Ρούλα Γεωργιάδου: Μιλά για τη νέα εκπομπή που παρουσιάζει στο ΣΙΓΜΑ


Ρούλα Γεωργιάδου: Μιλά για τη νέα εκπομπή που παρουσιάζει στο ΣΙΓΜΑ

«Καιρός να ερωτευτούμε ξανά τον τόπο μας»

Η Ρούλα Γεωργιάδου μάς έχει συνηθίσει πια στις αλλαγές και τους διαφορετικούς ρόλους που μπορεί να αναλάβει. Σταθερή αξία στο ραδιόφωνο, ηθοποιός, παρουσιάστρια και αρθρογράφος. Αυτή τη φορά η Ρούλα ετοιμάζεται να μας «συμφιλιώσει» με την κυπριακή ύπαιθρο μέσω της καινούργιας τηλεοπτικής εκπομπής «Καιρός για Κύπρο», η οποία έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο ΣΙΓΜΑ.

Ρούλα, μας έχεις αποδείξει ότι είσαι πολυτάλαντη. Δεν έχεις βάλει ταμπέλες στον εαυτό σου. Πιστεύεις ότι είναι λάθος, ιδίως στις μέρες μας, να ταυτιζόμαστε με το επάγγελμά μας;

Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς έχει χαρίσματα και ικανότητες που μπορεί να ξεδιπλώσει σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς. Σίγουρα δεν πρέπει να περιορίζουμε τον εαυτό μας, αλλά να είμαστε ευέλικτοι και ανοικτοί σε ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Αν δεν είμαστε ανοικτοί σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων ή ευκαιριών, βάζουμε τρικλοποδιά οι ίδιοι στον εαυτό μας. Αν δεν δοκιμάζουμε νέα πράγματα δεν ανακαλύπτουμε όλες τις ικανότητές μας και σε καιρούς κρίσης ανακαλύπτεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Αν είχες να επιλέξεις μεταξύ ραδιοφώνου, υποκριτικής ή παρουσίασης προγράμματος, τι θα διάλεγες; Και γιατί;

Νιώθω πολύ τυχερή και ευλογημένη που κάνω όσα κάνω. Το ραδιόφωνο, βέβαια, κρατά τα «σκήπτρα» στην καρδιά μου και όλα τα άλλα τα ζω «δοκιμαστικά» σαν εμπειρίες. Το γράψιμο, και ομολογώ μου έχει λείψει η στήλη μου «Γκρίνιες» που είχα στο «Περιοδικό», ο μικρός ρόλος στη σειρά «Άσπρα Μπαλόνια», όλα κάνουν έναν κύκλο και κλείνουν, εκτός από το ραδιόφωνο. Είναι το Μέσο που δεν σε προδίδει, ούτε εσύ μπορείς να το προδώσεις ποτέ.

Ετοιμάζεσαι όμως να παρουσιάσεις τη νέα τηλεοπτική εκπομπή «Καιρός για Κύπρο». Περί τίνος πρόκειται;

Είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω κι έγινε πραγματικότητα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που μαζί με μια καταπληκτική ομάδα, έξι αντρών, ανακαλύπτουμε ξανά την Κύπρο! Βρήκαμε προορισμούς, γνωστούς, αλλά κυρίως «άγνωστους». Δηλαδή όχι τόσο δημοφιλείς. Η Κύπρος είναι τεράστια. Δεν είναι η τοσοδούλα χώρα της Μεσογείου. Αυτό πιστεύαμε και εμείς μέχρι πρόσφατα, πριν μπούμε στα «σπλάχνα» της και πριν τρυπώσουμε στην «καρδιά» της. 

Τι είναι αυτό που σε ώθησε να δεχθείς την πρόταση του ΣΙΓΜΑ για το νέο πρόγραμμα;

Μα μόνο η λέξη «ταξίδι» με απογείωσε! Λατρεύω να ταξιδεύω, να γνωρίζω καινούργιους τόπους, να ανακαλύπτω τους θησαυρούς της υπαίθρου. Λατρεύω να ζω την περιπέτεια on road και off road.

Ποια είναι η θεματολογία της εκπομπής;

Στη ζωή αξίζει η διαδρομή έστω και αν δεν φτάσουμε στον προορισμό. Σ' αυτή την εκπομπή θα είναι ακριβώς το αντίθετο: κάθε διαδρομή έχει και προορισμό και κατάληξη! Η θεματολογία μας είναι τεράστια. Θα θυμηθούμε γεύσεις, οσμές, χρώματα, ήθη και έθιμα της υπαίθρου μας. Φτάσαμε σε ξεχασμένα γραφικά χωριουδάκια, υδροβιότοπους, μονοπάτια της φύσης, ποτάμια, πάρκα και πάντα καταλήγουμε σε ένα ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα όπου δοκιμάζουμε όλες τις λιχουδιές της Κύπρου, φτιαγμένες από υλικά του χορηγού της εκπομπής, την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Πιστεύεις ότι στην Κύπρο μάς διακατέχει μια ξενομανία τόσο στη γλώσσα όσο και στην κουλτούρα;

Ναι, το πιστεύω γιατί πέρασα κι εγώ από αυτή τη φάση, αλλά ανήκω στην κατηγορία των Κυπρίων που μόλις γυρίσουν από ταξίδι στο εξωτερικό λένε: «Σαν την Κύπρο εν έσιει».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος στην Κύπρο;

Δύσκολη ερώτηση. Δεν περίμενα βέβαια την εκπομπή για να ανακαλύψω προορισμούς, αλλά έμαθα ακόμα περισσότερους. Έχω ξεχωρίσει όμως την άγρια ομορφιά του Ακάμα. Τον γύρισα ολόκληρο με ιχνηλάτη και jeep, σε μια διαδρομή πέντε ωρών.

