4 λόγοι που πρέπει να χαμογελάμε!


4 λόγοι που πρέπει να χαμογελάμε!

Μάθετε τι ακριβώς κάνει το γέλιο στην υγεία μας!  

Το γέλιο αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής μας πολύ σημαντικό! Είναι πολλές οι στιγμές που πιάνουμε τον εαυτό μας είτε να έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια είτε να χαμογελάει απλά με ένα πολύ ασήμαντο γεγονός. Όπως και να έχει το γέλιο σε όποιο βαθμό συμβαίνει και από για όποιο λόγο προκαλείται είναι ευεργετικό! Κάνει καλό τόσο στη ψυχική μας υγεία όσο και στη σωματική μας! Χρόνιες μελέτες αποδεικνύουν πως ακόμη και όταν δεν είμαστε καλά κι όμως χαμογελάσουμε, τότε ξεγελάμε των αρνητικών σκέψεών μας και σιγά σιγά αντικαθιστούνται τα αρνητικά με τα θετικά! Μάθετε λοιπόν τι ακριβώς κάνει το γέλιο στην υγεία μας!
1. Η έκκριση των ορμονών του στρες (κατά 70% η αδρεναλίνη και 39% η κορτιζόλη) μειώνεται. Παράλληλα, αυξάνονται τα επίπεδα αυτών που προάγουν την ευεξία (π.χ. κατά 27% η ενδορφίνη). Τα παραπάνω οδηγούν και σε πτώση της αρτηριακής πίεσης, προάγοντας έτσι την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

2. Ενισχύονται οι δυνατότητες παραγωγής αντισωμάτων από τα ειδικά λεμφοκύτταρα τύπου Β του οργανισμού (αυτά μας προφυλάσσουν από τις μολύνσεις), αλλά και των αντίστοιχων τύπου Τ που λειτουργούν ως «ασπίδα προστασίας» του.

3. Ασκούνται οι κοιλιακοί μύες, το διάφραγμα και άλλα σημεία του σώματος.

4. Χαλαρώνουμε αλλά και αποπροσανατολιζόμαστε -έστω και προσωρινά- από πράγματα και καταστάσεις που μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα (θυμό, ενοχές κ.ά.).

Tags χαμογελο, ψυχολογια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5746 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2461 s // Total time: 2.8207 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X