Όσα εξομολογήθηκε ο Λούκας Γιώρκας στην αποκλειστική συνέντευξή του στο ilovestyle.com


Όσα εξομολογήθηκε ο Λούκας Γιώρκας στην αποκλειστική συνέντευξή του στο ilovestyle.com

Τα ορόσημα της καριέρας του, οι προτάσεις για reality show, ο γάμος και οι σκέψεις για αποκτήση παιδιού.

Είναι ένα από τα πιο γνωστά και λαμπερά ονόματα της ελληνικής και κυπριακής μουσικής σκηνής, ένας καλλιτέχνης με όρεξη για δουλειά, στόχους, και με συνεχής εξέλιξη στην καριέρα του, όλα αυτά τα χρόνια.

Ο λόγος για τον Λούκα Γιώρκα, ο οποίος μετά τη νίκη του στο "Χ-Factor", είδε τη ζωή του να αλλάζει και κατάφερε με το ταλέντο του να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, τόσο με τις επιτυχίες του, όσο και με τις προσεγμένες συνεργασίες που έχει στο ενεργητικό του.

Ο Κύπριος τραγουδιστής, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο portal μας, μίλησε τόσο για την επαγγελματική όσο και για την προσωπική του ζωή, λύνοντάς μας διάφορες απορίες.

Διαβάστε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη που ακολουθεί πιο κάτω:

  • Λούκα μου σε ποια φάση της ζωής σου σε πετυχαίνουμε αυτό το διάστημα;

Σε μία άκρως δημιουργική περίοδο! Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο studio αναζητώντας και προετοιμάζοντας τα νέα μου τραγούδια. Στην Κύπρο συνεχίζονται οι εμφανίσεις μου στο SAVOY Music Restaurant (Λεμεσός) ενώ από 15/12 ξεκινούν οι εμφανίσεις μου στο 4712, ένα νέο χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

  • Ποιο θα όριζες ως ορόσημο της επαγγελματικής σου πορείας και ποιο της προσωπικής σου ζωής;

Υπήρξαν πολλές στιγμές που έδωσαν τη δική τους σημασία και τη δική τους αξία στη μέχρι τώρα πορεία μου. Κάποιες από αυτές λοιπόν συνέβησαν δημόσια όπως η νίκη μου στο x factor η οποία αποτέλεσε ουσιαστικά και την αφετηρία αυτής της πορείας, η συμμετοχή μου στη Eurovision αλλά υπήρξαν και στιγμές ορόσημο στην επαγγελματική μου πορεία που συνέβησαν σε πιο προσωπικό επίπεδο όπως κάποιες συνεργασίες που έγιναν για μένα σχολείο ή πανεπιστήμιο καλύτερα. Ακόμα και δισκογραφικές συνεργασίες οι οποίες για μένα ήταν όνειρο, ως παιδί και τώρα τις έχω τόσο ψηλά στο μυαλό και τόσο σφιχτά κρατημένες στην αγκαλιά μου. Θεωρώ επίσης ότι όταν κάτι στιγματίζει τον άνθρωπο, τον στιγματίζει συνολικά και τα αποτελέσματα μιας τέτοιας στιγμής, εμπειρίας, αλλοιώνουν ολόκληρο τον χαρακτήρα του ανθρώπου, άσχετα αν αυτή προέρχεται από τον επαγγελματικό ή τον προσωπικό τομέα. Τέλος σταθμός στη ζωή μου ήταν σίγουρα ο γάμος μου. 

  • Για ποια συνεργασία από όλες αυτές που έχεις κάνει νιώθεις υπερήφανος; Έτυχε να μετανιώσεις για κάποια;

Κάθε συνεργασία είναι μια ευκαιρία να συνυπάρξεις με κάποιους ανθρώπους για ένα χρονικό διάστημα. Εγώ προσπαθώ σε κάθε συνεργασία να κερδίζω και κάτι, οπότε έχω πολλές συνεργασίες στην καρδιά μου. Η πρώτη μου ήταν με την Νατάσα Θεοδωρίδου κι έτσι ξεκίνησα τη διαδρομή αυτή. Σταθμός αποτέλεσε η συνεργασία με τον Δημήτρη Μητροπάνο στην «Ιερά οδό» το 2010, τον οποίο παρακολουθούσα κάθε βράδυ με ενθουσιασμό μωρού που βλέπει κάτι για πρώτη φορά. Τεράστια αγάπη πήρα από την Πέγκυ Ζηνα. Πέρασα φανταστικά με την Έλλη Κοκκίνου, τον Διονύση Σχοινά. Κάθε συνεργασία έχει τη θέση της στην καρδιά μου για ξεχωριστούς λόγους.

