Η Σεβίλλη είναι cool!


Η Σεβίλλη είναι cool!

Θέλεις να κάνεις ένα φθινοπωρινό μικρό διάλειμμα και ν’ ανανεωθείς; Θέλεις να πας σ’ έναν cool προορισμό και ν’ απολαύσεις μια άλλη κουλτούρα; Τότε η Σεβίλλη είναι η πόλη σου!

Όταν σου λένε "πάω Ισπανία διακοπές", ο πρώτος προορισμός που σου έρχεται στο μυαλό είναι η Βαρκελώνη, με τα εκατομμύρια fans σ’ όλο τον κόσμο. Σίγουρα, αν πεις Σεβίλλη, κάποιοι "δήθεν" θα σε στραβοκοιτάξουν. Κι όμως, η Σεβίλλη είναι ένας από τους πιο ωραίους ανοιξιάτικους προορισμούς. Άσε που είναι η καλλιτεχνική, πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της νότιας Ισπανίας. Η πόλη χωρίζεται στα δύο από τον ποταμό Guadalquivir (Γουαδαλκιβίρ). Στη μια πλευρά ξεχωρίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα περισσότερα αξιοθέατα (Καθεδρικός, Alcazar, Plaza de España κ.ά.), ενώ απ’ την άλλη πλευρά βρίσκεται η πολύ γραφική περιοχή Triana (με τεράστια μουσική παράδοση στο φλαμένκο). Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις τη Σεβίλλη είναι να την περπατήσεις, αφού τα περισσότερα αξιοθέατα είναι σε κοντινή απόσταση απ’ το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Τι θα δω
Το φρούριο του Alcazar με το βασιλικό παλάτι (Real Alcazar), ενώ αξίζει και μια βόλτα στους βοτανικούς κήπους στο πίσω μέρος του παλατιού. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τον Καθεδρικό της Σεβίλλης, που αποτελεί το σημείο αναφοράς της πόλης (εκεί φυλάσσονται και τα οστά του Χριστόφορου Κολόμβου-Cristóbal Colón). Το καμπαναριό του καθεδρικού (Giralda) είναι το πιο επιβλητικό κτίσμα στη Σεβίλλη -η θέα απ’ αυτό το σημείο είναι μαγευτική. Ακόμα, μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Museo de Bellas Artes, που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία και είναι το δεύτερο πιο σημαντικό μουσείο καλών τεχνών στην Ισπανία, μετά το φημισμένο Museo de Prado της Μαδρίτης. Επίσης, το Museo del Baile Flamenco, δηλαδή το Μουσείο του Φλαμένκο, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Γραφικός και όμορφος είναι ο δρόμος Calle Betis, στη συνοικία της Triana, στην απέναντι όχθη του ποταμού. Άλλα αξιοθέατα είναι η Plaza de España (η μεγαλύτερη και πιο επιβλητική πλατεία της πόλης) και το πάρκο Maria Luisa, ακριβώς δίπλα στην πλατεία.

Τι θα φάω
Πολλά και διάφορα μπορείς να γευτείς στη Σεβίλλη και φυσικά επιβάλλεται να δοκιμάσεις τάπας στο ‘El Rinconcillo’ (Gerona 40/www.elrinconcillo.es). Με ιστορία 337 χρόνων, κλασική διακόσμηση και σκονισμένα Fundador brandy στα ράφια του ξύλινου μπαρ, αποπνέει μια άλλη αύρα απ’ τα παλιά. Δοκίμασε salmonetes fritos (μικρά τηγανητά ψαράκια), tallo de caldo (σούπα από χοιρινό) και μισή μερίδα jamón serrano. Μια που θα ’σαι στη Σεβίλλη, καλά θα κάνεις να πας να φας στο ‘Hacienda Benazuza’ (Virgen de las Nieves/www.elbullihotel.com) του Ferran Adrià, εντός του ομώνυμου ξενοδοχείου (της αλυσίδας ‘El Bulli’). Βρίσκεται 25 λεπτά από το κέντρο της πόλης και οι δημιουργίες του είναι όνειρο και μοριακές. Αν είσαι στη γύρα και θέλεις κάτι οικονομικό, υπάρχει ένα εξαιρετικό pastry shop που ονομάζεται ‘La Campana’. Για τέλειο πρωινό δοκίμασε, στην Plaza de la  Alfalfa, το ‘Salon de Juegos’: φυσικός χυμός πορτοκάλι, σάντουιτς με queso fresco (φρέσκο τυρί) και καφές con leche, με μόλις €5. Άλλες προτάσεις είναι το ‘Casablanca’, στην La Aveñida de la Constitucion (Λεωφόρος του Συντάγματος), μπροστά από το γραφείο τουρισμού και το ‘Gorki’ μπροστά από το Torre del Oro. 

