Η nutritionist σε συμβουλεύει πώς να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους για τη νέα χρονιά 


Η nutritionist σε συμβουλεύει πώς να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους για τη νέα χρονιά 

Η Άντρια Ιωάννου, κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος σου δίνει χρήσιμες συμβουλές.    

Ο ερχομός της νέας χρονιάς είναι η ιδανική ευκαιρία για να βάλεις νέους στόχους. Η δυσκολία όμως δεν είναι το τι στόχους θα βάλεις, αλλά το πως θα τους πετύχεις. Βέβαια, για να τα καταφέρεις χρειάζεται επιμονή, υπομονή, θέληση και όχι μόνο! Οι στόχοι σου θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί για μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Αν ο στόχος σου είναι να βελτιώσεις την υγεία και τη διατροφή σου, διάβασε πιο κάτω πως να το πετύχεις.

•    Σκέψου θετικά. Συγκεντρώσου αρχικά στα τρόφιμα που θέλεις να βάλεις στη διατροφή σου περισσότερο και όχι σε αυτά που πρέπει να περιορίσεις. Για παράδειγμα, βάλε στόχο να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Μην στοχεύεις στο τι να μην τρως, αφού η στέρηση δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

•    Μην τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία. Σου εγγυώμαι ότι θα υπάρξουν προκλήσεις και δυσκολίες. Αν αφήνεις την προσπάθεια κάθε φορά που ξεφεύγεις από το στόχο σου, δεν θα τον πετύχεις ποτέ. 

•    Βρες την ιδανική σωματική άσκηση για σένα και το πρόγραμμα σου. Μπορεί να σε βολεύει το γυμναστήριο μετά τη δουλειά, το περπάτημα στο πάρκο το πρωί, οι ασκήσεις στο σπίτι, η βόλτα με το σκύλο σου. Επέλεξε κάτι που σε ευχαριστεί και παράλληλα σε γυμνάζει και το σώμα σου θα σε ευχαριστεί. 

•    Στόχευσε σε μια διατροφή υγιεινή και ισορροπημένη. Μην ενδώσεις σε δίαιτες με ημερομηνία λήξης, δίαιτες που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων ή δίαιτες που υπόσχονται τεράστια απώλεια βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Κάνε τον στόχο σου:

•    Συγκεκριμένο: σκέψου τι θέλεις να πετύχεις ακριβώς, γιατί και ποιος θα σε βοηθήσει σε αυτό π.χ "Θέλω να χάσω 4 κιλά σε ένα μήνα για να βελτιώσω την υγεία μου με τη βοήθεια της διαιτολόγου και του γυμναστή μου".

•    Μετρήσιμο: με ποιο τρόπο θα "μετράς" αν πετυχαίνεις το στόχο σου π.χ ζύγισμα ή λιπομέτρηση

•    Επιτεύξιμο: ο στόχος σου θα πρέπει να μπορεί να επιτευχθεί λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες, τη θέληση και το πόσο οργανωμένη είσαι

•    Ρεαλιστικό: για να πετύχεις το στόχο πρέπει να είναι ρεαλιστικός π.χ μια απώλεια 5 κιλών την εβδομάδα δεν είναι ρεαλιστική

•    Με χρονικό περιορισμό: βάλε ένα χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θέλεις να τα έχεις καταφέρει π.χ μέχρι το καλοκαίρι θέλω να έχω χάσει 15 κιλά

Να θυμάσαι ότι τα μικρά σταθερά βήματα είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν στο στόχο σου και όχι το να αλλάξεις τρόπο ζωής μέσα σε μια μέρα.

Άντρια Ιωάννου

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (BSc, MSc)

Συμβεβλημένη με το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ)

Τηλ. 96799026

Διεύθυνση: Υμηττού 1Α Πλατύ Αγλαντζιάς 2113, Λευκωσία

Email: andriaioannou_nutrition@outlook.com

Facebook: Andria Ioannou Clinical Dietitian / Nutritionist

Instagram: @ai.dietitian

Tags νεα χρονια, αντρια ιωαννου, Διατροφή, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9547 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2389 s // Total time: 2.1936 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X