  • Το κεφάλαιο της Eurovision πιστεύεις πως έχει κλείσει για εσένα η θα δοκίμαζες να πας ξανά;

Αν και δεν ήμουνα ποτέ φανατικός ακόλουθος του θεσμού, η εμπειρία του να συμμετέχει κανείς στη Eurovision είναι απίστευτη, μοναδική. Πώς τόσος κόσμος από τόσες χώρες, τόσες κουλτούρες συσπειρώνονται και γιορτάζουν μαζί. Περιττό επίσης να πω πόσο μεγάλη είναι η παραγωγή της Eurovision η οποία είναι και από τις μεγαλύτερες που συμβαίνουν στον πλανήτη. Είναι πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία, μια έντονη περίοδος που στο τέλος σου αφήνει μόνο χαρά και ενθουσιασμό, ανεξάρτητα από τη θέση που θα πάρεις. Παρ’ όλ’ αυτά θεωρώ πως για την ώρα, αυτό το κεφάλαιο έχει ολοκληρωθεί για μένα, αλλά ποτέ μην λες ποτέ.

  • Έτυχε να σου γίνει πρόταση ποτέ για κάπoιο reality show; Θα πήγαινες στο Survivor για παράδειγμα;

Έχει τύχει ναι. Τα τελευταία όμως χρόνια, προτεραιότητα μου είναι η μουσική μου, το τραγούδι και γενικά η επαγγελματική μου εξέλιξη. Δεν ένιωσα λοιπόν ότι μπορούσε κάποια από τις προτάσεις που μου έγιναν να με βοηθήσει σε αυτό το επίπεδο. Για το survivor που με ρωτάς συγκεκριμένα, θα μπορούσα να οργανώσω παρόμοια παιχνίδια με φίλους κάποια στιγμή, γιατί μου αρέσουν αυτού του τύπου δραστηριότητες, αλλά δεν θα πήγαινα όχι.

  • Έχεις δεχθεί κάποια ακραία κίνηση θαυμασμού από θαυμάστριά σου, και αν ναι πως το χειρίστηκες;

Έχουν συμβεί διάφορα ευτράπελα. Ένα από αυτά συνέβη ενώ τραγουδούσα στην υπερυψωμένη σκηνή της συναυλίας κι ένα κορίτσι τράβηξε το κορδόνι από το παπούτσι μου και το έβγαλε, με αποτέλεσμα να μου βγαίνει το παπούτσι στην υπόλοιπη συναυλία.

  • Έχεις σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή σου αν δεν έπαιρνες την απόφαση να γίνεις τραγουδιστής; Παλαιότερα σε Q&A σου, είχες πει πως αν δεν γινόσουν τραγουδιστής θα ήσουν ποδοσφαιριστής, με το ποδόσφαιρο να ήταν το απωθημένο που “κόπηκε” απότομα.

Ναι, το ποδόσφαιρο είναι η δεύτερη μου αγάπη. Όταν έμπαινα στο γήπεδο απελευθερωνόμουν γιατί έκανα κάτι που αγαπώ πολύ. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν ανεβαίνω στη σκηνή. Ο αθλητισμός όμως μπορεί να προσφέρει διαφορετικές συγκινήσεις κι επειδή βίωσα τέτοιες, ήθελα να ασχοληθώ μόνο αυτό μέχρι τα 20 μου χρόνια. Η μουσική παρόλα αυτά ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου από πολύ παιδική ηλικία αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι επαγγελματικό σε αυτό τον τομέα. Το ποδόσφαιρο λοιπόν είναι ένα απωθημένο μου το οποίο όμως το εκτονώνω ερασιτεχνικά 1-2 φορές την εβδομάδα με φίλους.

