Ένα Σάββατο στο κέντρο της Λευκωσίας 


Ένα Σάββατο στο κέντρο της Λευκωσίας 

Ο ιδανικός προορισμός για τους Λευκωσιάτες και όχι μόνο!  

Δεν είμαι παιδί που μεγάλωσε στο κέντρο της πρωτεύουσας, ωστόσο, όλες μου οι εφηβικές αναμνήσεις είναι από τις βόλτες μου τα σαββατοκύριακα στη Μακαρίου. Μπορεί το τότε να μην μοιάζει σε τίποτα ίδιο με το σήμερα, αλλά αυτό που παραμένει ίδιο είναι η λαχτάρα και η προσμονή μου να βρεθώ στο κέντρο της πόλης και να συναντήσω τους φίλους μου, όπως ακριβώς κάναμε και τότε. 

Η Λεωφόρος Μακαρίου που ανέκαθεν ήταν το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, δίνοντας τον παλμό στη γύρω περιοχή, έχει αναβαθμιστεί και έχει μεταμορφωθεί σε έναν ευρωπαϊκών προτύπων προορισμό, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από το κέντρο κάποιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. 

Έτσι το ραντεβού με την παρέα μου δόθηκε το Σάββατο, γύρω στις 11 το πρωί στη μικρή πλατεία, κάτω από το κτίριο 360, που είναι πλέον σήμα κατατεθέν της λεωφόρου και ολόκληρης της Λευκωσίας, θα έλεγα, αποτελώντας τον “φάρο” που οδηγεί στην “καρδιά” της πόλης. 

Και αφού κάνουμε ένα μικρό meeting για το που θα πάμε για brunch και πρωινό καφεδάκι, καθώς οι επιλογές πλέον είναι αρκετές ανάμεσα σε cozy μπραντζάδικα, talk of the town καφετέριες με κρουασάν και γνωστές αλυσίδες χώρων εστίασης, που βρίσκονται πολύ κοντά το ένα με το άλλο, απολαμβάνουμε ταυτόχρονα και τη βόλτα μας ανάμεσα σε κόσμο που βολτάρει και παιδιά που τρέχουν παίζοντας στο ιδιαίτερο σιντριβάνι που σίγουρα ενθουσιάζει τους μικρούς κυνηγώντας τα τρεχούμενα νερά. 

Πάντα ο χρόνος κυλάει τόσο όμορφα όταν συναντιέσαι με φίλους και δεν θες με τίποτα να αποχωριστείς αυτές τις χαλαρές στιγμές, “σπάζοντας” για μερικές ώρες τη ρουτίνα της καθημερινότητας και ξεφεύγοντας για λίγο από τις υποχρεώσεις. 

Έτσι αποφασίζουμε να συνεχίσουμε τη βόλτα μας με κάτι που λατρεύω! Εντάξει, δεν θα σου το κρύψω. Και ποιο κορίτσι δεν αγαπά το shopping, όταν μάλιστα είναι τόσο διαθέσιμο μόλις μερικά μέτρα πιο κάτω. Στη Μακαρίου μπορείς να βρεις ό,τι χρειάζεσαι από είδη ένδυσης και υπόδησης για όλες τις περιστάσεις, προϊόντα ομορφιάς, είδη ευεξίας με bio products, ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, παιχνίδια και δώρα για ξεχωριστές στιγμές. Η Μακαρίου, για εμάς τις γυναίκες, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας δρόμος ομορφιάς και ευεξίας με μία γκάμα επιλογών που σίγουρα βρίσκονται στη shopping list μας. 

Και η ώρα περνάει στα μαγαζιά χωρίς να το αντιληφθούμε κι έχει σχεδόν πέσει το σούρουπο και αποφασίζουμε να πάμε για late lunch ή early dinner. Ανηφορίζουμε τη λεωφόρο αναζητώντας το ιδανικό εστιατόριο για φαγητό. Και σε αυτήν την περίπτωση οι επιλογές είναι πολλές με ευρωπαϊκή κουζίνα, με ανατολίτικες επιρροές, στο χέρι επιλογές και à la carte εστιατόρια

Η ανανεωμένη Μακαρίου έτσι όπως έχει αναβαθμιστεί, μου δίνει πάντα την εντύπωση, ενός τεράστιου πεζοδρόμου που νιώθω ασφαλής να κινούμαι σε αυτήν καθώς η ροή των οχημάτων είναι πολύ συγκεκριμένη και το περπάτημα γίνεται πιο εύκολο για εμάς τους πεζούς. Η βόλτα μας, έτσι, συνεχίζεται και ο δρόμος μας βγάζει στην ανανεωμένη πλατεία Ελευθερίας που εκτός από στολίδι της πρωτεύουσας, αποτελεί και ένα από τα πιο instagrammable location της πόλης. Τα σκαλιά που οδηγούν στο κάτω μέρος της πλατείας, σίγουρα θα τα έχεις χιλιοδεί, κάνοντας scrolling στα social media. Η φωτογράφηση ήταν μονόδρομος! Sorry… I’m not sorry! 

Έχει βραδιάσει και τα φώτα έχουν “σκεπάσει” την πόλη, δημιουργώντας μία μοντέρνα αστική ατμόσφαιρα και ταυτόχρονα ένα οικείο αίσθημα ότι βρίσκεσαι στο “σπίτι” σου. Η ημέρα μου στο κέντρο της πόλης συνήθως ολοκληρώνεται με ένα κρασάκι σε κάποιο Bistrot ή ίσως ένα early cocktail σε κάποιο μπαράκι.

Η Μακαρίου αναμφισβήτητα έχει δώσει πνοή στην πρωτεύουσα και αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για τους πολίτες της που θέλουν να ξεφύγουν για μερικές ώρες από τα συνηθισμένα συμβάλλοντας καταλυτικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων. 

Tags λεωφορος μακαριου, ΚΕΝΤΡΟ, Λευκωσια, πρωτευουσα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6906 s (235 Queries.) // Parse time: 0.3490 s // Total time: 3.0396 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X