Konjac Sponge: Τι είναι και πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στη skincare ρουτίνα σου


Konjac Sponge:  Τι είναι και πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στη skincare ρουτίνα σου

Το μυστικό για τον ήπιο καθαρισμό του προσώπου.

Στην προσπάθεια σου να αποκτήσεις ένα λαμπερό, άψογο δέρμα, είναι εύκολο να παρασυρθείς σε έναν κόσμο φανταχτερών προϊόντων περιποίησης και πολύπλοκων ρουτινών. Ωστόσο, μερικές φορές οι καλύτερες λύσεις βρίσκονται στα πιο απλά αντικείμενα.

Τα σφουγγάρια Konjac, που προέρχονται από το φυτό konjac (Amorphophallus konjac), είναι μια τέτοια ανακάλυψη. Αυτά τα απλά σφουγγάρια έχουν κερδίσει πιστούς οπαδούς στον κόσμο της περιποίησης δέρματος για τις απαλές αλλά αποτελεσματικές ιδιότητες καθαρισμού τους.

Τι είναι τα σφουγγάρια Konjac;

Τα σφουγγάρια Konjac, γνωστά και ως σφουγγάρια Konnyaku, παράγονται από την ινώδη ρίζα του φυτού konjac, το οποίο προέρχεται από την Ασία. Αυτά τα σφουγγάρια έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα για διάφορους σκοπούς, μεταξύ των οποίων ως απαλός τρόπος καθαρισμού και απολέπισης του δέρματος. Η ρίζα konjac είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας την μια δημοφιλή επιλογή για τους λάτρεις της περιποίησης δέρματος που αναζητούν μια φυσική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα συνθετικά σφουγγάρια και τα εργαλεία απολέπισης.

Οφέλη

Απαλή απολέπιση: Τα σφουγγάρια Konjac είναι απίστευτα απαλά στο δέρμα, καθιστώντας τα κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για αυτά με ευαίσθητο δέρμα. Η φυσική υφή του σφουγγαριού βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αφήνοντας το πρόσωπό σου φρέσκο ​​και αναζωογονημένο χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς.

Βαθύς Καθαρισμός: Η πορώδης δομή του σφουγγαριού του επιτρέπει να απορροφά νερό και να σχηματίζει μια μεταξένια επιφάνεια. Όταν χρησιμοποιείται με το αγαπημένο σου καθαριστικό, δημιουργεί έναν πλούσιο αφρό που διεισδύει βαθιά στους πόρους, αφαιρώντας αποτελεσματικά τη βρωμιά, την περίσσεια λιπαρότητα και τα υπολείμματα του μακιγιάζ.

Εξισορρόπηση και Θρέψη: Τα σφουγγάρια Konjac έχουν φυσικά ισορροπημένο pH, πράγμα που σημαίνει ότι συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσικών επιπέδων pH του δέρματός σας. Είναι επίσης γεμάτα με απαραίτητα μέταλλα όπως κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, τα οποία μπορούν να θρέψουν και να αναζωογονήσουν το δέρμα σας κατά τη διάρκεια κάθε καθαρισμού.

Φιλικά προς το περιβάλλον: Τα σφουγγάρια Konjac είναι βιοδιασπώμενα, καθιστώντας τα μια βιώσιμη επιλογή για άτομα με οικολογική συνείδηση. Αποσυντίθενται φυσικά, χωρίς να αφήνουν πίσω τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η καλλιέργεια των φυτών konjac έχει επίσης ελάχιστη επίδραση στο περιβάλλον, καθιστώντας την μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Ευέλικτο: Τα σφουγγάρια Konjac είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές – απλά χωρίς συστατικά, εμποτισμένα με διαφορετικά φυσικά συστατικά όπως κάρβουνο, πράσινο τσάι ή λεβάντα, για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας. Κάθε παραλλαγή προσφέρει μοναδικά οφέλη για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων του δέρματος.

Πώς να χρησιμοποιήσεις τα σφουγγάρια Konjac

Προετοιμασία: Ξεκίνησε μουλιάζοντας το στεγνό σφουγγάρι konjac σε ζεστό νερό μέχρι να γίνει μαλακό και να διογκωθεί. Πίεσε απαλά το υπερβολικό νερό.

Καθαρισμός:  Άπλωσε το αγαπημένο σου καθαριστικό προσώπου στο νωπό σφουγγάρι ή απευθείας στο πρόσωπό σου. Με κυκλικές κινήσεις, καθάρισε απαλά το πρόσωπό σου με το konjac. Πάρε το χρόνο σου και να είσαι ευγενική, επιτρέποντας στο σφουγγάρι να κάνει τα μαγικά του.

Ξέβγαλε: Ξέπλυνε καλά το πρόσωπό σου και το σφουγγάρι με καθαρό νερό. Στύψε το περιττό νερό από το σφουγγάρι.

Αποθήκευση: Κρέμασε το σφουγγάρι για να στεγνώσει στον αέρα ή κράτησε το σε καλά αεριζόμενο χώρο. Φρόντισε να αντικαθιστάς το σφουγγάρι περίπου κάθε 2-3 μήνες.

 

Φωτογραφία: istock

Tags σφουγγαρι προσωπου, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, Ομορφια, κοnjac sponge, skincare, beauty


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2123 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2637 s // Total time: 3.4760 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X