διαγωνισμό


Eurovision 2024: Μόλις ανακοινώθηκε επίσημα ποια σουηδική πόλη θα διοργανώσει τον διαγωνισμό

Έγιναν γνωστές και οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής.   

H Eurovision του 2023 πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ενάμιση μήνα στο Liverpool με τη Loreen και συνεπώς τη Σουηδία να κερδίζουν τον διαγωνισμό. Η επιτυχημένη τραγουδίστρια σκαρφάλωσε για ακόμα μια φορά στην κορυφή και το τραγούδι της «Tattoo» αγαπήθηκε πολύ από τους Ευρωπαίους.

Μετά τη νίκη της, λοιπόν, ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το πού – δηλαδή σε ποια πόλη – και το πότε θα διεξαχθεί η τελετή της Eurovision του 2024. Το απόγευμα της Παρασκευής 7/7, λοιπόν η EBU ανακοίνωσε στους Eurofans κι όχι μόνο όλες τις λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς.

Η ανακοίνωση της EBU για τη Eurovision 2024

Ο 68ος διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας. Να σημειωθεί πως η Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Όρνσκολντσβικ επίσης διεκδικούσαν την τελετή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου, ο δεύτερος ημιτελικός στις 9 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 11 Μαΐου. Η Σουηδία έχει κερδίσει επτά φορές τον διαγωνισμό και οι δύο τελετές έχουν διεξαχθεί στο Μάλμε.

"Το Μάλμε κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του διαγωνισμού, αφού τον φιλοξένησε με επιτυχία αρχικά το 1992 και στη συνέχεια το 2013 μετά την τελευταία νίκη της Loreen.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε σε αυτή τη ζωντανή και δυναμική πόλη που έχει αποδείξει ότι διαθέτει τους χώρους και την υποδομή, που είναι ιδανικά για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης ζωντανής μουσικής εκδήλωσης στον κόσμο", είπε, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού της Eurovision. Δείτε το συγκινητικό βίντεο

Tags eurovision 2024, σουηδια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0094 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0413 s // Total time: 0.0507 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X