Πρώτες βοήθειες για καλοκαιρινά τσιμπήματα


Πρώτες βοήθειες για καλοκαιρινά τσιμπήματα

Εάν ανήκεις στις ομάδες υψηλού κινδύνου για τρομοκρατικές επιθέσεις από... τα έντομα του καλοκαιριού, καλύτερα να λάβεις τα μέτρα σου. Η κ. Ιφιγένεια Δανοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Δερματολογίας, μας παρέχει τις απαραίτητες οδηγίες.  

Αν σε τσιμπήσει μέλισσα ή σφήκα: Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, αν και ο πόνος θα είναι έντονος και οξύς. Αφαίρεσε το κεντρί με το ειδικό έμβολο που θα βρεις στα φαρμακεία και βάλε αμέσως επάνω ένα παγάκι μέσα σε μια γάζα, για να μην προχωρήσει το οίδημα. Αν έχεις ιστορικό αλλεργίας, πιες ένα αντιισταμινικό και κάνε την ένεση της κορτιζόνης. Διαφορετετικά άπλωσε μαι αντιισταμινική ή μια κορτιζονούχα αλοιφή.

Αν σε τσιμπήσει τσούχτρα: Η τοξική ουσία της είναι ελαφριά, οπότε, εκτός από το κάψιμο, το οίδημα υποχωρεί γρήγορα. Πλύνε καλά την πληγή (αν θέλεις, μπορείς να τρίψεις προηγουμένως πάνω της λίγη άμμο) και άπλωσε σε αυτήν καταπραϋντική κρέμα ή αμμωνία.

Αν σε δαγκώσει φίδι ή σε κεντρίσει σκορπιός: Εξαρτάται από την περίπτωση. Τα περισσότερα δεν είναι δηλητηριώδη, αλλά αυτό δεν αποτελεί και σίγουρη εγγύηση. Δέσε την πληγή λίγο πιο ψηλά για να μην προχωρήσει το δηλητήριο και πήγαινε γρήγορα στο Κέντρο Υγείας για έναν αντιοφικό ορό. Αν ο καλός σου σκοτώσει το φίφι, ας το έχετε μαζί για να εντοπιστεί το είδος του και να λάβεις το κατάλληλο αντίδοτο.

Tags καλοκαιρι, ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6396 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3125 s // Total time: 2.9521 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X