5 βήματα για μια επιτυχημένη αλλαγή καριέρας!


5 βήματα για μια επιτυχημένη αλλαγή καριέρας!

Η Τζιλ Δούκα, life coach, σου λέει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις. 

Η εποχή μας είναι σίγουρα η εποχή των αλλαγών. Είναι η εποχή που όλοι μας ψάχνουμε αυτό που μας εκφράζει. Έτσι, αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη. Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι είναι η σωστή στιγμή να πετύχεις αυτό που θέλεις. 

Κι εγώ η ίδια έχω αλλάξει καριέρα 4 φορές στη ζωή μου και έχοντας πετύχει πολύ σπουδαία πράγματα σε υψηλά ιστάμενες θέσεις. Αυτό όμως που μου έλειπε ήταν η εσωτερική γαλήνη, το αίσθημα πως εκπληρώνω τον σκοπό της ζωής μου, το αίσθημα ότι ανήκω.

Αν ανήκεις κι εσύ σ’ αυτή την κατηγορία και ξέρεις πως η δουλειά σου δεν σε γεμίζει πια, με αυτό το άρθρο θα δεις πως μπορείς να αλλάξεις επαγγελματική πορεία, έχοντας την επιτυχία που ονειρεύεσαι.
Αρχικά, θέλω να σου πω πως η δουλειά σου δεν είναι τόσο χάλια. Αυτό που λείπει είναι η ουσία. Η δικιά σου ουσία, τα δικά σου θέλω.

Γι’ αυτό το πρώτο βήμα που έχεις να κάνεις είναι να ξεκαθαρίσεις εσύ ποια πραγματικά είσαι. Να βρεις όλα εκείνα τα δυνατά σου σημεία, όλα όσα σου αρέσουν να κάνεις, όλα αυτά που ξέρεις ότι κάνεις πολύ καλά. Υπάρχουν πολλά τεστ που μπορείς να κάνεις για να βρεις όλα σου τα δυνατά σημεία, τις αξίες σου, τι σε κάνει χαρούμενη.

Έτσι μέσα από αυτό και όλα όσα θα καταγράψεις θα σου γίνει ξεκάθαρο ποια είναι αυτά τα πράγματα που κάνεις εξαιρετικά καλά. Ακόμα και αυτό που μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο μπορεί να λειτουργήσει ως μια μοναδική δεξιότητα για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκαθαρίσεις ποιο είναι το όραμα της ζωής σου. Πώς μοιάζει για σένα η ιδανική ζωή. Σε ποια δουλειά θέλεις να πηγαίνεις, πώς ονειρεύεσαι τη ζωή σου σε 1 ή 5 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις το όραμά σου, γιατί έτσι έχεις προγραμματίσει το δικό σου προσωπικό GPS και ξέρεις ακριβώς που θέλεις να πας. 

Το 4ο βήμα είναι καθημερινά να συνομιλείς με τον εαυτό σου. Αφού έχεις οριοθετήσει όλα όσα είναι σημαντικά για σένα, έχεις βρει τα δυνατά σου σημεία, τις αξίες σου και έχεις ξεκαθαρίσει το όραμά σου, τότε κάθε μέρα σκέψου τι θα κάνεις για να επιτύχεις τον στόχο σου. Άρχισε να στέλνεις βιογραφικά, γίνε πολύ ενεργή στο LinkedIn, μίλα με όλους όσους γνωρίζεις στον τομέα που θέλεις να ασχοληθείς. Κάνε κάτι καθημερινά πολύ ενεργά προς την εκπλήρωση του οράματός σου.

Και το τελευταίο και πολύ σημαντικό βήμα είναι να μην συμβιβάζεσαι! Να θυμάσαι πως τα όχι που λες μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά στην καριέρα που ονειρεύεσαι. Για ακόμη μια φορά θέλω να επισημάνω πόσο σημαντικό είναι να είσαι ξεκάθαρη πάνω σε αυτό που θέλεις. Μόλις έχεις μπροστά σου την ιδανική δουλειά για εσένα, τότε ξέρεις πότε πρέπει να πεις ναι σε μια προσφορά εργασίας και πότε να την αρνηθείς γιατί σε βγάζει εκτός από αυτό που έχεις οραματιστεί.

Είμαι σίγουρη πως θα πετύχεις όλα όσα ονειρεύεσαι, αρκεί να πιστέψεις σε αυτό και να κάνεις όλα τα βήματα που χρειάζονται προς την εκπλήρωση των στόχων σου. Να θυμάσαι πως ό,τι κι αν συμβαίνει εκεί έξω τη ζωή μας εμείς τη δημιουργούμε και το life coaching σου δίνει τα μοναδικά εργαλεία για να μετατρέπεις ακόμα και την πιο δύσκολη συνθήκη ώστε να έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή σου.

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill Douka

Instagram: @jilldouka

Website: www.globalacademyofcoaching.com 

Μοναδικό δώρο από την Τζιλ: Κάνε μια δωρεάν συνεδρία life coaching με έναν διαπιστευμένο life coach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ.

Tags life coach, καριέρα, τζιλ δουκα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 0.0086 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0428 s // Total time: 0.0514 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X