Φοβάσαι το αεροπλάνο; 4 τρόποι να το αντιμετωπίσεις


Φοβάσαι το αεροπλάνο; 4 τρόποι να το αντιμετωπίσεις

Τι να κάνεις για να απαλλαγείς από τον φόβο του αεροπλάνου.

Μια αεροσυνοδός στο TikTok δίνει 4 πρακτικές λύσεις για να σου φύγει η φοβία του να μπεις σε αεροπλάνο και να κάνεις με ευκολία τις επόμενες σου πτήσεις

Αν το ταξίδι με το αεροπλάνο ή έστω και η σκέψη αυτού, σου δημιουργεί έντονο άγχος, σωματικά συμπτώματα (τρέμουλο, ναυτία, ταχυκαρδία, δύσπνοια) ή κάποια δυσλειτουργία στην προσωπική ζωή, τότε πρόκειται για φοβία. Και όπως κάθε φοβία, έτσι και αυτή εντάσσεται στις διαταραχές άγχους. Μια αεροσυνοδός όμως επιχειρεί να διαλύσει την αεροφοβία σου, προτείνοντας τέσσερις λύσεις στο TikTok.

1. Θα χρειαστεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω

Αυτή η κίνηση χρειάζεται για να επιλέξεις την κατάλληλη θέση για ένα ταξίδι με λιγότερο φόβο. Η αεροσυνοδός ισχυρίζεται πως η καλύτερη λύση είναι να επιλέξεις μια θέση που θα είναι κοντά στα φτερά του αεροπλάνου. Τα φτερά είναι ένα σημείο που δεν δέχεται τόσο έντονες αναταράξεις σε σχέση με την ουρά του αεροπλάνου, όπου συνήθως αναπηδά λίγο περισσότερο.

2. Ειδοποίησε τους αεροσυνοδούς για την αεροφοβία σου

Είναι σημαντικό να ενημερώσεις το προσωπικό για τυχόν φοβίες σχετικά με τις πτήσεις αφού συνήθως οι αεροσυνοδοί δίνουν συμβουλές και καθησυχάζουν τους αγχωμένους επιβάτες. Το να έχεις αλλόκοτη συμπεριφορά εξαιτίας του πανικού σου, δεν θα διευκολύνει καθόλου την κατάσταση.

3. Βάλε ακουστικά για ακύρωση εξωτερικών θορύβων

Ο θόρυβος της απογείωσης - προσγείωσης του αεροπλάνου αλλά και των συνεπιβατών, προκαλεί άγχος άρα τα ακουστικά είναι μια καλή επιλογή. Ειδικά σε πτήσεις μεγάλης διάρκειας, θα βοηθήσουν ιδιαίτερα.

4. Μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να ζητήσεις βοήθεια

Αν βλέπεις πως η φοβία σου συνεχίζεται, καλό είναι να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου ειδικού και να ξεκινήσεις θεραπεία. Αν δεν σε χαλαρώνει τίποτε άλλο, μπορείς να αφεθείς στα χέρια των experts.

Μην ξεχνάς ότι όπως σε κάθε αγχώδη διαταραχή έτσι κι εδώ, η έλλειψη ελέγχου είναι αυτή που πυροδοτεί το σύμπτωμα και χρειάζεται το άτομο να το δει και να το αντιμετωπίσει για να μπορέσει να εξαφανιστεί η φοβία.

Πέρα από όλα τα παραπάνω που καλό είναι να δοκιμάσεις, είναι σημαντικό να θυμάσαι κάθε φορά που σε πιάνει ταραχή και πανικός, πως τα αεροπλάνα είναι ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους μεταφοράς. Είναι πιο ασφαλές και από το αυτοκίνητο.

 

πηγή:jenny.gr# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 3.0504 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2634 s // Total time: 3.3138 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X