Ποια είναι η αγαπημένη σου κυπριακή παροιμία;

«Ανάθεμά τον που χρωστεί τζι' από 'σιει να πλερώσει!».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κυπριακό πιάτο;

Οφτόν, μάνα μου, με κρεμμύδι ολόκληρο, επίσης οφτόν. Από τα γλυκά, αγάπησα τα γλυκά του κουταλιού. Βύσσινο, καρυδάκι, «κολότζι», σύκο, βαζανάκι… όλα. 

Ποια είναι η κινητήρια δύναμή σου;

Η συνεχής εγρήγορση στην οποία βρίσκομαι. Δεν μου αρέσει να αφήνω καταστάσεις να βαλτώνουν, μ' αρέσουν οι αλλαγές, το ρίσκο, η περιπέτεια, οι δοκιμασίες, οι ταλαιπωρίες, τα πάντα. Κάθε φορά που ζω έντονα, βγαίνω από τις εμπειρίες σοφότερη.

Πιστεύεις ότι κάθε νέο που ξεκινάμε και τολμούμε να κάνουμε μάς δίνει και νέα ενέργεια;

Πάντα γίνεται αυτό, διότι ανυπομονείς να προλάβεις να ζήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί δυστυχώς η ζωή «φεύκει» όπως το νερό και δεν το «χαπαρίζουμε».

Τι προβλήματα ή περιπέτειες έζησες στη διάρκεια των γυρισμάτων;

Ου, ου, ου περιπέτειες να θέλεις. Μα τι να πρωτοθυμηθώ; Όταν ανεβαίναμε στους καταρράκτες των Καλληδονιών φορτωμένοι κάμερες, τρίποδες, φώτα, μικρόφωνα, γενικά εξοπλισμό για μεγάλη απόσταση και πήγα να κάνω το «on», ότι επιτέλους φτάσαμε… έπεσα μέσα στο νερό, η μισή ευτυχώς. Το ίδιο περίπου συνέβη και στο φαράγγι του Άβακα αλλά με άλλον πρωταγωνιστή.

Σε ποιο μέρος θα ήθελες να επιστρέφεις συχνά; Ποιο μέρος σε μάγεψε;

Στους Αγίους Αναργύρους της Μηλιού για να γαληνεύει η ψυχή, και στο Αρσόραμα για απομόνωση όταν νιώθω πολύ φορτισμένη.

Σε ποιο μέρος ένιωσες την περισσότερη φιλοξενία;

Θα ήμουν άδικη να πω ότι μας έλειψε έστω και κάτι κατά τη διάρκεια της «περιοδείας» μας σ' όλη την Κύπρο. Είτε σε ξενοδοχείο είτε σε ξενώνες. Γνωρίσαμε καταπληκτικούς ανθρώπους που μας φιλοξένησαν. Κρατάμε επαφή και τους έχουμε στην καρδιά μας. Αυτοί ξέρουν!

Πού γεύτηκες τα καλύτερα φαγητά ή τοπικά προϊόντα;

Ένα σου λέω Αμάντα μου: ετοιμάσου να δεις παράξενες κυπριακές συνταγές με τοπικά προϊόντα. Δεν περνά από το μυαλό σου πόση φαντασία έχουν οι σεφ της Κύπρου. «Παντρεύουν» γλυκό με αλμυρό με τόση μαεστρία, που δεν το χωράει ο νους.

Από τους ανθρώπους που συνάντησες, σου έκανε κάποιος ιδιαίτερη εντύπωση; Γιατί;

Όλοι μου έκαναν εντύπωση για την απλότητά τους και τη φιλοξενία τους.

Έχεις πλούσιο κυπριακό λεξιλόγιο, αλλά μήπως έμαθες κάποια καινούργια λέξη; Ποια είναι αυτή και τι σημαίνει;

Ναι, έμαθα τι σημαίνει «τζιελεφός» και «μιλλομέρης», οι εξήγησει επί της  οθόνης.

Τι αλλαγές, θετικές και αρνητικές, πρόσεξες στην κυπριακή ύπαιθρο;

Στα θετικά θα έβαζα τις ομορφιές και στα αρνητικά ότι η ύπαιθρος θέλει περισσότερη καθαριότητα με εκστρατείες. Ας την προσέξουμε καλύτερα.

Πηγή: "ΟΚ!"

 

Tags Ρούλα Γεωργιάδου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1333 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2910 s // Total time: 2.4244 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X