Πού θα πιεις
Πήγαινε μια βόλτα από το εναλλακτικό και περίεργο ‘El Garlochi’ (Calle Boteros 4) και παρήγγειλε στον μπάρμαν ένα ‘Sangre de Cristo’ (Αίμα Του Χριστού). Για αργότερα θα σου πρότεινα μια πολύ γνωστή disco με drag queen show, το ‘Café Isbiliya’ (Paseo de Cristóbal Colón 2). Αν πάλι θέλεις κάτι cool και χαλαρό το ‘La Cucaña’ (Calle de Betis 9, στην περιοχή Triana) είναι το καταλληλότερο μέρος, δίπλα στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ. Ξεκίνησε με vino de verano και μετά δοκίμασε gazpacho Andaluz, που σερβίρεται σε ποτήρι του κρασιού και γαρνίρεται με πιπεριές και κρεμμύδι. Βάλε στο πρόγραμμα και το ‘Abades’ (Abades 1) στην Barrio Santa Cruz. Εκεί θα δοκιμάσεις το aqua de Sevilla όπου η συνταγή του είναι μυστική, θα απολαύσεις μουσική και θα χαλαρώσεις. Αλλιώς, για ξεφάντωμα, πήγαινε για φλαμένκο στο ‘La Carbonería’ (Calle Levies 18, +34954214460).

Πού να μείνεις
Κοντά στον Καθεδρικό ναό της πόλης βρίσκεται το ‘Corral del Rey’ (Corral del Rey 12/www.corraldelrey.com) ένα μικρό και πολύ χαριτωμένο ξενοδοχείο, στην περιοχή Barrio de la Alfalfa (δίκλινο από €280). Εάν είσαι εναλλακτικός τύπος, κλείσε στο ‘Hacienda Belaluza’, σ’ ένα υπέροχο χωριουδάκι λίγο έξω από τη Σεβίλλη (+34955703344/www.elbullihotel.com). Για να ζήσεις αριστοκρατικά, σου προτείνω το ‘Casa No. 7’, (Virgenes 7, +34954221581/www.casanumero7.com), ένα κτίσμα του 19ου αιώνα, διακοσμημένο με αντίκες (δίκλινο από €177) ή το ‘Casa Sacristía Santa Ana Hotel’ (Alameda de Hércules 22, +34954915722/www.sacristiadesantaana.com). Έχει θέα στην Plaza de la Alameda και μοντέρνα διακόσμηση, ενώ το, πιο σημαντικό, δίκλινο κοστίζει μόλις €90.

Μην ξεχάσεις

  • Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείς τη Σεβίλλη είναι η άνοιξη.
  • Τα καλύτερα tapas για φθηνό φαγητό θα τα βρεις στο κέντρο. Δοκίμασε το ‘Casa Román’ (Plaza de los Venerables 1).
  • Αγόρασε από το διαδίκτυο τον οδηγό του ‘Time Out Seville & Andalucia’ (timeout.com/shop).
  • Η Σεβίλλη δεν είναι ‘πίσω’ απ’ τη σύγχρονη εποχή. Αρχιτέκτονες όπως η Zaha Hadid και ο Sir Norman Foster, καθώς και ένας από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες όλων των εποχών, ο Santiago Calatrava, δημιουργός της περίφημης γέφυρας, έχουν προσθέσει μια νότα μοντερνισμού στην πόλη.
  • Περπάτησε στο Metropol Parasol (Plaza de la Encarnación), μια ιδιαίτερη κατασκευή του βερολινέζου αρχιτέκτονα Jürgen Mayer.

Tags Σεβίλλη, Ταξιδι, Seville, travelling


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8020 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2796 s // Total time: 3.0816 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X