Victoria Beckham: Η facialist της μας αποκαλύπτει τα μυστικά του skincare routine της


Victoria Beckham: Η facialist της μας αποκαλύπτει τα μυστικά του skincare routine της

Οι λόγοι που έχει πάντα λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

Η facialist της Victoria Beckham, Melanie Grant, μία από τις κορυφαίες experts της περιποίησης της επιδερμίδας στον κόσμο αποκαλύπτει τα μυστικά του skincare routine και σου δίνει τις συμβουλές της, που προέρχονται από το βιβλίο της ή από την ενότητα “Skin School” στην ιστοσελίδα της.

#1. Επίλεξε ένα απολεπιστικό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου

Η τακτική απολέπιση (δύο με τρεις φορές την εβδομάδα) είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός υγιούς, λειτουργικού δερματικού φραγμού. Τα χημικά απολεπιστικά, ιδιαίτερα τα άλφα-υδροξυοξέα (AHAs) όπως το γλυκολικό οξύ, είναι τα καλύτερα για μεικτό δέρμα. Για λιπαρό, συμφορημένο δέρμα, τα φυσικά απολεπιστικά πρέπει να αποφεύγονται. Αντι αυτού, ένα απαλό χημικό απολεπιστικό όπως τα βήτα-υδροξυοξέα (BHAs) και τα πολυ-υδροξυοξέα (PHAs) για να διεισδύσει βαθιά στο χόριο και να απομακρύνει όλες τις ακαθαρσίες. Για όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα, δοκιμάστε ένα PHA όπως η γλυκονολακτόνη και το λακτοβιονικό οξύ, τα οποία έχουν επίσης ενυδατικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι λιγότερο ερεθιστικά. Για το ξηρό δέρμα, το ιδανικό είναι να στραφείς στις πιο απαλές φόρμουλες χημικών απολεπιστικών μία ή δύο φορές την εβδομάδα, που δεν απογυμνώνουν την επιδερμίδα.

#2. Πρόσεχε τα ενεργά συστατικά

Ένα από τα πιστεύω της Melanie όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας είναι το “less is more”. Αν και ενθαρρύνει τη χρήση ενεργών συστατικών, πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Θα πρέπει πάντα να εισάγονται σε χαμηλές δόσεις, επιτρέποντας στο δέρμα να αναπτύξει σταδιακά μια ανοχή. Πρόσθεσε μόνο ένα οξύ τη φορά στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου και περίμενε ένα μήνα (ο χρόνος που χρειάζεται για να ανανεωθεί φυσικά το δέρμα) πριν εισαγάγεις άλλα ενεργά προϊόντα. Αρχικά, χρησιμοποίησε μια πολύ χαμηλή δόση προϊόντος, μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, πριν προχωρήσεις σταδιακά σε πιο συχνή χρήση μετά από μερικές εβδομάδες ή και μήνες.

#3. Βάλε τη βιταμίνη C κάτω από το SPF σου

Η βιταμίνη C αυξάνει την αποτελεσματικότητα της αντηλιακής προστασίας κατά δέκα φορές. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από τις ακτίνες του ήλιου. Αν υπάρχει ένα σημείο στο οποίο η Melanie είναι ανένδοτη, είναι η σημασία της χρήσης SPF κάθε μέρα, καλοκαίρι και χειμώνα. Ένα υβριδικό προϊόν μακιγιάζ που περιέχει SPF (πχ. foundation), δεν είναι αρκετό. Αν είναι να βάλεις μόνο ένα πράγμα στο δέρμα σου, επέλεξε το αντηλιακό. Είναι στην πραγματικότητα αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας “αντιγηραντικού starter pack” που συνιστά: θεραπεία με ρετινόλη, SPF και LED. Η αντηλιακή προστασία πρέπει να εφαρμόζεται 15 με 20 λεπτά πριν βγείς έξω και πρέπει να επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς ο χρόνος προστασίας τους είναι γενικά 4 ώρες.

#4. Το μοναδικό εργαλείο ομορφιάς που χρειάζεσαι

Αν υπάρχει ένα εργαλείο που συνιστά να έχεις στο σπίτι, αυτό είναι μια μάσκα LED. Βοηθούν στην τόνωση της σύνθεσης κολλαγόνου, στην ενυδάτωση, στην επούλωση του δέρματος, στη μείωση των ατελειών… Η θεραπεία LED κάνει θαύματα σε όλους τους τύπους δέρματος και τα προβλήματα. Υπάρχουν τρεις τύποι επεξεργασίας LED: κόκκινο φως, λευκό φως και μπλε φως. Κάθε φως διαπερνά την επιδερμίδα με διαφορετική συχνότητα, επιτρέποντας τη στόχευση και την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος με διαφορετικούς τρόπους. Το κόκκινο φως αυξάνει την κυτταρική ενέργεια για να επιταχύνει την επισκευή και την ανανέωση, να διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου, να αυξήσει την ενυδάτωση και να βελτιώσει την κυκλοφορία για να αντιστρέψει τις βλάβες. Το λευκό φως στοχεύει τα βαθύτερα κύτταρα για να ενεργοποιήσει τη διαδικασία επούλωσης, να καταπραΰνει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό, να μειώσει τη μελάγχρωση και να προάγει την υγεία του δέρματος. Το μπλε φως καταστρέφει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και βελτιώνει τη διαύγεια του δέρματος ενώ καταπραΰνει και μειώνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή του δέρματος.

#5. Η θεραπεία σπα που μπορείς εύκολα να κάνεις στο σπίτι

Η εφαρμογή λεπτών φετών από αγγούρι από το ψυγείο στην περιοχή γύρω από τα μάτια είναι μια αποτελεσματική θεραπεία της γιαγιάς για το “ξεφούσκωμα και την ενυδάτωση” της περιοχής. Προσφέρει επίσης μια στιγμή χαλάρωσης. Η θεραπεία με αγγούρι για τους μαύρους κύκλους δεν είναι αστείο. Όταν εφαρμόζεται κρύο, βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων που προκαλούν μελάγχρωση. Αρκεί να το αφήσεις για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Tags victoria beckham, beauty, skincare, ρουτινα περιποιησης προσωπου, Ομορφια, ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1957 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2921 s // Total time: 2.4878 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X