Η ελάχιστη άσκηση που μπορείς να κάνεις για να παραμείνεις υγιής 


Η ελάχιστη άσκηση που μπορείς να κάνεις για να παραμείνεις υγιής 

Η επιστήμη απλοποίησε τα πράγματα για εσένα που βαριέσαι το γυμναστήριο.   

Δυσκολεύεσαι κι εσύ να ξεκινήσεις προπονήσεις στο γυμναστήριο ή κάνεις συχνά κοπάνες γιατί το βλέπεις περισσότερο σαν αγγαρεία που σε κάνει να κουράζεσαι; Ωστόσο, είναι σημαντικό να ασκείσαι, κάτι που προτείνουν όλοι οι ειδικοί για την εικόνα της υγείας σου. Σου έχουμε καλά νέα, όμως, καθώς σύμφωνα με μία μελέτη υπάρχει η ελάχιστη πιθανή άσκηση που μπορείς να κάνεις για να παραμένεις υγιής, χωρίς δηλαδή να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, προέκυψε πως αν πραγματοποιείς έστω 8.000 βήματα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, λαμβάνεις περίπου τα ίδια οφέλη με κάποιον που το κάνει κάθε μέρα. Αυτό ισούται με περίπου 6 χλμ την ημέρα, το οποίο θα σου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην υγεία σου αν το κάνεις μάξιμουμ δύο φορές την εβδομάδα. "Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως για τους ενήλικες που δυσκολεύονται να γυμνάζονται συχνά, το να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα προτεινόμενα ημερήσια βήματα για δύο ημέρες μέσα στην εβδομάδα, μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη", δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης. 

Η έρευνα & τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιστήμονες μελέτησαν τα στοιχεία από συσκευές παρακολούθησης που φορούσαν 3.100 άνθρωποι που συμμετείχαν. Τα άτομα αυτά φορούσαν τη συσκευή για μία εβδομάδα, με τους ερευνητές να τους χωρίζουν σε γκρουπ ανάλογα με τις πόσες ημέρες πραγματοποιούσαν τα 8.000 βήματα. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες εξέτασαν σε εύρος 10 ετών το αν συνδεόταν η καρδιαγγειακή τους υγεία με τους θανάτους που προκλήθηκαν. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, τα άτομα που έκαναν 8.000 βήματα για μία ή δύο ημέρες είχαν 15% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από εκείνους που δεν το έκαναν καθόλου. Για εκείνους που ασκούνταν 3 έως 7 ημέρες την εβδομάδα ο μειωμένος κίνδυνος έφτανε το 16,5 %. 

Το συμπέρασμα

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα αυτά έχουν σκοπό να βελτιώσουν την εικόνα υγείας αρκετών ενηλίκων, όπως εξήγησαν δύο γιατροί σχετικά με μελέτη. Στην ουσία, εκείνοι υπογράμμισαν τη σημασία του "μαχητή του σαββατοκύριακου", μία συνθήκη η οποία περιλαμβάνει έντονη γυμναστική χαμηλής συχνότητας που λαμβάνει χώρα σε συμπιεσμένο χρόνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του και με βάση την παραπάνω έρευνα, το μοντέλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των θανάτων από καρδιαγγειακά προβλήματα και γενικότερα της πρόωρης θνησιμότητας.

Πηγή: shape.gr 
 

Tags άσκηση, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.5088 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2653 s // Total time: 2.7741 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X