Διεθνή Φεστιβάλ Κύπρια


Διεθνή Φεστιβάλ Κύπρια

Το απόλυτο πολιτιστικό φεστιβάλ επιστρέφει δυναμικά για ακόμα μια χρονιά, για να μας παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, σε καιρούς κατά τα άλλα... φτωχούς!

Η διαφορά του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ "Κύπρια" έγκειται στην ύπαρξη καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος πήρε την "εντολή" όχι μόνο να βελτιώσει τα ήδη υψηλών προδιαγραφών επίπεδα του Φεστιβάλ, αλλά και να ανανεώσει την εικόνα του μέσω μιας νέας προσέγγισης και σύγχρονης αντίληψης. Ένα γεγονός το οποίο πραγματικά μας εντυπωσίασε, γιατί είναι πολύ υγιές ένα τόσο ενδιαφέρον φεστιβάλ να εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, έχοντας σαν γνώμονα την αγωγή της ψυχής και την εκπαίδευση της πολιτιστικής μας κουλτούρας. Θα μου πεις, τώρα, πώς μπορεί να βοηθήσει σε αυτό ένας καλλιτεχνικός διευθυντής; Μπορεί, γιατί πολύ απλά είναι ο άνθρωπος που βάζει σε τάξη τη σκέψη και το όραμα ενός φεστιβάλ, δίνοντάς του ταυτότητα και διαχρονικότητα. Ο κύριος Άντης Παρτζίλης, λοιπόν, αποφάσισε σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, να ακολουθήσει την κατεύθυνση "Μυθολογία, Μύθοι και Ιστορία" ως πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.
ΜΟΥΣΙΚΗ
Το Διεθνές Φεστιβάλ ξεκινά την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, η οποία θα παρουσιάσει το έργο "Μότσαρτ - Η Ζωή ενός Μύθου που σημάδεψε την Ιστορία της μουσικής", στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η ΣΟΚ θα παρουσιάσει συναυλία για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία, ενώ η ίδια παράσταση θα μεταφερθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Θέατρο Ριάλτο. Όσον αφορά στη μουσική, τη σκυτάλη παίρνει την Τρίτη 8 Οκτωβρίου η εξαιρετική Νένα Βενετσάνου, η οποία θα βρεθεί στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου για να παρουσιάσει τη μουσική παράσταση "1000 + 1 πόλεις", ένα μουσικό τοπίο που εξυμνεί την ιδέα της πόλης, τον πολίτη και τον πολιτισμό. Η σημαντική αυτή πρέσβης του ελληνικού τραγουδιού, θα τραγουδήσει για τις πόλεις που μας εμπνέουν και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο.
ΧΟΡΟΣ
Τις χορευτικές παραστάσεις που θα δοθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ, "ανοίγει" την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η παράσταση "Άτιτλο" με την υπογραφή της Καρολίνας Κωνσταντίνου. Ένα έργο που επαναφέρει στις μνήμες μας παλιές, αγνές... αληθινές αξίες! Οι παραστάσεις θα δοθούν την Τετάρτη 11/9 στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ στη Λευκωσία και το Σάββατο 14/9 και τη Δευτέρα 16/9 στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό. Την Πέμπτη 19/9 στο Θέατρο Ριάλτο θα παρουσιαστεί επίσης η "Carmina Burana", μία από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές του Spellbound Contemporary Ballet (κορυφαία ομάδα χορού της Ιταλίας), η οποία έχει ανέβει πάνω από 100 φορές, σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων την Αυστρία, την Ταϊλάνδη και την Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα στο Time Out Cyprus.

Tags go out, Διεθνή Φεστιβάλ, μουσικη, Θεατρο, χορο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7812 s (232 Queries.) // Parse time: 0.4855 s // Total time: 3.2667 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X