Πήγαμε, είδαμε: Do it eco


Πήγαμε, είδαμε: Do it eco

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη \"οικολογική\" επίδειξη μόδας στην Κύπρο. Το ilovestyle.com ήταν εκεί.

Στα πρἀσινα ντύθηκε το Δημαρχείο Λευκωσίας την Πέμπτη που μας πέρασε, καθώς φιλοξένησε την πρώτη οικολογική επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο.Το Do It Eco είναι μια οικολογική πασαρέλα, σαν κι αυτές που παρουσιάζονται σε διάφορες πόλεις όπως το Δουβλίνο, το Βερολίνο, το Βανκούβερ, η Νέα Υορκη. Η Λευκωσία είναι η πέμπτη κατά σειρά πόλη που φιλοξενεί αντίστοιχη εκδήλωση, ενώ σειρά τώρα έχει η Αθήνα.

Είκοσι Κύπριοι και Έλληνες σχεδιαστές παρουσίασαν τις καλοκαιρινές τους δημιουργίες φτιαγμένες εξ ολοκλήρου από υλικά που δεν έτυχαν χημικής επεξεργασίας. Πράσινο λοιπόν το concept , αλλἀ άσπρες και μπεζ οι αποχρώσεις που κυριάρχησαν. Εντυπωσιακό το ολόλευκο μακρύ φόρεμα με υπογραφή Parthenis, με τολμηρά κοψίματα στο πάνω μέρος που έμοιαζαν με υφασμάτινο σκελετό. Κοινό στοιχείο στις δημιουργίες των σχεδιαστών ήταν τα διάφανα υφάσματα. Το styling ήταν λιτό και ταίριαζε απόλυτα με την οικολογική διάσταση του runway, μινιμαλισμός, ελαφρότητα και γήινοι τόνοι συμπλήρωναν το σκηνικό.

Οι δημιουργίες της Έλενας Παύλου ξεχώρισαν καθώς ήταν οι μόνες που είχαν άλλη μονοχρωμία. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν ενα ροζ φόρεμα με ανορθόδοξες γραμμές, στις οποίες μας έχει συνηθίσει εξάλλου η σχεδιάστρια. (Διάβασε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ilovestyle.com). Πιο παιχνιδιάρικη διάθεση από τους Νατάρ και Γεωργίου, υπενθυμίζοντας ότι το οικολογικό δε θρηνεί πάντα για την κατἀντια της μητέρας γης, αλλά μπορεἰ να εἰναι και εύθυμο. Χαρακτηριστικό ήταν το αθλητικό καπελάκι που θα δούμε στην κολεξιόν τους τον επὀμενο χρόνο, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι. Το Eco λοιπόν είναι τάση στη μόδα, αλλά και τρόπος ζωής! Δεν το ξεχνάμε.

Δες τις φωτογραφίες με τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της πασαρέλας.

Tags μόδα, οικολογια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7797 s (233 Queries.) // Parse time: 0.1921 s // Total time: 1.9718 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X