Βρεθήκαμε στο φιλανθρωπικό Μotivational Speakers Event “Άλμα Έμπνευσης” [εικόνες]


Βρεθήκαμε στο φιλανθρωπικό Μotivational Speakers Event “Άλμα Έμπνευσης” [εικόνες]

Mε τους Ολυμπιονίκες, Μίλτο Τεντόγλου, Κυριάκο Ιωάννου και Λάμπρο Παπακώστα για τη στήριξη του Enavsma Foundation.   

Μια συγκινητική βραδιά, γεμάτη μηνύματα και αληθινά συναισθήματα, στην οποία αναδείχθηκαν η δύναμη της θέλησης, οι αξίες του αθλητισμού αλλά και τα υγιή πρότυπα που έχουν ανάγκη σήμερα τα νέα παιδιά, έζησαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία στο Motivational Speakers Event "Άλμα Έμπνευσης". 

Στην παρουσία της Πρώτης Κυρίας, Φιλίππας Καρσερά - Χριστοδουλίδη, οικονομικών και αθλητικών παραγόντων, δημοσιογράφων και πλήθος κόσμου, οι Ολυμπιονίκες Μίλτος Τεντόγλου, Κυριάκος Ιωάννου και Λάμπρος Παπακώστας, έκαναν μια κατάθεση ψυχής. 

Με μαεστρία και χιούμορ, ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, καταξιωμένος δημοσιογράφος Θανάσης Φωτίου κατάφερε να ξεδιπλώσει πολλές διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας των τριών Ολυμπιονικών, οι οποίοι βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί on stage στην Κύπρο, για τη στήριξη του Enavsma Foundation. 

Αναδεικνύοντας, τη μοναδικότητα του κάθε αθλητή, ο Θανάσης Φωτίου, συζήτησε μαζί τους για τα συναισθήματα τους πριν και μετά από έναν αγώνα, τις θυσίες και την ομορφιά του πρωταθλητισμού, τη διαχείριση των επιτυχιών και των απογοητεύσεων. 

Αφοπλιστικός, ο Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος και παγκόσμια μορφή του στίβου σήμερα, Μίλτος Τεντόγλου μίλησε για τις δικές του αλήθειες. 

"Μετά από έναν αγώνα δεν μπορώ να χαρώ το μετάλλιο γιατί εκείνη τη στιγμή έχω πολλά πράγματα να κάνω. Συνεντεύξεις, ελέγχους ντόπινγκ, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Και ενώ έχω κουραστεί τόσο πολύ από τον αγώνα, όλες αυτές οι διαδικασίες με κάνουν να μη χαίρομαι το μετάλλιο εκείνη τη στιγμή. Μόλις τελειώσουν όμως όλα αυτά, τότε το χαίρομαι". Όσο για τις μεγάλες του επιτυχίες και το πως διαχειρίζεται τις όποιες απογοητεύσεις; "Είχα πιο μικρός απογοητεύσεις και τώρα έχω κάποιες φορές. Πως τις διαχειρίζομαι; Θυμώνω πάρα πολύ. Πεισμώνω. Δεν μου αρέσει να χάνω. Δεν είναι ότι μου αρέσει να κερδίζω τόσο πολύ, μου αρέσει να μη χάνω. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Να μαθαίνω από τα λάθη μου. Όλοι μπορούμε να μάθουμε. Υπάρχει λόγος που έχασα και μπορώ να αλλάξω. Πάντα ψάχνομαι, συνέχεια", τόνισε ο σπουδαίος αθλητής, πρότυπο και σημείο αναφοράς του παγκόσμιου στίβου. 

Από την πλευρά του ο κύπριος Ολυμπιονίκης Κυριάκος Ιωάννου κάνοντας μια αναδρομή στη μεγάλη του πορεία, έκανε το δικό του απολογισμό. "Νιώθω πλήρως ικανοποιημένος για την πορεία μου. Η επιτυχία στους Ολυμπιακούς μπορεί να άργησε και να ήταν η τελευταία μου ευκαιρία". Αναφερόμενος στην ενασχόληση του με το στίβο σημείωσε: "Κάθε άνθρωπος έχει ένα ταλέντο φτάνει να ανακαλύψει αυτό το ταλέντο. Να το αξιοποιήσει και να το εξελίξει. Ναι μεν ξεκίνησα από το ποδόσφαιρο αλλά το έψαχνα, ένιωθα ότι δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω. Ότι είναι κάτι άλλο. Όταν την πρώτη φορά που αγωνίστηκα στο άλμα εις ύψος και ήρθα τρίτος – τέταρτος σε επαρχιακούς αγώνες, άρπαξα αυτή την ευκαιρία. Πίστεψα στις δυνάμεις μου και έτσι από χόμπι που ήταν, εξελίχθηκε σε κάτι σοβαρό".

Κατάθεση ψυχής και από τον Ολυμπιονίκη Λάμπρο Παπακώστα ο οποίος έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στα σαλόνια του διεθνούς στίβου στο άλμα εις ύψος. "Στον αθλητισμό δεν έχουμε αντίπαλο. Πάμε να κερδίσουμε έναν αγώνα. Στην ουσία δεν υπάρχει αντίπαλος. Πάμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και αυτό σε προσγειώνει". Όσο για τις στερήσεις που ζει ένας πρωταθλητής…  "Εννοείται ότι αισθάνθηκα κάποιες στιγμές ότι στερούμουν πράγματα αλλά αμέσως το ξεχνούσα. Το αντιστάθμισμα ήταν ο αγώνας, η επιτυχία, η επίδοση. Την ώρα που έχει πόνο στην προπόνηση λες γιατί το κάνω; Αλλά μόλις έρχεται ο αγώνας, περνάς τον πήχη και παίρνεις ένα μετάλλιο ή νιώθεις την επιτυχία συνειδητοποιείς ότι δεν στερείσαι τίποτα. Είναι ευδαιμονία όλο αυτό". 