  • Η σχέση σου με τον Θεό είναι γνωστή και επιλέγεις τις γιορτές του Πάσχα να βρίσκεσαι στην εκκλησία του χωριού σου, στη θέση του ψάλτη, νιώθεις να σε γεμίζει αυτό και να αντλείς την απαραίτητη δύναμη;

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ήταν κοντά στην εκκλησία. Έτσι κι εγώ από μικρός είμαι εξοικειωμένος με τα μυστήρια της εκκλησίας. Γύρω στα 20 μου χρόνια, έκανα την «επανάσταση» μου γιατί πολλά από όσα είχα μάθει, όπως τα είχα μάθει, ερχόντουσαν σε σύγκρουση με κάποιες επιθυμίες μου κι από μου προκαλούσε ταραχή. Έτσι άρχισα να διαβάζω και γενικά να ψάχνω πιο βαθιά την αλήθεια, αμφισβητώντας πολλά από όσα πίστευα και κυρίως τον τρόπο που τα πίστευα. Στην Πάτρα ως φοιτητής γνώρισα τον ηγούμενο ενός μοναστηριού, με τον οποίο κάναμε πολλές συζητήσεις. Κυρίως εγώ έκανα απορίες. Μέσα, λοιπόν, από τις απαντήσεις του γέροντα ανακάλυψα ξανά τον Θεό, που όχι μόνο δεν μου δημιουργούσε συγκρούσεις αλλά αντίθετα μου έλυνε κάθε ταραχή και αμφιβολία ανάλογα σίγουρα και με τη δική μου πίστη. Είχα στο μυαλό μου έναν Θεό δικαστή και γνώρισα έναν Θεό γιατρό.

  • Έξι μήνες μετά τον γάμο σου, τι αλλαγές παρατηρείς στη σχέση σας;

Ο έγγαμος βίος εξελίσσεται πολύ όμορφα με τα πάνω και τα κάτω του, όπως κάθε συζυγία. Αυτό που άλλαξε με το μυστήριο του γάμου είναι ότι με τη σύζυγο μου γίναμε συνοδοιπόροι στη ζωή αλλά και για πάντα. Ο Θεός, μέσα από το μυστήριο του γάμου, ενώνει δυο ανθρώπους που προχωράνε μαζί προς Αυτόν και ο δεσμός αυτός δεν γνωρίζει θάνατο. Όπου υπάρχει Θεός, δεν υπάρχει θάνατος. Μέσα από το γεγονός του γάμου λοιπόν συνειδητοποίησα ότι η Βασιλική είναι ο άνθρωπος με τον οποίο επέλεξα να συμπορευτώ, να ακουμπήσω, να παραδοθώ κι έτσι έγινε ο πιο κοντινός και πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής μου.

  • Ο γάμος σας ήταν ακριβώς έτσι όπως τον είχατε φανταστεί/ονειρευτεί;

Ήταν ακόμα πιο όμορφος γιατί είναι διαφορετικό να τον σχεδιάζεις και να τον φαντάζεσαι και διαφορετικό να το ζεις.

  • Υπήρξαν κάποια ευτράπελα εκείνην την ημέρα που να θυμάσαι και να χαμογελάς;

Για να χαμογελάμε έχουμε σίγουρα πολλές στιγμές. Περάσαμε πολύ όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Ευτράπελα όμως, αναπάντεχα, δεν είχαμε. Όλα πήγαν όπως τα είχαμε προγραμματίσει.

  • Πρωτοπορήσατε σε σχέση με την τάση της εποχής, επιλέγοντας να κάνετε έναν ανοιχτό γάμο στο χωριό σου την Αραδίππου, πως πήρατε αυτήν την απόφαση;

Το μυστήριο έγινε στο χωριό μου, εκεί που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Είμαστε και οι δυο άνθρωποι που μας αρέσει η παράδοση, οπότε κάναμε τον γάμο μας στην Αραδίππου με άρωμα Κυπριακό και κάναμε κι αντίγαμο στους Ασβεστάδες (Διδυμότειχο) στον Έβρο, με άρωμα Θρακιώτικο. Όπως ήταν λοιπόν η παράδοση, καλεσμένοι μας δεν ήταν μόνο συγγενείς και φίλοι αλλά και όλοι οι συγχωριανοί μας.

  • Μετέπειτα πραγματοποιήσατε τον αντίγαμο σας στο Διδυμότειχο. Από εκεί ποιες στιγμές κρατάς; Tι σε συγκίνησε αλλά και τι διαφορές είχε με αυτόν στην Κύπρο.

