6 συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις για να καθυστερήσεις την απώλεια κολλαγόνου


6 συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις για να καθυστερήσεις την απώλεια κολλαγόνου

Πρόλαβε τα σημάδια γήρανσης με 6 εύκολους τρόπους.

Η παραγωγή του κολλαγόνου που διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό αρχίζει να μειώνεται στα τέλη της δεκαετίας των είκοσι και στις αρχές της δεκαετίας των τριάντα, αλλά μια προσεγμένη καθημερινή ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρησή του και στην τόνωσή του – χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάποια χειρουργική επέμβαση.

Πότε παρατηρείται απώλεια κολλαγόνου;

Μεταξύ των ηλικιών 25 και 30 ετών, αρχίζουμε να χάνουμε ένα ποσοστό του κολλαγόνου ετησίως. Η διαδικασία αυτή επιταχύνεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Η εφαρμογή της σωστής ρουτίνας μπορεί να βοηθήσει τόσο στη διατήρηση του υπάρχοντος κολλαγόνου, όσο και στην τόνωση της παραγωγής νέου κολλαγόνου. Η αισθητική παρέμβαση – όπως τα ενέσιμα ή οι θεραπείες με ραδιοσυχνότητες- κάνει τη διαφορά, αλλά ακόμη και αν κάνεις υποχωρήσεις, είναι απαραίτητο να καθιερώσεις και να τηρήσεις καλές συνήθειες περιποίησης του δέρματος.

Τι είναι το κολλαγόνο και πώς επηρεάζει την εμφάνιση του δέρματος;

Το κολλαγόνο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα και παράγεται από κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες. Η κύρια λειτουργία του είναι να δημιουργεί και να διατηρεί τις δομές των ιστών που αποτελούν το σώμα, δημιουργώντας ανθεκτικές, ισχυρές και εύκαμπτες ίνες, γνωστές ως ίνες κολλαγόνου.

Οι ίνες αυτές δεσμεύουν συνδετικούς ιστούς όπως οι τένοντες, οι μύες ή το δέρμα και επηρεάζονται καθώς μεγαλώνουμε, καθώς ο μεταβολισμός των δερματικών κυττάρων γίνεται όλο και πιο αργός, επηρεάζοντας την ταχύτητα σύνθεσης του κολλαγόνου. Η μείωση του κολλαγόνου, μαζί με την απώλεια ελαστίνης (μια βασική πρωτεΐνη του δέρματος που είναι υπεύθυνη για την παροχή ελαστικότητας) και την αφυδάτωση του δέρματος, είναι τρεις από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση του δέρματος.

6 απλές συνήθειες που πρέπει να εφαρμόσεις τώρα

1. Μείωσε την έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποίησε SPF καθημερινά

Η υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, λόγω της οξείδωσης που παράγεται από τις υπεριώδεις ακτίνες (επιταχύνοντας) την ταχεία καταστροφή του κολλαγόνου και τη μείωση της παραγωγής του. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς επαρκή αντηλιακή προστασία.

2. Αναζήτησε ροφήματα από πράσινο τσάι και τζίντζερ

Οι experts συνιστούν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη ροφήματα όπως το πράσινο τσάι και το τζίντζερ. Τα φυτοχημικά είναι ισχυρές φυτικές ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης των κυττάρων.

3. Πρόσθεσε στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο

Η πρωτεΐνη του κολλαγόνου, μπορεί να βρεθεί σε:

  • Ζωμό οστών
  • Ψάρια όπως ο τόνος ή ο σολομός
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Ξηρούς καρπούς
  • Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (ντομάτες, φράουλες, πορτοκάλια, πιπεριές) λέγεται επίσης ότι βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου

4. Μείωσε την κατανάλωση λιπών και σακχάρων

Kαθώς και των επεξεργασμένων τροφίμων. Επηρεάζουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης εξαιτίας των χαμηλής ποιότητας πρωτεϊνών τους.

5. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Τα κύτταρά μας χρειάζονται νερό για να αναγεννηθούν και να αποβάλλουν τις τοξίνες.

6. Να αποφεύγεις τον καπνό και το αλκοόλ

Αυτονόητο, αλλά αξίζει να θυμηθούμε πόσο αρνητικά επηρεάζουν το δέρμα, προκαλώντας φθορά των ινών κολλαγόνου και επηρεάζοντας την κατακράτηση υγρών και την οξυγόνωση και θρέψη των κυττάρων.

Tags απωλεια κολλαγονου, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ, Ομορφια, beauty, collagen loss


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.8923 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3550 s // Total time: 3.2473 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X