London Fashion Week: Τα shows των Mary Katrantzou, Paul Smith και Vivienne Westwood Red


London Fashion Week: Τα shows των Mary Katrantzou, Paul Smith και Vivienne Westwood Red

Τα πρώτα reports από την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Οι Εβδομάδες Μόδας συνεχίζονται και τη σκυτάλη παίρνει το Λονδίνο. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου οι σχεδιαστές παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014.

Τί είδαμε στις πασαρέλες των πρώτων βρετανικών fashion shows;

«Όλα για τα παπούτισα», αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της νέας συλλογής της Mary Katrantzou. Για την ανοιξιάτικη συλλογή, η ελληνίδα σχεδιάστρια εμπνεύστηκε από τα υποδήματα και δημιούργησε χαρακτηριστικά digital prints με εικόνες παπουτσιών. Για το daywear τα χρωματιστά τυπώματα περιγράφουν ανδρικά brogues και αθλητικά παπούτσια και «ντύνουν» cocoon σιλουέτες, ενώ τα βραδινά outfits με prints από τα slippers του 18ου αιώνα, είναι διακοσμημένα με κρύσταλλα Swarovski, κορδέλες και καθρέφτες. Τα μίνι, παιχνιδιάρικα φορέμα σε ροζ, μπλε, πράσινες και κίτρινες αποχρώσεις προσέδωσαν ένα ρομαντικό ύφος στη συλλογή.

Τα σύνολα-«κλειδιά» αυτής της συλλογής είναι βασισμένα στο εξαιρετικό tailoring αντρικών κοστουμιών, κάτι που ο "Sir" Paul Smith γνωρίζει πολύ καλά. Η αισθητική του cobalt blue κοστουμιού που άνοιξε την πασαρέλα, επαναλήφθηκε σε διάφορετικούς συνδυασμούς και χρώματα σε ολόκληρη τη συλλογή. Η ανδρόγυνη τάση συνεχίστηκε με cropped φαρδιά παντελόνια συνδυασμένα με πουκάμισα σε loose γραμμή, ενώ τα αέρινα bohemian φορέματα συνδυασμένα με καπέλα paname έδωσαν τις πινελιές θηλυκότητας στη συλλογή.

Την προηγούμενη σεζόν η Vivienne Westwood είχε παρουσιάσει ντραπέ lurex φορέματα και zebra-printed κοστούμια με μεταλλικό εφέ. Στη συλλογή για την Άνοιξη 2014, τα πράγματα ήταν περισσότερο θεατρικά. Η βασίλισσα της punk δημιούργησε μία κολεξιόν που περιλαμβάνει μεταξωτά tuxedos, floral ολόσωμες φόρμες και φορέματα, αλλά και τα χαρακτηριστικά tailored ταγέρ της σχεδιάστριας. Το avant-garde μακιγιάζ της Val Garland, με τα λευκά πρόσωπα και τα μουτζουρωμένα μάτια, έκανε τα μοντέλα να μοιάζουν με ηρωίδες από τις ταινίες του Tim Burton.

Tags london fashion week, mary katrantzou


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9684 s (233 Queries.) // Parse time: 0.7541 s // Total time: 3.7226 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X