Και στις δυο περιπτώσεις, Αραδίππου και Ασβεστάδες, η αγάπη των ανθρώπων μας με συγκίνησε πάρα πολύ. Άνθρωποι από τον κύκλο της συζύγου μου που με αγκάλιασαν με τέτοια δύναμη που ένιωθα να λιώνω μέσα σε αυτήν και το ίδιο πιστεύω ένιωσε και η Βασιλική στην Αραδίππου. Οι παραδοσιακές στολές με τις οποίες μας υποδέχτηκαν στους Ασβεστάδες και γενικά η κουλτούρα δυο περιοχών παντρεύτηκε στο γάμο μας. Αυτά εμένα με συγκινούν πολύ γιατί αισθάνομαι ότι γινόμαστε κουβαλητές μιας πολιτιστικής ιστορίας η οποία ταξιδεύει στο χρόνο μέσα από εμάς. Οι παραδοσιακοί χοροί και τα βήματα των Κυπρίων και των Θρακιωτών που έσμιγαν κάτω από τα όργανα της παράδοσής μας, τα χαμόγελα, οι φωνές. Όμορφες, συγκινητικές στιγμές.

  • Το ταξίδι στην Τανζανία τον Αύγουστο που κάνετε, ήταν στο πλαίσιο του μήνα του μέλιτος σας;

Ναι, επιλέξαμε έναν προορισμό με έναν διαφορετικό και εντελώς ξένο προς εμάς πολιτισμό. Πήγαμε αρχικά στη Ζανζιβάρη και μετά στη Τανζανία.

  • To ενδεχόμενο να μεγαλώσετε την οικογένεια σας με τη Βασιλική, το έχετε σκεφτεί η συζητήσει;

Δεν είναι κάτι το οποίο θα προγραμματίσουμε. Το θέλουμε και οι δυο πολύ και ευχόμαστε να έρθει όταν με το καλό έρθει. Για μας το παιδί είναι καρπός της αγάπης και ποιος δεν θα ήθελε η αγάπη του για τον ή την σύντροφό του να καρποφορήσει.

  • Στους λογαριασμούς σου στα social media δεν επιλέγεις να μοιράζεσαι συχνά στιγμές της προσωπικής σου ζωής, νιώθεις πως δεν έχει ανάγκη ο κόσμος να γνωρίζει περισσότερα για εσένα πέραν της επαγγελματικής σου ζωής;

 Όπως και στη ζωή μου, έτσι και στα social media δρω ελεύθερα. Δεν έκρυψα ποτέ κάτι, ούτε έκανα κάτι επιτηδευμένο για να προκαλέσω. Όταν αισθανθώ ότι θέλω να μοιραστώ κάτι επαγγελματικό ή προσωπικό με τους ανθρώπους που με ακολουθούν στα social media, το κάνω. Απλά δεν είμαι σίγουρα ο άνθρωπος ο οποίος έχει την τάση να καταγράφει γενικά τις στιγμές του. Δηλαδή και κινητό να μην είχα και να είχα μια φωτογραφική μηχανή, δεν θα τη χρησιμοποιούσα πολύ συχνά. Ταξίδια όταν πάω είναι λίγες οι φωτογραφίες που φέρνω μαζί μου πίσω. Προτιμώ οι στιγμές μου να καταγράφονται στο μυαλό και στην καρδιά μου κι αυτό γίνεται με το να είμαι παρόν εκεί, ολόκληρος, χωρίς να σκέφτομαι ότι αν δεν τραβήξω τη στιγμή θα χαθεί. Δεν χάνεται, αντίθετα, η στιγμή κινδυνεύει σίγουρα να χαθεί αν ψάχνω το κινητό μου ή τη γωνία λήψης για να την απαθανατήσω.

  • Τα φετινά Χριστούγεννα πως σκοπεύετε να τα περάσετε;

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ένα συνδυασμός επαγγελματικών υποχρεώσεων και οικογενειακών στιγμών. Στην Κύπρο συνεχίζονται οι εμφανίσεις μας στο Savoy Music Restaurant 17 & 24 Δεκεμβρίου και στην Αθήνα ξεκινήσαμε χθες 15 Δεκεμβρίου στο 4712 και θα είμαστε κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

 

 

Tags λούκας γιώρκας, Συνεντευξη, αποκλειστικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4949 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3205 s // Total time: 2.8154 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X