To ευχαριστώ του Μίκη Θεοδωράκη στη Μαρία Φαραντούρη


To ευχαριστώ του Μίκη Θεοδωράκη στη Μαρία Φαραντούρη

Με αφορμή τη συναυλία της σπουδαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας ο Μίκης Θεοδωράκης της απηύθυνε δημόσια το δικό του ευχαριστώ

Με την ευκαιρία των 50 χρόνων καλλιτεχνικής δραστηριότητας της Μαρίας Φαραντούρη να της απευθύνω δημόσια ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί με την υπέροχη φωνή της και την υπεύθυνη παρουσία της ομόρφυνε την μουσική και την ζωή μου.

Αθήνα, 9.9.2013

Μίκης Θεοδωράκης

Με αυτά τα λίγα λόγια ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης μίλησε για την ερμηνεύτρια που ταυτίστηκε με τη μουσική του. Να σημειώσουμε ότι η Μαρία Φαραντούρη γιορτάζει τα 50 χρόνια στο τραγούδι, με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο στις 17 Σεπτεμβρίου. Η διεθνούς κύρους καλλιτέχνης θα κάνει μια αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της μουσικής της πορείας. Η βραδιά θα συμβάλλει στην ενίσχυση του έργου του σωματείου: «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Μαζί της θα συμπράξουν ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Έλλη Πασπαλά και η Σαββίνα Γιαννάτου.

Η ίδια η Μαρία Φαραντούρη έγραψε γι αυτή τη συναυλία:

«Ταξίδεψα με τα φτερά της μουσικής, της ποίησης, της ελληνικής γλώσσας. Ένα ταξίδι χωρίς τέλος. Μεγάλωσα με το τραγούδι μου, μαζί του γνώρισα τον κόσμο, και αγάπησα τους ανθρώπους. Τραγούδησα τον αγώνα, την χαρά, την θλίψη τους. Με την τέχνη μου ερωτεύτηκα τη ζωή, πίστεψα στην ελπίδα: και είμαι εδώ παρούσα. Το κορίτσι από τη Νέα Ιωνία με τ’ όνειρο, που συνεχίζει, γιατί χθες άρχισα να τραγουδώ».

Tags μαρια φαραντουρη, μικης θεοδωρακης, μουσικη, ηρωδειο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.4868 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2692 s // Total time: 3.7560 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X