Τι τρως και φουσκώνει η κοιλιά σου;


Τι τρως και φουσκώνει η κοιλιά σου;

Η πρόσφατη φωτογραφία της Ελεονώρας Μελέτη στο Instagram με κοιλιά ίδια με εγκύου μετά την κατανάλωση πεπονιού, μας έκανε να σκεφτούμε τις τροφές που κάνουν την κοιλιά σου να πρήζεται εύκολα. Απόφυγέ τες τώρα!  

Λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών

Φρούτα και λαχανικά όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα καρότα, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα περιέχουν σάκχαρα και άμυλο που ευνοούν τα περισσότερα αέρια και το πρήξιμο. Εναλλακτικά προτίμησε σπανάκι ή μαρούλι.

Μαρέγκα και σία

Οτιδήποτε περιέχει αέρα, όπως το ανθρακούχο νερό, η μαρέγκα ή ένα αφράτο κέικ, μπορεί να ευνοήσει τα έρια και το φούσκωμα. Οπότε απόφυγε οποιαδήποτε τροφή εγκλωβίζει μέσα της μπόλικο αέρα.

Ζυμαρικά

Οι υδατάνθρακες στα ζυμαρικά τραβούν τρεις φορές περισσότερο νερό από την πρωτεΐνη με αποτέλεσμα να νιώθεις σούπερ πρησμένη μετά από ένα πιάτο μακαρόνια. Μπορείς να μειώσεις τη μερίδα ζυμαρικών και να συνδυάσεις και λίγη πρωτεϊνη από κοτόπουλο για παράδειγμα. Ειδικά τα ζυμαρικάολικής άλεσης, μπορούν να κάνουν πιο έντονο το πρίξιμο. Τα οφέλη των προϊόντων ολικής άλεσης τα ακούμε συχνά. Έλα όμως που οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες μπορούν να γίνουν πραγματικός μπελάς για την πέψη, δημιουργώντας αέρια και πρήξιμο. Μην το παρακάνεις λοιπόν.

Φασόλια και φακές

Τα όσπρια τούτα περιέχουν τα σάκχαρα που ονομάζονται ολιγοσακχαρίτες, τα οποία μπορούν να διασπαστούν μόνο από τα βακτήρια του εντέρου. Με άλλα λόγια, η κοιλιά σου θα πρηστεί μέχρι τα σάκχαρα στα όσπρια αυτά να φτάσουν στο έντερο.

Καυτερά φαγητά

Τα καυτερά φαγητά διεγείρουν την έκκριση περισσότερων στομαχικών οξέων που μπορούν να κάνουν το στομάχι σου να πρηστεί. Περιόρισε τη χρήση μαύρου πιπεριού, μοσχοκάρυδου, γαρίφαλου, σκόνης τσίλι, κάρι, κρεμμυδιού, σκόρδου και της μουστάρδας στο φαγητό σου.

Τα Γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά στοιχεία όπως η σορβιτόλη και φρουκτόζη, μπορούν να προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα, επειδή δεν μπορείς να τα χωνέψεις εύκολα. Απόφυγε τα γλυκά, τα αναψυκτικά με γλυκαντικά, ακόμα και το γιαούρτι και συγκεκριμένα το επιδόρπιο γιαουρτιού που μπορεί να περιέχει πολλά γλυκαντικά στοιχεία.

 

Tags κοιλια, φούσκωμα, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6390 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4955 s // Total time: 3.1346 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X