Ανάφη: Κυκλαδίτικη ομορφιά


Ανάφη: Κυκλαδίτικη ομορφιά

Μια ανάσα από τη Σαντορίνη, αλλά έχει μείνει άθικτη από τα πλοκάμια του μαζικού τουρισμού. Καταφεύγουν εδώ όσοι ταξιδιώτες αναζητούν μια ήσυχη γωνιά με αυθεντικό κυκλαδίτικο σκηνικό. Εδώ βρίσκεται και ο μεγαλύτερος μονολιθικός βράχος της Μεσογείου μετά το Γιβραλτάρ.::

Λένε πως η Ανάφη αναδύθηκε με προσταγή του Θεού Απόλλωνα για να προσφέρει καταφύγιο στον Ιάσονα και τους Αργοναύτες, όταν αυτοί κινδύνευσαν από μία μεγάλη καταιγίδα. Αν διαβάσετε κάπου ότι είναι ένα μικρό άγονο νησί, μην πιστέψετε ότι στερείται άγριας ομορφιάς -την οποία, παρεμπιπτόντως, θα λατρέψετε- γιατί η Ανάφη είναι ένας μικρός παράδεισος που έχει τις δικές του εκπλήξεις. Όταν πρωτοφθάσετε, θα μπείτε στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου με τα κουκλίστικα ταβερνάκια και θα κατευθυνθείτε πάνω στο μοναδικό οικισμό του νησιού, τη Χώρα, που αγκαλιάζει το λιμάνι αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 260 μέτρων. Χαρακτηριστικό της είναι τα θολωτά μονόχωρα σπίτια και τα στενά δρομάκια που οδηγούν στο παλιό ενετικό κάστρο. Πολλά διάσπαρτα ξωκλήσια και μοναδικές αγροτικές κατοικίες στολίζουν την ενδοχώρα του νησιού, όπως και κατάλοιπα αρχαίων καιρών. Ο καλύτερος τρόπος να τα δείτε από κοντά είναι να ακολουθήσετε τις Διαδρομές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος, οι οποίες διασχίζουν σχεδόν όλα τα σημεία ξεχωριστής ιστορικής, πολιτιστικής ή περιβαλλοντικής σημασίας.

Που να μείνετε:
1. Tο APOLLON VILLAGE HOTELαμφιθεατρικά κτισμένο, βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, το Κλεισίδι. Το ξενοδοχειακό χωριό με την κυκλαδική αρχιτεκτονική,   αποτελείται από 12 διαμερίσματα με μοναδική θέα στο πέλαγος.
2. H VILLA KALAMOTISSA βρίσκεται στη Χώρα της Ανάφης και αποτελείται από επτά νεόκτιστα δωμάτια με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ενώ κάθε δωμάτιο έχει το δικό του χαρακτήρα. Απολαύστε από τη βεράντα του δωματίου σας απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα.
3. Η ΒΙΛΑ ΓΑΛΗΝΗ μέσα στη Χώρα, αποτελείται από αυτόνομα studios που δεν στερούνται καθόλου πανέμορφης θέας. 
4. Το MAKI HOUSE αποτελείται από τέσσερα διαμερίσματα και δύο studios εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και με θέα το Αιγαίο και τις γύρω νησίδες. Το συγκρότημα βρίσκεται στο δυτικό σημείο της Χώρας.
5. Στο Συγκρότημα ΠΛΑΓΙΑ Bed & Breakfast, στη Χώρα, ρωτήστε αν το studio με τη σοφίτα είναι διαθέσιμο. Έχει χώρο για 4-5 άτομα και τη δική του βεράντα.

Τι να κάνετε:
1. Ανεβείτεστον Κάλαμο ύψους 450μ. Ο τεράστιος μονολιθικός βράχος αποτελεί σήμα κατατεθέν για το νησί. Είναι, μάλιστα, ο δεύτερος μεγαλύτερος βράχος της Μεσογείου μετά το Γιβραλτάρ. Στο ψηλότερο άκρο του φιλοξενεί το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής ή Παναγίας Καλαμιώτισσας. Είναι κτισμένο εκεί που άλλοτε υπήρχε ο ναός του Απόλλωνα Αιγλήτη.
2. Γνωρίστε τις αμμουδερές παραλίες του νησιού. Οι δημοφιλέστερες είναι ο Μεγάλος Ρούκουνας και το Κλεισίδι. Ανακαλύψτε, όμως, και τις βοτσαλωτές ερημικές παραλίες Καλαγκάθι Πράσσα, Βαγιά και Κυπαρίσσι.
3. Συνδυάστε το ταξίδι σας στην Ανάφη με μονοήμερη εξόρμηση στη Σαντορίνη. Το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί δύο ώρες.

Που να φάτε:
1. Στη ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, (), θα φάτε φρέσκο ψωμί, παραδοσιακά σπιτικά εδέσματα και νόστιμα γλυκά, ενώ θα είστε κοντά και στο Κλεισίδι.
2. Στο ΑΡΜΕΝΑΚΙ θα βρείτε κάθε ώρα της ημέρας αυτό που χριεάζεστε -από το πρωινό, μέχρι βραδινό γλέντι με νησιώτικα και ρακόμελο. 
3. Στο MANDRES BAR, πάνω στο λόφο, η θέα είναι εκπληκτική. Εδώ θα κατασταλάξετε για μουσική και χορό ή για ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Μη χάσετε:
ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, επισκεφθείτε στον Κάλαμο το Δρακοντόσπηλο. Είναι ένα εντυπωσιακό σπήλαιο με πολύχρωμους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, αλλά σε δύσβατη τοποθεσία στη βόρεια πλευρά του βράχου.

Tags Ταξιδι, κυκλαδες, αναφη, Διακοπές


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7214 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2291 s // Total time: 2.9505 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X