Μέσα από τις εξομολογήσεις τους Μίλτος Τεντόγλου, Κυριάκος Ιωάννου και Λάμπρος Παπακώστας καθήλωσαν το κοινό, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και πως το κάθε εμπόδιο και η κάθε δυσκολία μπορούν να εξελιχθούν σε ένα μεγάλο άλμα για την επιτυχία.

Ένα στόχο που έχει θέσει από την ίδρυση του το Enavsma Foundation. Na εξαλείφει τα εμπόδια και να γίνεται το έναυσμα προκειμένου αριστούχοι φοιτητές από όλη την Κύπρο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία! 

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα εκπαίδευσης, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππα Καρσερά - Χριστοδουλίδη, αφού συνεχάρη το Enavsma Foundation για τις δράσεις του, έδωσε τα δικά της μηνύματα από το βήμα του Motivational Speakers Event "Άλμα Έμπνευσης". 

"Στην ίδια δύναμη της εκπαίδευσης, ως εργαλείο που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο όπως είπε και ο Νέλσον Μαντέλα αλλά που επίσης μπορεί να δώσει τις ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους, πιστεύω και εγώ. Γι’ αυτό και έδωσα και τόση σημασία στον Ανεξάρτητο Φορέα κοινωνικής Στήριξης που εμείς βοηθάμε παιδιά για προπτυχιακές σπουδές".

Από την πλευρά του ο Αντώνης Ρούβας, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία είναι ο Μέγας Χορηγός των δράσεων του Enavsma Foundation, στο δικό του χαιρετισμό, αναφέρθηκε στα ιδεώδη του αθλητισμού και μοιράστηκε μια πρόσφατη προσωπική του εμπειρία, όταν έτρεξε στο Μαραθώνιο της Αθήνας, αναδεικνύοντας τη δύναμη της θέλησης. "Είναι μεγάλη μας τιμή να φιλοξενούμε τρία κορυφαία ονόματα του στίβου, τρεις Ολυμπιονίκες που είτε διέπρεψαν και είτε συνεχίζουν να διαπρέπουν και μας κάνουν περήφανους όχι μόνο για τις αγωνιστικές επιτυχίες τους, αλλά και για το ήθος τους. Οι ιστορίες τους αποτελούν τρανό παράδειγμα ότι τα εμπόδια είναι για να τα περνάμε και ο πήχης υπάρχει για να τίθεται όλο και πιο ψηλά. Στην Ελληνική Τράπεζα επιδιώκουμε όσο μπορούμε να ενθαρρύνουμε ανθρώπους με όραμα και πολύ περήφανα στηρίζουμε το Enavsma Foundation από το 2019. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε ώστε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα".

Καλωσορίζοντας του παρευρισκόμενους, η Πρόεδρος του Enavsma Foundation, Νατάσα Μιχαηλίδου ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την εκδήλωση, κάνοντας ειδική αναφορά στους χορηγούς και τους υποστηρικτές του Ιδρύματος, που με την έμπρακτη βοήθεια τους, δίνουν το έναυσμα στους νέους της χώρας μας να ανοίξουν τα φτερά τους. 

"Ο αθλητισμός αποτελεί μια απ’ τις πιο σημαντικές αξίες της κοινωνίας μας. Παλεύοντας με συναισθήματα που σε κρατάνε πειθαρχημένο, μέσα από αμέτρητες ώρες προπόνησης και θυσίες για να νιώσεις αυτή τη χαρά: τη μαγεία της επιτυχίας. Αυτή είναι εξάλλου και η φιλοσοφία του Enavsma Foundation. Να στηρίζει και να στέκεται δίπλα στους νέους φοιτητές, ώστε να συνεχίσουν το ακαδημαϊκό τους ταξίδι, επενδύοντας στο μέλλον τους. Και να ζήσουν τις δικές τους επιτυχίες. Είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά και είναι τεράστια η χαρά μας να τα βλέπουμε να κάνουν το δικό τους άλμα προς την καριέρα που τους αξίζει", τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου η οποία επεσήμανε ακόμη πως μέχρι στιγμής το Enavsma Foundation παραχώρησε δεκαεννέα υποτροφίες, συνολικής αξίας πέραν των €130,000, σε αριστούχους φοιτητές από όλη την Κύπρο. 

Με την ολοκλήρωση του Motivational Speakers Event "Άλμα Έμπνευσης", το κοινό είχε την ευκαιρία να υποβάλει στους τρεις Ολυμπιονίκες τις δικές του ερωτήσεις. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με cocktail. Δείτε στην πιο κάτω gallery ποιοι έδωσαν το παρών τους: 

Διοργάνωση: Out of the Blue Creative Communications

Tags κοσμικο, Μotivational Speakers Event, αλμα εμπνευσης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.5764 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2575 s // Total time: 2.8339 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X