Πως να αντιμετωπίσεις τη ξηρότητα στην επιδερμίδα σου το χειμώνα


Πως να αντιμετωπίσεις τη ξηρότητα στην επιδερμίδα σου το χειμώνα

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni σου προτείνει 3 τρόπους.

Το υγιές δέρμα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή μας υγεία, επομένως η διατήρησή του είναι υψίστης σημασίας. Η χειμερινή περίοδος είναι η χειρότερη για το δέρμα, ειδικά αν υποφέρεις από ξηρότητα.

Ο χειμώνας, μαζί με το κρύο, φέρνει προβλήματα για το δέρμα μας. Ξηρότητα, αφυδάτωση, κοκκινίλες, ερεθισμοί….Ο χειμερινός καιρός τείνει να κλέβει λίγη από τη λάμψη μας. Παρακάτω σας δίνω τα βασικότερα tips για τέλειο δέρμα ακόμη και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Είναι το Α και το Ω για να διατηρήσουμε υγιές και λαμπερό το δέρμα μας, ειδικά τώρα το χειμώνα που γίνεται πιο έντονη η ξηρότητα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο ξηρός αέρας “στεγνώνουν” το δέρμα μας, απομακρύνοντας το λεπτό λιπαρό στρώμα που το καλύπτει και αφαιρώντας τη φυσική του υγρασία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δίνουμε στο δέρμα μας καλή ενυδάτωση και θρέψη.

Αυτή την εποχή, λοιπόν, επιλέγουμε μεσοθεραπεία προσώπου αλλά και σώματος με βιταμίνες και υαλουρονικό, για να διατηρήσουμε το σωστό επίπεδο υγρασίας του δέρματος. Επίσης, δεν ξεχνάμε να πίνουμε πολύ νερό για να ενισχύουμε εκ των έσω την ενυδάτωση.

Μην ξεχνάς ποτέ την αντιηλιακή σου κρέμα

Η χρήση του αντιηλιακού είναι απαραίτητη και το χειμώνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δέρμα μας εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία όλο τον χρόνο. Η αντηλιακή κρέμα θα πρέπει να βρίσκεται πάντα μαζί μας εάν ξοδεύουμε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ή αθλούμαστε. Εφάρμοσε την τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγεις έξω έτσι ώστε να την απορροφήσει καλά το δέρμα σου.

Απαλός καθαρισμός

Το χειμώνα καλό είναι να αποφεύγουμε τα προϊόντα καθαρισμού που δημιουργούν ανισορροπίες στο pH του δέρματος και- κατά συνέπεια– ξηρότητα. Επιλέγουμε απαλά καθαριστικά που είναι ενισχυμένα με φυσικούς απαλυντικούς και ενυδατικούς παράγοντες. Επίσης, είναι σημαντικό να κάνουμε τακτικά μια ήπια απολέπιση για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει η ενυδατική κρέμα μας.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email: beautytouchcy@gmail.com

Tags beauty, dry skin, WINTER SKINCARE, Ομορφια, ξηρη επιδερμίδα, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 3.2127 s (235 Queries.) // Parse time: 0.3111 s // Total time: 3.5238 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X